Ja sam jedan od rijetkih koji misli da i ekipe sa ozbiljnim budzetima fule sa igracima zato se uvijek trude da u prelaznom roku dodje 3-4-5 igraca ne vise a logicno je da se to desi i u nasem slucaju kada je budzet za igrace smijesan mogucnost greske je jos veca. Kada fulis sa 3-4 igraca odna je manje oscilacija u igri nego kada dovedes 11 kao mi. Drugo i ne manje bitno je sta urade ozbiljne ekipe kada im se tako nesto desi: odgule sezonu do kraja, isfiltriraju igracki kadar i dovedu par novih igraca, novu krv koja promjeni ekipu.
Zato sam misljenja da ne treba nikoga dirati neka ide kako ide, s tim sto bi doveo igraca kako valja sada polusezoni zadnjeg veznog i probao par omladinaca novih kako se snalaze u igri.
Nekad se sjetim da nas je ekpa Zmaja od Bosne znala oduciti od fudbala nabiti ko kontu, mi smo poslije harali ligom a oni nisu postojali a ekipa kod nas je bila manje vise sastavljena od istih igraca.
Ne vidim sta bi nam tjeranje bilo koga posebno donijelo u bilo kojem smislu. Ljudi naprave milionske transfere pa fule a ne u jadu kakva je nasa liga. Mora se jednostavno dati sansa i Bekricu da dodje na neki veci nivo i Nerminu da proba svoje zamisli i upravi da vraca dug nemamo alternativu.
Kao i sve ovo je posljedicna zaostavstina proslih vremena, treba mijenjati navike i nacine na koji smo radili stvari jer tako ocigledno ne ide.
Mene kao navijaca FK Zeljeznicar ne zanima ni titula ni trener ni uprava ni sta je bilo u proslosti. Ono sto me zanima da vidim da klub napreduje iz godine u godinu sve ostalo bi doslo samo po sebi. Na koji nacin je to ostvarivo je nesto drugo i koje je vrijeme potrebno ali koraci prema organizovanijem i boljem klubu moraju postojati.
Treba pogleda usmjeriti ne na ovu sezonu nego tamo negdje za tri sezone sta i kakvi bi trebali biti i izgledati. Dugogodisnje planiranje svega pa i ekipe i ustroja kluba a ne iz sezone u sezonu stihijski, to je ono sto bi htio vidjeti.