uto sep 19, 2023 4:23 pm
Ne može Drljo igrat, ono je horor, i to još 90 minuta. S druge strane, da je Gasal umjesto njega bio opet bi bilo kuknjave. Ne vidim stvarno svrhu Turanjanina na terenu, radije bih Beću gledao. Forsiraj ga pa ćemo trpit jbga, bar je naš, talenta ima, al nema samopouzdanja. Nadam se da će Bašić prestati eksperimentisati bez ikakve potrebe, pogotovo sa Ćosićem, pa i Ovčinom. Ćosić je desni bek koji PO POTREBI može odigrati na zadnjem veznom, eventualno krilo ako baš zagusti. Konstantno forsiranje njega na desetku i guranje u ofanzivu na silu nema smisla, momak je prema naprijed u većini slučajeva totalno pogubljen. Ovčini je prirodna pozicija krilo, silom prilika je kod Dudića igrao na beku, jer nisu imali koga. I tad je defanzivno rupa bio, to su i Veležovci govorili. Prema naprijed dobar jer je ofanzivno orijentisan igrač, al je problem u defanzivi. Kod slobodnjaka Muftić krenuo po loptu iza gola, nije ni pokušao da odbrani. Šut je svakako bio perfektan, i da je bio na lopti pitanje je da li bi odbranio. Na kraju krajeva, imali smo svoje šanse, nismo iskoristili i kažnjeni smo. Puna podrška Bašiću!
Teren je užas, demoliran. Baš me zanima da li naš dragi predsjednik i dalje planira da nam gura prst u oko i govori kako je teren dobar i da im "ne pada na pamet" da ga mjenjaju. Ja ne znam kako će ovaj teren izdržati ovu sezonu, odavno se raspada i odvaljuje bukvalno u komadima prilikom duela, uklizavanja, proklizavanja i nagle promjene smjera kretanja igrača. Već sam nekad ranije govorio da nam je drenaža sfušerena, i jeste, poprilično. Na kraju sezone moraju nešto skontati da zamjene travnjak. Nama nije potrebna potpuna rekonstrukcija terena, nego samo zamjena gornjeg sloja, hranidbeni sloj i travnjak, uz eventualno neke radove na drenaži. Nek nađu neki model po kojem to mogu odraditi, imaju UEFA-ina sredstva koja možemo tražiti od saveza, namjenjena za izgradnju hibridnih terena, uz eventualnu saradnju lokalne zajednice i/ili Kantona. Crvena Zvezda je sad na ljeto isto radila zamjenu travnjaka, možemo se i sa njima posavjetovati. Njima je bio isti teren kao kod nas, ista nam je firma radila, imali su i iste probleme kao i mi sa ovim mrljama, pjegama. Promjenili su vrstu trave koliko sam shvatio, neka koja je pogodnija za naše predjele, iz Mađarske ako se ne varam.