Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2023 2:09 am

Meni se emocije tek slijezu. Kakva je ono atmosfera bila u drugom, kakva energija svih tribina, imacu upalu misica narednih pet dana. Sve i da na kraju nista ne bude od Evrope, ovo ce mi ostati urezano kao jedan od onih prelijepih dana na Grbavici koje nikad nista ne moze izbrisati. Volim te Zeljo moj.

Pocetni sastav je fakat slutio na propast u igri a tako je fakat i bilo. Ipak, sreca je sto se Basic ne libi da u toku jedne utakmice promijeni sve iz korijena. Pokusao, vidio da ne ide, priznao i vratio u normalu.

Onaj presing, ono sabijanje protivnika u 16 na kraju prvog i prakticno citavo drugo poluvrijeme je nesto sto cekam godinama. Ono je meni Zeljo. Kad ujedinjeni fanaticno napadnemo protivnika, mi pjesmom i dlanovima a igraci trkom i gladju za golom. Falilo mi je to odavno, predugo smo bili mlitavi, bezvoljni i beskrvni. U zadnje vrijeme ponovo pokazujemo da smo gladni, ponovo grizemo i do zadnje sekunde se ne predajemo. Takav pristup se mora isplatiti, mora biti nagradjen.

Muftic - mnogi (ja prvi) su bili skepticni ali nas Mufta izrasta u jednog stabilnog i sigurnog golmana. Fizicki je napredovao a i samopouzdanje je nadoslo, nadam se da ce tako nastaviti u sljedecoj sezoni.
Beganovic - malo bolje nego na spicu, dosta gore nego kao centralni. Moze uskociti na ovu poziciju u odredjenim situacijama ali nije za nju Bogom dan. U sustini korektna partija ali nesnadjen.
Jasarevic - sta ja znam, meni nije bio tako los koliko ga raja kritikuje. OK, par vidnih gresaka ali nista krucijalno a bio je i dobro zavaljivan od suigraca.
Kosoric - osim onog budalastog izlijetanja kad je Cocalic dobio zuti karton, sve je odradio izvanredno. Jako, ostro, bez peglanja i pardona.
Cocalic - ne znam je li kraj karijere na vratima ili je samo prolazni pad u formi ali Cocalic je najlosiji stoper lige ovog proljeca. Nemoguce je koliko nerezonskih poteza pravi, koliko se precjenjuje i koliko je spor.
Beca - djelovao je kao neki stidljivi debitant. Bez nekih krupnih gresaka ali nikakav doprinos igri i potpuno svezane noge.
Mekic - ne limvo ga ali izuzetna partija danas. Ginuo je puno vise nego inace, lopta ga je bas slusala (mozda upravo i zbog pristupa) i sigurno je jedan od najzasluznijih za pobjedu.
Stilic - kritikujem ga kad brljavi ali ovo danas je bilo besprijekorno. Jako raspolozen, nabrijan, kreativan pa cak i rastrcan. Profesorska partija.
Hodzic Armin Senior - hvala drug i sretno. Ne ide ovo nikako, nije dobro ni za nas ni za tebe.
Amoah - ja ovog covjeka volim. Ponasa se kao da je rodjen i odrastao na Jugu. Snazan, borben, barata s loptom i sto je najvaznije - ima smisao za gol. Nekad to ne izgleda ni kao polusansa ali on kidise na loptu i rutinski je pospremi. To je instinkt. Samo da malo poradi na psihi, da nema kikseve poput onih na derbiju i moze postici velike stvari.
Krpic - ovo je neki drugi Suljo. Tad je i vrhunske centarsuteve i otpatke i sve zivo trpao nemilice. Sad je realizacija dobro otanjila ali ne moze ga covjek nikako kritikovati jer radi puno drugih stvari od kojih mnoge tad nije radio. Meni danas dobar.

