Mislim da im nije mijenjao strane jer smo i pokusavali tim nekim centarsutevima ugroziti njihov go, sto se na kraju i ispostavilo uspjesnim. Jako slabo su reagovali na ubacaje, bilo to iz prekida ili iz igre. Da su Cocalic i Mekic iskoristili svoje prilike sve bi drugacije bilo, cak sam ubjedjen da bismo ih uzeli bez primljenog gola.amar92 je napisao/la:Cudno je bas da jucer Basic ni u jednom trenutku nije zamijenio strane Amoahu i Drlji. Narocito zato sto je to u skoro svim utakmicama dosad radio.
Mozda se bojao toga sto je Drljo neodgovorniji nazad a njihov onaj brazilac na beku dosta ofanzivnije igra od desnog beka. To mi nekako jedino ima smisla, jer ni Amoah prema naprijed nije imao najbolju utakmicu pa ga je trebalo malo zamijeniti da proba lijevo.
Kad smo vec kod Mekica, vidim svi ga hvale, ali mene je sinoc tako par puta iznervirao da to nije normalno. Napravi strasan potez, okrene cuvara kao malo dijete, vuce loptu do iznemoglosti i onda uputi pogresan pas ili izabere najgoru mogucu opciju. Dva tri puta vuce loptu po lijevoj strani, Jasarevic i Drljo u punom sprintu naprijed, imaju uz pravu loptu situaciju dva na jedan, on okrece stranu i daje Dinamu loptu u kontru. A pozadi su Aco, Coca i Galic. Samoubistvo.
Ali treba se pomiriti sa tim da su to takvi igraci i ne ocekivati puno od njih. Jer on da moze uvezati tri dobre reakcije pod pritiskom u specificnoj situaciji za tih par trenutaka dok vodi loptu ne bi igrao u Zelji nego bi igrao Romu. I to vazi za sve nase igrace. Ta reakcija, taj instinkt, to nesto sto razlikuje igrace visokog nivoa i ove osrednje, koji igraju na ovom nasem nivo. Fino je to Jozak objasnio u nekom podkastu.
Pa i Santosa mozemo uzeti kao primjer. Nama ovdje zvijer, nezaustavljiv, ali za veci nivo ocito nije nikome zanimljiv jer nema to "nesto", cim jos uvijek nema kluba.
O Rustemu i njegovij partiji da i ne pricam. Ako ce nam on drzati vezni red sa Mekicem kroz sezonu, ne pise nam se dobro.