Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 22, 2023 6:03 pm

Cuo sam mahalsku da je nasim Ronaldima i Ramosima dosadan Bašić. Vidim i na drugim forumima slično raja piše.

Ono ubi ih analizama, a oni bi fudbal da igraju 🤲

Ako je tačno, još sam više za Nermina.

Diverzant
Kontakt:

pet sep 22, 2023 6:17 pm

igla je napisao/la:
Cuo sam mahalsku da je nasim Ronaldima i Ramosima dosadan Bašić. Vidim i na drugim forumima slično raja piše.

Ako je to tačno onda nećeš još dugo bit za nermina, otjerat će ga govna a onda njima treba kosti polomiti
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet sep 22, 2023 6:22 pm

Diverzant je napisao/la:
pet sep 22, 2023 6:17 pm
igla je napisao/la:

Ako je to tačno onda nećeš još dugo bit za nermina, otjerat će ga govna a onda njima treba kosti polomiti
Ne znam da li je tacno, ali da sam Nermin i da vidim da me neko od igraca minira, odstranio bih ga iz tima iste sekunde. Nijedan jedini igrac u nasem rosteru nije vrijedan zaljenja taman sutra da ode.To svima treba biti jasno.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

igla
Kontakt:

pet sep 22, 2023 6:23 pm

Al što je najjače, za Edisa su govorili da im ne kaže ništa osim što im viče "hajmooo". 🤣

A kad odu vani i vrate se, puna im usta svima kako se vani analizira itd...

505 VITEŠKA
Kontakt:

pet sep 22, 2023 6:30 pm

Haj nelazite vise

ISB87
Kontakt:

pet sep 22, 2023 6:57 pm

MOZEMO!!! Izadjite iz krize, pocnite grist za plavi dres, zaradite platu i bonuse!
MIRZA RASCIC

fcz
Kontakt:

pet sep 22, 2023 7:18 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
pet sep 22, 2023 4:47 pm
Moze li neko potvrditi da igramo kup u cetvrtak, negdje sam procitao ne mogu da nađem?
Izgleda da jeste, kup u cetvrtak a domaca sa Sirokim u ponedjeljak u 18h.

Ko nam odredjuje termine, kurcem katran mijeso.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Refa1987
Kontakt:

pet sep 22, 2023 7:42 pm

Stalno neki bojkoti, evo ko je siguran nek napiše igrače koji bojkotuju ili pričaju loše za Nermina ja ću lično otići do Grbavice i saopštiti. Pa nemoguće i kod nas i kod Sarajeva kad god je neka kriza odmah se o bojkotu igrača priča. Evo i kod Zrinjskog je bila aktuelna ta tema nakon Posušja i Sarajeva.

Maestro_1921
Kontakt:

pet sep 22, 2023 8:11 pm

igla je napisao/la:

Mahala se, htio sam i ja pisati o tome. Neće amateri profesionalizam i moderne metode rada, al zato sanjaju da odu bilo gdje u inostranstvo, gdje ih to isto čeka.. Neće školovanog, modernog trenera da im "pametuje" i kroz analize im direktno pokaže koliki su amateri. Vjerovatno zvjezdicama ego bude povrijeđen, pa će radije sabotirati trenera i pričati kako ih smara, nego da rade na sebi da budu bolji. Sad ne mogu ništa sakriti, sve im se prati, imaju sad i GPS prsluke, ima VEO kamera, pa izvoli majstore. Mi u vrh glave u ekipi imamo tri ili četiri profesionalca, ovo ostalo su polu-rekreativci. Uprava mora stati iza trenera i dati mu potpunu slobodu da ovo riješi, ako treba i na tribine poslati te pojedince, nek ih zamjeni juniorima. Naravno, ukoliko je tačno ovo što se priča. Dosta su igrači tjerali trenere, niko od njih nije vrijedan ni zacementiran u ekipi, debili mogu čovjeka posla koštati.
Tačno to boldirano, dobro kažeš, ako je tačno, još sam više za Bašića.

Fanzi
Kontakt:

pet sep 22, 2023 8:18 pm

Fanzi je napisao/la:
pet dec 14, 2018 9:12 am
Sve mi je vise jasno da se nista slucajno ne desava.
Smeta me zamjena teza donekle. Onaj dio koji ne smeta odnosi se na ljude koji osim kucnim budzetom, nisu upravljali necim vecim. Pa ne znaju, a jednog dana ce ili znati da nisu znali ili nece.
Smeta kako iza paravana pise par likova koji izvrnu ekonomsko-pravnu logiku i argumentaciju. Porazno ko se sve naziva navijacem Zelje.