Santos - sve super, sve divno. Opet mangupski prodori, opet navlacenje levata na penal. Ali sta je ba vise sa zavrsnicom. Rad i disciplina su mama, talenat je bonus.
Hodzic Armin Junior - zajedno sa Stilom unio stabilnost. Nismo isti tim s njim i bez njega. Svestran igrac, fizicki mocan i vrlo disciplinovan. Ne pamtim kad nam je centralni veznjak zabio ovoliko golova. Sve uraditi da produzi ugovor.
Haracic - u dva-tri dodira pokaze vise nego neki za citavu polusezonu. Da je imao kontinuitet kod Mulalica ubijedjen sam da bi bio nas prvi strijelac.
Galic - dobar pravo danas, bas je fino saradjivao s Amoahom a imao je i finih ubacaja iako mi i dalje djeluje kao da se plasi centarsuta. Iznenadjujuce dobro mi se snasao i nakon Dzenisovog izlaska kad je zaigrao prakticno treceg stopera.

Bekric - imao premalo prostora za igru ali vidi se da decko ima slifa. :D Hvala ti za sve golove i dobre partije, nadam se da ces nam donijeti puno veselja i u novoj ulozi.

U Tuzli ce biti zajebano, mnogo zajebano. Ako je istina da ih sisara preuzima, sudije su zavrsene jos juce. Nadam se da su momci spremni na sve, da ce biti dovoljno zeljni i hrabri a bolji smo sigurno.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 22, 2023 3:05 am

E, jest ga Velez isprskao ove sezone, samo tako....Nije mi ih zao, uopste, ali je ovo samo jos jedan od dokaza da u ovoj nasoj
ligi, trenutno osim Zrinjskog, ne postoji niti jedan klub koji ima kapacitet da se bori na oba fronta, a da i ne spominjem evropske
utakmice. Najbolje su to odradili iz Sirokog, jos onda, kada je bio drugaciji nacin takmicenja i kada se formirala liga za prvaka i
liga za opstanak... Oni su bili sedmi, na osnovu broja osvojenih bodova nisu imali ni teoretsku sansu da ispadnu, pa su taj dio
prvenstva odigrali sa juniorima, a sa druge strane, koncentrisali se na kup, osvojili ga i otisli u Evropu...Na taj nacin su dobili
pare od UEFA-e, a istovremeno promovisilali nekoliko mladih igraca iz vlastitiog pogona koji su im bili nosioci igre a i izvor prihoda
u par narednih godina. ;) ;)
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

thierryhenry21
Kontakt:

pon maj 22, 2023 3:34 am

Ja nešto kontam da je Bašić ciljano ostavio Santosa i Hodžića na klupi da bi ih ubacio kad se ovi umore :pivo:
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

Dzezvar
Kontakt:

pon maj 22, 2023 5:42 am

Moze li nam neko ko malo to studioznije prati naci utakmice ove sezone gdje au nas sudije ostetitile.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

thierryhenry21
Kontakt:

pon maj 22, 2023 5:54 am

Dzezvar je napisao/la:
pon maj 22, 2023 5:42 am
Moze li nam neko ko malo to studioznije prati naci utakmice ove sezone gdje au nas sudije ostetitile.
Protiv Zrinjskog na Grbavici kad smo izgubili čini mi se 1-0 penal nije sviran pri rezultatu 0-0 i generalno je loše suđenje bilo
Derbi u Zenici - čist gol poništen Cocaliću
U Banja Luci dva puta
Protiv Slobode u Banovićima

Pogurani smo protiv Veleža i Posušja
Možda je bilo još, ali se ne sjećam
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 22, 2023 6:28 am

Psihicki zaista teska utakmica.
Najteze je pobjediti kada su 3 boda vec upisana.
Jucerasnje drugo poluvrijeme je naboljih 45 minuta ove sezone.
Momci hvala vam za radost, Basicu hvala ti na trudi i zalaganju, Zeljo hvala ti sto nas cinis sretnim.
U utakmici za cetvrto mjesto, u utakmici protiv nekog Posusja nas dodje preko 11 000 pa to samo moze ZELJO.
Strah i trepet smo mnogim, do juce su nosali nas tabut, krali, varali a sada nas se boje vise nego ikad.
Ako i ne izadjemp u evropu oni su svjesni da smo se digli iz pepela, ozivjeli smo poput Feniksa i sa posjetom o kojoj mnogi mogu samo sanjati mi smo velika prijetnja.
Odigrajte hrabro u Tuzli, na kraju bez obzira na rezultat neka svi znaji da ce i sljedece sezone Grbavica biti najposjeceniji stadion, jer je to STVAR FILOZOFIJE
Volim te Zeljo
Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2023 7:25 am

