ned avg 27, 2023 12:31 pm
Nermine naprosto su takva vremena da prvo moram napisati da od mene imaš svakako podršku.
Al brate Nermine ono nije baš dobro. ili što ti reče: "Imali smo previše crnih rupa sinoć". Dosta pogubljenih, Dubačkić prednjačio. Momak ušao u utakmicu nekako dezorijentisan i svih 90 minuta nije skontao šta treba ustvari da radi, da li da bude stoper, da li da zatvara desnu stranu, dobije loptu nema pojma šta da uradi sa njom. Iskreno i ja nisam mogao najbolje shvatiti formaciju, da li je ono Rustemović bio u nekim trenucima prvog poluvremena kao treči stoper. Ove "crne rupe" su nastavak iz Posušja. Drago mi je da istrajavaš na pas igri samo mnogi igrači koje imaš u rosteru su skromnog kvaliteteta i kada im se često izmješaju pozicije ne izgledaju dobro.
Ovakve utakmice, sa ovakvim konačnim ishodom znaju biti jako opasne jer ako se dobro ne izanalizira problem, dođe kad li, tad li na naplatu. Možda neku utakmicu odigrati u istoj formaciji i postavci dok malo ne nalegnu. Al da više ne pametujem, idem se malo radovati bodovima, a ti molim te uradi kvalitetnu analizu.
I još nešto, onakve poteze kao Ćosićev kada je dobio bespotreban žuti karton, finansijski ozbiljno kažnjavati. Ko je ba Ćosić (i svaki drugi) da glumi mangupa i potencijalno dovodi ekipu u situaciju da strijepi hoće li napraviti još neku glupost pa dobiti drugi žuti. Kaznom im u tintaru usaditi da niko nije veći od Želje.
Od sinoć "siromašniji" za još koju tisuću maraka, al ovi momci imaju pravo, jer da je to klubu nešto bitno valjda bi se napokon obratio jasnim saopštenjem. Što se mene lično tiče da nekih drugih vremena neću učestvovati u vanrednim akcijama. Naprijed Željo ljubavi moja.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.