Straus je napisao/la: ↑pet dec 08, 2023 9:36 pm
svabo je napisao/la: ↑pet dec 08, 2023 9:21 pm
2a) Klubovi u haosu kao mi ne prodaju igrače za bilo kakvu ozbiljniju lovu, taman taj igrač bio Ronaldo.
2b) Ušteda od 10-ak hiljada KM mjesečno koja te može mnogo skuplje koštati jer si dobio trenera bez ikakvog seniorskog iskustva, a u situaciji u kakvoj smo mi to može biti pogubno;
2c) Par stotina hiljada KM vjerovatno. Super.
2d) To je sve na dugom štapu, mnogo je tu "ako" i "ali"...
2e) Treba ti "more" novih igrača i to onih koji imaju kvalitet. Plus to moraju biti domaći ili regionalni igrači, jer ne znači nam previše da ti Jozak dovede 8 stranaca ako će petorica sjediti na tribinama.
2f) Ako će ovi igrači ići na pripreme u Španiju, to su bačene pare niz vodu. Ako će oni igrati protiv klubova iz Primere, bojim se da ćemo nakon tih utakmica biti tema satiričnih portala širom regiona.
3) Taj cilj trenutno zvuči futuristički koliko i leteći automobili. Niti će im on biti selektor, niti će neki dobri i perspektivni igrači dolaziti ovdje. A još futurističnije zvuči da smo mi u vrhu tabele, možda neke federalne.
2a) Da li ga moraš prodati ili imaš vrijeme da čekaš da dođe ponuda koja tebi paše? Ipak čovjek ima trogodoišnji.
2b) Dobro eto trener 10k, a šta ćemo sa onim pomoćnikom, pa frajer je imao 60k sedmično u Realu, Bayernu, radio sa Anćelotijem, sigurno je došao da radi džaba.
2c) Čuj par stotina hiljada, pa što prijašnji nisu našli nekog da donese par stotina hiljada maraka. Što direktorica nije sredila da generalni bude Moralić, kad je htio?
2d) Zbog čega je na dugom štapu? Ako se radi na tome? I ako ima nekih interesa, opcija, mogućnosti, statut će se promijeniti, gdje je problem?
2e) Zašto su išli u Dinamo, zašto su išli u još jednu regionalnu ekipu? Uskoro će ići i u još neke ekipe. Pa imaš Allyosna, minus jedan, vjerovatno i Amoaha, minus jedan, jedini stranac ostane Jaber.
2f) Imaš 7 otpisanih igrača, 2 hoće da idu i 1 traži papire, Rustemović je otišao još neki dan. I zbog čega bi bili tema? To što će nas nakantati? Pa tu ćeš vidjeti za šta jesi ili nisi, ne valja kad igramo sa Getafeom, ne valja kad igramo sa Simm-Bauom, Igmanom, Turbinom i slično. Pa de se malo odlučite.
3) Pa što ga onda šalju, što je išao gledati Allegrija, Anćelotija i ostale vrhunske trenere. Imaju para da ih bacaju, plaćaju ga nama jer nas vole, tj. jer njega vole. Mora da je rođak nekog tamo šeika Jassima pa troše na njega pare.
2a) Koji je to zadnji perspektivan igrač za kojeg smo mi čekali ponudu koja nam paše?
2b) Kažem ti da je ušteda u odnosu na prethodnog trenera i stručnog štaba kojeg smo mi plaćali, cca 10k. Ovom mogu sad dovesti 25 pomoćnika koje će plaćati po 20k mjesečno, ako oni Želji ne donesu napredak nikakvu mi korist od toga nemamo.
2c) Kad kažem par stotina, to mogu biti i dvije stotine hiljada KM. Trenutni generalni sponzor, koji je i jedina svijetla tačka kluba, je donio blizu toga iznosa. Daj Bože da bude milionski iznos, niko sretniji od mene.
2d) Zato što ti pregovori po pravilu traju dugo, a kapacitet ljudi koji ih vode ili će voditi s naše strane ne vjerujem da bilo kome razumnom ulijava ikakvo povjerenje u pozitivan ishod za klub.
2e) Opet ponavljam, kad otpišeš i Alisona i Amoaha, opet ti samo još dva stranca mogu biti tu pored Jabera. Što znači da opet velika većina tih "pojačanja" moraju biti regionalni ili domaći igrači. Ako ćemo ići matricom Zrinjskog koji dovodi na posudbu mlade regionalne igrače i ima saradnju s Dinamom, onda prije toga moramo savršeno posložiti sve ostale stvari u klubu, pa onda očekivati da ti igrači daju maksimum.
2f) Drljo i Gasal protiv Getafea ili protiv Sim Baua, isti je efekat, oni neće postati bolji.
3) Jel' ti misliš da je on njihov jedini takav projekat? Ne plaćaju ga nama jer nas vole, nego jer će teško naći klub s ovakvom tradicijom i navijačima, a koji je trenutno u takvoj gabuli da će pristati na ovakav eksperiment.
Previše optimistično zvuči sve to što pričaš, a realnost je da s njim više ni na Grbavici ne možemo dobiti nikog, a u gostima nastavili po starom. A on već tjera neki inat i aroganciju kao da je Ancelotti lično.