MiroslavKruzik je napisao/la:
ned maj 21, 2023 11:29 pm
Koliko mi je drago zbog Amoaha, danas u dvije situacije Krpic i Santos mu nisu dali zicer lopte kada su izlazili na golmana. U obje situacije Amoah je trazio loptu i očekivalo se da će mu dodati, ali bilo su škrti i Krpic i Santos. Drago mi je da je našeg Ahmu nagradilo za sav trud koji ostavlja na terenu. Na ljeto obavezno podebljati i produziti ugovor sa Amoahom, da nam se ne desi situacija oko ugovora kao sa Santosom i Hodzicem.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Ma Amoah je pravi igrac. Covjek se ne muci ni da centrira, ni da opuca, ni da trci i probije. To je igrac. Spreman i jak da iznese duele, da poslije probijanja ima snagu ubaciti loptu dovoljno dobro da ne zavrsi na prvoj stativi.

Po meni je Amoah bolji igrac od Santosa. Santos je takticki slabiji, a i zavrsnica mu fali.
Mada ovakvi kao Santos su "atraktivniji".

Amoi treba na vrijeme produziti ugovor, ne dovoditi se u situaciju kao sa Santosom i Arminom.

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2023 7:55 am

Amar927 je napisao/la:
ned maj 21, 2023 11:28 pm
Kakav je po vama do sada Nermin Basic??vidim dosta se polemike vodi o njemu ,različita misljenja danas na utakmici
Cini se da ima vise ideja i planova tokom utakmice, sto je samo po sebi neki napredak u odnosu na vecinu trenera ovdje.
To i da nema smisla tj. i da nije uigrano na pravi nacin, opet pravi neku pometnju.
Ne kazem da je on dobar za sve te formacije, to cemo vidjeti, ali on ce to forsirati jer je dosao ovdje pod tom pricom, mlad, perspektivan i ako nista samo zbog toga ce to on forsirati dalje.

Ono sto ce biti zanimljivo vidjeti su pripreme i igraci koje ce on traziti i dovesti.
Mi trebamo dosta igraca, pogotovo kada idu Santos i Armin. Na srecu, dosta igraca je slobodno na ljeto, kod dosta nasih igraca istice ugovor pa necemo placati raskide.
Ja se nadam da cemo i u tom segmentu imati pozitivan i dobar zaokret. Potrebni su nam mladi, jaki igraci.
Vidjet cemo, sigurno nam i ta Evropa otvara mnogo vise mogucnosti za dovodjenje igraca.

SamoNapad
Kontakt:

pon maj 22, 2023 8:07 am

Sto se tice trenera mogao bi biti pravi pogodak, sad ce mozds zvučati ljudima cudno ali ono u prvom sto je postavio je prava stvar koju jos uvijek nasi igraci ne mogu bas odraditi kako je zamisljeno. Beganovic nije bio klasicni bek nego vise taj neki dodatni vezni u fazi izgradnje napada tj bek koji ulazi u sredinu na zadnjeg veznog.
Par puta Posušje smo izbacili jer nisu vidjeli ovako nesto. Covjek vidi se da ima vizije svoje fudbala izmjene mu budu bar za sad vrlo dobre. Mana ove njegove igre je rizik kad se izgubi lopta odmah sansa.

volimtezeljo

pon maj 22, 2023 8:22 am

Amar927 je napisao/la:
ned maj 21, 2023 11:28 pm
Kakav je po vama do sada Nermin Basic??vidim dosta se polemike vodi o njemu ,različita misljenja danas na utakmici
Po meni solidan. Takticki zadnje dvije utakmice odlicno zatvaramo utakmicu. Pritisnemo ih..
E sad da nije nekih stvari bilo jucer kao i protiv Veleza, pitanje kakav bi rezultat bio i kakav bi nas osvrt na njega bio.
Zanimljivih stvari ima, promjen3 formacija, igra se iz zadnje linije.
Vodi jednu ispodprosjecnu ekipu koja nema cetri beka i cetri stopera, njemu poluspic zavrsi na beku ovo je premija.
Ostavit ga i iducu sezonu.