Razvoj dogadjaja po ocekivanju.

Scenariji (vizija u narednih 10 godina):

1. vakuum
2. ponavljanje prethodnog stanja
3. privatizacija (ako bude interesanata)

Radovi na infrastrukturi: 0.

Masovniji pad interesa ljudi za Zeljom.

Zivi bili, ne desilo se ovo. Iskustvo kaze drugacije. Sorry!
Razmisljam da napisem blog... Ili da objavim video podcast. Problem je samo sto bi rijetki citali.
Ovaj post koji quotam sam napisao prije pet godina. Prevario sam se oko pada interesa. Tu smo. Volimo Zelju, podrzavamo ga.

Pise mi se o tome gdje vidim spas, kuda bismo trebali ici i sta bismo trebali promijeniti. Koci me par budala sa tribina. Koci me da je Zeljo jos uvijek ispusni ventil... Nece niko citat, nece niko poslusat. Nece se nista pametno izrodit.

Maestro_1921
Kontakt:

pet sep 22, 2023 8:30 pm

Krpića nema do daljnjeg, Selimović će biti registrovan tek za mjesec dana kako reče Bašić.
Još jedna u nizu grešaka što se tiče mladih igrača, pustio si malog Alagića da ti ode (zabio je gol neki dan u Federalnoj), umjesto da ti bude bar treća opcija u napadu. A drugog napadača u juniorima nemaš, on je i trenirao sa prvim timom. I sad imaš situaciju da si ostao na samo jednom napadaču, Haračiću, Krpića si izgubio do daljnjeg. I šta sad povrijedi se i Haračić, ko će igrati? Pitam se jesu li u upravi čuli da postoji opcija posudbe. Ako ti već mladi igrač nema mjesto u trenutnom prvom timu, pošalji ga na posudbu, nek se kali. Kod nas nema posudbi, nego nam se mladi igrači poslije juniora rasipaju na sve strane. I onda kad neko od njih iskoči u drugom klubu kao Hrvanović sinoć, ibretimo se.

Zvaka72
Kontakt:

pet sep 22, 2023 9:02 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
pet sep 22, 2023 8:11 pm
igla je napisao/la:

Mahala se, htio sam i ja pisati o tome. Neće amateri profesionalizam i moderne metode rada, al zato sanjaju da odu bilo gdje u inostranstvo, gdje ih to isto čeka.. Neće školovanog, modernog trenera da im "pametuje" i kroz analize im direktno pokaže koliki su amateri. Vjerovatno zvjezdicama ego bude povrijeđen, pa će radije sabotirati trenera i pričati kako ih smara, nego da rade na sebi da budu bolji. Sad ne mogu ništa sakriti, sve im se prati, imaju sad i GPS prsluke, ima VEO kamera, pa izvoli majstore. Mi u vrh glave u ekipi imamo tri ili četiri profesionalca, ovo ostalo su polu-rekreativci. Uprava mora stati iza trenera i dati mu potpunu slobodu da ovo riješi, ako treba i na tribine poslati te pojedince, nek ih zamjeni juniorima. Naravno, ukoliko je tačno ovo što se priča. Dosta su igrači tjerali trenere, niko od njih nije vrijedan ni zacementiran u ekipi, debili mogu čovjeka posla koštati.
Tačno to boldirano, dobro kažeš, ako je tačno, još sam više za Bašića.
Ma jarane ne treba ti VEO i GPS da vidiš kretanje i vraćanje nazad kod izgubljene lopte pogledaj snimak utakmice i sve će ti biti jasno. Najgori su Drljo i Amoah pa Ćosić a u zadnje vrijeme i Ovčina kad izgubimo loptu u fazi napada oni se i ne trude vratiti nazad i pomoći odbrani.
Plava porodica me ubi u pojam.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:01 pm

Bravo za športske...idemo da im zadati prvi poraz.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Maestro_1921
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:07 pm

