LARSSON je napisao/la:Ma mo ne trebamo gledati njih trenutno kao konkurente. Kao što ste pisali, da je ponoviti sljedece sezone kao i ove evropu i da se pokaže nego od igrača da prodamo.
Oni ako nelegalno upumpavaju pare nekad će doći na naplatu. Ako je sve legalno jebi ga, našao se neko ko će ulagati.
Vecini navijaca je tesko ne gledati sta oni rade i porediti sa ovim sta mi radimo. Medjutim, ja sam ubijedjen da ovi njihovi potezi nemaju apsolutno nikakvog rezona. Ovo kako oni rade je primjer kako ne treba raditi kad imas pare. E sad, tesko mi je shvatiti da ljudi koji imaju pare mogu vuci tako glupe poteze. To onda znaci da iza ovog ima neka skrivena agenda a to dugorocno nije dobro nimalo za FK Sarajevo. Oni kao klub nemaju nikakav mehanizam kontrole koliko se stvarno upumpava novca u klub (koji se vodi kao pozajmica) a koliko je to fiktivno. Kad za godinu, dvije ili pet dodju u situaciju da tjeraju Mirvica i Tana, njih dvojica ce imati vjerovatno preko 20 miliona KM potrazivanja od kluba i to ce njima neko morati isplatiti. Pitanje ce biti koliko je od tih recimo 20 miliona stvarno bilo u klubu a koliko se njima vratilo kao kes izmedju ostalog preko ovih egzoticnih transfera, napuhanih ugovora sa igracima, Mirvicevih firmi koje pruzaju usluge klubu....ali s tim ce oni razbijati glavu.
Mi moramo sad raditi pametno, ulagati u struku i praviti igrace a s druge strane naci nacin da se imovina eksploatise na najbolji nacin i izvuce sto vise prihoda.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk