ned apr 23, 2023 10:28 pm
Nije ovaj Zrinjski ni blizu taktički jak kao prošle godine, ali imaju taj pobjednički mentalitet u glavi i dolaze do relativno lakih pobjeda protiv svakoga.
Evo glup, ali realan primjer. Silvio Ilinković vjerovatno ne bi bio starter niti u jednom drugom klubu, jer ne bi imali povjerenja u njega na toj poziciji. U Zrinjskom, momak je preuzeo ulogu Savića i Bašića i više nego pristojno je odradio. Plus ovo što Bilbija radi već dvije godine je nadrealno za ovu ligu, ali ne radi ni on sam što bi se reklo. Mislim da su ovo ljeto gotovo pa sigurni u Konferencijskoj ligi ukoliko dovedu možda još dva pojačanja čisto da pojačaju roster.
Što se tiče raspravi o legendama kluba ili ko je klub zadužio, hvala svakom ko je makar marku ostavio, a nije morao. Meni je nonsens bilo koga porediti sa Džekom u bilo kojem smislu. On pa sto mjesta praznih, pa svi ostali. Malo kad sam se osjećao ponosno kao kad sam slušao onaj njegov intervju i kad priča, tačno vidiš one mahalske crte u priči i vidiš da je on možda otišao iz Sarajeva i sa Grbavica, ali to iz njega nije otišlo.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.