Demolirat ćemo Lišticu, ima da im zgadimo fudbal. Sve ovo što nam se nakupilo u zadnje vrijeme ćemo iskalit na njima. :D

staaarinavijac
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:07 pm

Neću reči ništa novo ako kažem da je razlika između ozbiljinih klubova ( hajde recimo da je to Zrinjski za našu ligu ) i našeg kluba - SISTEM .
Dakle , treba postojati sistem unutar kluba u svakom smislu od same hijerarhije u klubu, finansijske konstrukcije i možda najvažnije stavke za klubove kao što je Željo - treneri ! Ako imaš sistem , onda moraš imati bar tri-četiri dobra trenera u mlađim kategorijama pa sve do seniora.ALI , za to ti trebaju ljudi koji hoće da se stalno educiraju i da profesionalno rade sa dječacima i momcima.Opet, za takve stručnjake ti trebaju pare i krug se zatvara. Mi ko narod baš i ne volimo uređen sisteme jer u ozibljnom sistemu nema vrdanja , nemara i diletantizma.
Ja mislim , a teško da griješim, da sadašnja uprava ne može uspostaviti takav sistem.Znači uglavnom klub može zadugo funckionisati po principu od danas do sutra, te ;" novi dan , nova nafaka" ...

Qooler
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:20 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
pet sep 22, 2023 8:30 pm
Krpića nema do daljnjeg, Selimović će biti registrovan tek za mjesec dana kako reče Bašić.
Još jedna u nizu grešaka što se tiče mladih igrača, pustio si malog Alagića da ti ode (zabio je gol neki dan u Federalnoj), umjesto da ti bude bar treća opcija u napadu. A drugog napadača u juniorima nemaš, on je i trenirao sa prvim timom. I sad imaš situaciju da si ostao na samo jednom napadaču, Haračiću, Krpića si izgubio do daljnjeg. I šta sad povrijedi se i Haračić, ko će igrati? Pitam se jesu li u upravi čuli da postoji opcija posudbe. Ako ti već mladi igrač nema mjesto u trenutnom prvom timu, pošalji ga na posudbu, nek se kali. Kod nas nema posudbi, nego nam se mladi igrači poslije juniora rasipaju na sve strane. I onda kad neko od njih iskoči u drugom klubu kao Hrvanović sinoć, ibretimo se.
Mene živo zanima to oko juniora. Kao imamo najbolju omladinsku školu, a proizvod takve su Gasal i Beća. Bolje da je ugasimo onda. Ako ima boljih, zašto ne igraju, ako su ovi najbolji, onda nešto tamo nije uredu.
Otrcano je više da klubovi kao mi, bez nekih miliona ne može baš kupovati igrače. Tu i tamo se posreći neki kao Santos.
Volio bih da neko napravi analizu iskoristivosti juniora npr od 1996 do sada . Taj podatak bi bio interesantan. Kada se sjetimo tih davnih godina, prije 20+ godina i kakve smo igrače proizvodili i u kojem broju i sada šta sada dolazi iz juniora, tamo se neko dobro treba zapitati.
Zadnja izmjena: Qooler, dana/u pet sep 22, 2023 10:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.

blueord
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:23 pm

Svi u Mostar

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:38 pm

Sta je sa malim Musicem i Benjom?

Na pripremnim su bili bas dobri...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet sep 22, 2023 10:58 pm

igla je napisao/la:
pet sep 22, 2023 6:23 pm
Al što je najjače, za Edisa su govorili da im ne kaže ništa osim što im viče "hajmooo". 🤣

A kad odu vani i vrate se, puna im usta svima kako se vani analizira itd...
Pa nemaju veze ni Edis ni Basic s neangazmanom, demotivisanoscu i nezalaganjem. Ne mozes biti u augustu naspanovan i ujedati, pa u septembru se sakrivati po terenu. To ne moze u Zelji, mislim moze, ali ce kad tad imati velike posljedice. Sad je data podrska, ali ako se nastavi ovako nece se davati dapace. Basica treba ostaviti makar se za opstanak borili. Drago mi je da tako razmisljaju i uprava i navijaci. Mene je samo strah da on sam ne odstupi.
Grande Miske 💪

SanMan
Kontakt:

pet sep 22, 2023 11:52 pm

Vjerujem da se pojedini, a i većina igrača, žale na trenera koji ih "pegla" po dva sata sa nakom analizama i dijagramima. To je stvarno za njih preteško, da su to htjeli išli bi na fakultet.
Ti kao trener to možeš gledati i analizirati a njima najviše u tri (proste ne proširene) rečenice kažeš.
Sporo se krećeš.
Ne vraćaš se
Brže se oslobodi lopte,
i to je ono što bi mogli i skontati, sve viška samo ih zbunjuje

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, billybih, Bing [Bot], Kospicar, Ujko i 59 gostiju.

Prijava