milanribar
Kontakt:

pon maj 22, 2023 8:28 am

Znam samo da je Bašić došao u jako nezgodnom trenutku i bio sam uvjeren da će loše završit. Međutim čovjek se nosi jako dobro s ovom situacijom.
Nešto što nisam viđao od trenera kod nas su promjene formacije, rotiranje većeg broja igrača, traženje novih pozicija igračima. Nekim rokadama je direktno donio bodove nama, kao što je bilo protiv Veleža, na derbiju i juče.
Haračića je vratio u igru i momak jako dobro odradi sa klupe svoj posao, Dženisa je napravio korisnijim, Armin Hodžič sinoć s klupe odigra jednu od najboljih partija ove polusezone, Jašarević djeluje puno bolje, Štiliću dozira minutažu na pravi način itd.
Volio bi vidjet makar jedan prelazni rok i pripreme da odradi sa ekipom pa da dobijemo pravu sliku.

salle86
Kontakt:

pon maj 22, 2023 8:39 am

Nego Posušje arhiva, šta ćemo za Tuzlu 🤣
Invazija u najavi, koliko karti dobijamo, kako se ide...mi vagamo još auto/bus pa da se već organizujemo lagano 💪💪💪
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon maj 22, 2023 9:19 am

Zadnje kolo i Tuzla i Sloboda domaćini. Šta sad :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

dell21
Kontakt:

pon maj 22, 2023 9:24 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Ko plitak potok aBd.

Dzezvar
Kontakt:

pon maj 22, 2023 9:27 am

Željezničar ide u Evropu ukoliko ostvari pobjedu u Tuzli, bez obzira na rezultat Širokog Brijega protiv Leotara.

Željezničar ide u Evropu s remijem u Tuzli, ukoliko Široki Brijeg ostvari pobjedu s jednim ili dva gola razlike protiv Leotara.

Željezničar ide u Evropu ukoliko Široki Brijeg ne pobijedi Leotar u Trebinju.

Široki Brijeg ide u Evropu ukoliko pobijedi u Trebinju, a Željezničar izgubi u Tuzli.

Široki Brijeg ide u Evropu ukoliko slavi s više od tri razlike u Trebinju, a Željezničar odigra neriješeno.

Ukoliko Široki Brijeg slavi tačno tri razlike, a Željezničar odigra neriješeno sa Slobodom, odlučivat će fair-play, odnosno broj žutih kartona.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2023 10:17 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Tuzla ide u Srebrenik ja mislim.

Okolele
Kontakt:

pon maj 22, 2023 10:18 am

Muftić-Šehić-Cocalić-Aco-Galić-Santos-Hodžić-Štilić-Beganović-Amoah-Krpić...

Protiv Slobode..Odmah u kost..

PS:Šta mislite koliko bi se moglo skupiti u akciji za Krajinu?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

cala
Kontakt:

pon maj 22, 2023 10:27 am

Na istoku je raja bas davala, oni momci s kutijama su se slomili hodajuci kroz guzvu po tribini. Ne znam kako je bilo na ostalim tribinama, al kontam ispod nekih 10-15 milja ne bi trebalo bit.

SamoNapad
Kontakt:

pon maj 22, 2023 10:28 am

Okolele je napisao/la:
pon maj 22, 2023 10:18 am
Muftić-Šehić-Cocalić-Aco-Galić-Santos-Hodžić-Štilić-Beganović-Amoah-Krpić...

Protiv Slobode..Odmah u kost..

PS:Šta mislite koliko bi se moglo skupiti u akciji za Krajinu?
Fali jedan igrač U21 ne moze takva ekipa

kvalitet
Kontakt:

pon maj 22, 2023 10:30 am

Ima li gdje sažetak?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.

Prijava