Mićo Kuzmanović
Ili
Haris "Mašina" Duljević

Mićo Kuzmanović
Fuad mu je amidza a ne brat. A druga stvar ne otvaraj ovo opet. Oni koji trebaju znati znaju sta je bilo, a ne treba nam jos na sve i ovo da zvacemo ponovno.kvalitet je napisao/la: ↑pon nov 27, 2023 5:50 pmBosanskohercegovački biznismen sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama Eldin Diglisić planira širiti biznis u rodnom gradu. Naime, kako Akta.ba saznaje, on je u Sarajevu osnovao još jednu firmu.
Prema dostupnim podacima, jedna firma je osnovana 24. novembra 2023. godine pod nazivom Veritas Capital Partners d.o.o. Sarajevo. Eldin upravu dijeli sa bratom Fuadom Diglišićem koji je postavljen i za direktora.
Inače, Veritas Capital je privatna investiciona firma sa sjedištem u New Yorku sa više od dvije decenije iskustva. Do sada je završila više od 100 akvizicija.
Druga firma je Increment d.o.o. Sarajevo čiji je prethodni vlasnik bila Hatidža Hodžić. Upravu također dijeli sa bratom, a ukupni kapital firme registrovane kao agencija za poslovanje nekretninama je 6,3 miliona KM.
Pored toga, Diglisić je suvlasnik nekoliko objekata u BiH, poput Residence In by Marriott u Sarajevu, Tarčin Forest Resorta i brojnih drugih.
Dakle, nije tačno da Diglisić ne ulaže niti da ne želi ulagati u BiH. Niti su mu Amerikanci to na bilo koji način zabranili. Razloge njegovog odustajanja treba tražiti negdje drugo. Mislim da bi stranačke kolege od nekih naših članova upravljačkih struktura mogle znati više...
Novi trener to sve radi, Haris samo stoji uz aut liniju, jer ima licencu.Occasionally je napisao/la: ↑pon nov 27, 2023 6:34 pmJedno duže pitanje za ove upućenije kolege.
- da li je novi trener vodio treninge od svog dolaska ?
- imao uvid u igrački kadar i shvatio potencijal svakoga ponaosob ?
a konkretno pitanje je da li je moguće da nije bilo njegovog "pečata" u ove dvije utakmice već je postavka i vođenje utakmica bilo isključivo od Harisa ?
-
A realno, svim našim "stručnjacima" nekad ne bi bilo na odmet da se popnu na tribine pa "odozgo" malo pogledaju na šta mi ličimo
Fakat ne mogu da vjerujem da ljudi toliko paznje daju forumu... ja se zaje.bavao za kacket, jer sam ga cesto vidjao (kako se sjecam imao je neke roze/crvene detalje, pa mi upecatljivo)... sada ne znam jel slucajno ili nije, ali fakat jel moguce ....
Rahmet mu dusi. Imao je mozdani 2009. godine cini mi se.