Pocetni sastav je fakat slutio na propast u igri a tako je fakat i bilo. Ipak, sreca je sto se Basic ne libi da u toku jedne utakmice promijeni sve iz korijena. Pokusao, vidio da ne ide, priznao i vratio u normalu.
Onaj presing, ono sabijanje protivnika u 16 na kraju prvog i prakticno citavo drugo poluvrijeme je nesto sto cekam godinama. Ono je meni Zeljo. Kad ujedinjeni fanaticno napadnemo protivnika, mi pjesmom i dlanovima a igraci trkom i gladju za golom. Falilo mi je to odavno, predugo smo bili mlitavi, bezvoljni i beskrvni. U zadnje vrijeme ponovo pokazujemo da smo gladni, ponovo grizemo i do zadnje sekunde se ne predajemo. Takav pristup se mora isplatiti, mora biti nagradjen.
Muftic - mnogi (ja prvi) su bili skepticni ali nas Mufta izrasta u jednog stabilnog i sigurnog golmana. Fizicki je napredovao a i samopouzdanje je nadoslo, nadam se da ce tako nastaviti u sljedecoj sezoni.
Beganovic - malo bolje nego na spicu, dosta gore nego kao centralni. Moze uskociti na ovu poziciju u odredjenim situacijama ali nije za nju Bogom dan. U sustini korektna partija ali nesnadjen.
Jasarevic - sta ja znam, meni nije bio tako los koliko ga raja kritikuje. OK, par vidnih gresaka ali nista krucijalno a bio je i dobro zavaljivan od suigraca.
Kosoric - osim onog budalastog izlijetanja kad je Cocalic dobio zuti karton, sve je odradio izvanredno. Jako, ostro, bez peglanja i pardona.
Cocalic - ne znam je li kraj karijere na vratima ili je samo prolazni pad u formi ali Cocalic je najlosiji stoper lige ovog proljeca. Nemoguce je koliko nerezonskih poteza pravi, koliko se precjenjuje i koliko je spor.
Beca - djelovao je kao neki stidljivi debitant. Bez nekih krupnih gresaka ali nikakav doprinos igri i potpuno svezane noge.
Mekic - ne limvo ga ali izuzetna partija danas. Ginuo je puno vise nego inace, lopta ga je bas slusala (mozda upravo i zbog pristupa) i sigurno je jedan od najzasluznijih za pobjedu.
Stilic - kritikujem ga kad brljavi ali ovo danas je bilo besprijekorno. Jako raspolozen, nabrijan, kreativan pa cak i rastrcan. Profesorska partija.
Hodzic Armin Senior - hvala drug i sretno. Ne ide ovo nikako, nije dobro ni za nas ni za tebe.
Amoah - ja ovog covjeka volim. Ponasa se kao da je rodjen i odrastao na Jugu. Snazan, borben, barata s loptom i sto je najvaznije - ima smisao za gol. Nekad to ne izgleda ni kao polusansa ali on kidise na loptu i rutinski je pospremi. To je instinkt. Samo da malo poradi na psihi, da nema kikseve poput onih na derbiju i moze postici velike stvari.
Krpic - ovo je neki drugi Suljo. Tad je i vrhunske centarsuteve i otpatke i sve zivo trpao nemilice. Sad je realizacija dobro otanjila ali ne moze ga covjek nikako kritikovati jer radi puno drugih stvari od kojih mnoge tad nije radio. Meni danas dobar.
Santos - sve super, sve divno. Opet mangupski prodori, opet navlacenje levata na penal. Ali sta je ba vise sa zavrsnicom. Rad i disciplina su mama, talenat je bonus.
Hodzic Armin Junior - zajedno sa Stilom unio stabilnost. Nismo isti tim s njim i bez njega. Svestran igrac, fizicki mocan i vrlo disciplinovan. Ne pamtim kad nam je centralni veznjak zabio ovoliko golova. Sve uraditi da produzi ugovor.
Haracic - u dva-tri dodira pokaze vise nego neki za citavu polusezonu. Da je imao kontinuitet kod Mulalica ubijedjen sam da bi bio nas prvi strijelac.
Galic - dobar pravo danas, bas je fino saradjivao s Amoahom a imao je i finih ubacaja iako mi i dalje djeluje kao da se plasi centarsuta. Iznenadjujuce dobro mi se snasao i nakon Dzenisovog izlaska kad je zaigrao prakticno treceg stopera.
Bekric - imao premalo prostora za igru ali vidi se da decko ima slifa.

U Tuzli ce biti zajebano, mnogo zajebano. Ako je istina da ih sisara preuzima, sudije su zavrsene jos juce. Nadam se da su momci spremni na sve, da ce biti dovoljno zeljni i hrabri a bolji smo sigurno.