čet apr 20, 2023 10:18 am
U ovim teškim trenucima pljuvači sa istoka, sjevera i zapada su najmanji problem. Ne mogu oni ništa promijeniti, a niti ih mi ostali možemo promijeniti tako da je to status quo. Ali da naglasim i da napomenem sve one koji nikad nisu bili u Vrapčićima na gostovanju nisu ni imali prilike uživati u lijepom ponašanju „domaćih navijača“. Ne pravdam nikoga, ali boli me k.urac za igračima Veleža.
Hvala Upravi što je otjerala onog indijanca koji nije mogao sastaviti jednu prosto proširenu rečenicu, a o fudbalskom znanju neću granati. Novom treneru treba dati vremena. Možda je ubleha, možda nije, ali za bilo kakav rezultat potrebno je vrijeme, a ako smo mogli indijanca trpiti možemo vala i Nermina.
Nije mi bilo mrsko sinoć pratiti kretanje Omara Beće i Semira Štilića. Molim da svi pogledate ponovo utakmicu s mirom i pratite kretnju dva vezna igrača. Ono što ćete vidjeti je savršenstvo alibi igre i sakrivanje iza igrača Veleža. Drina i Cocalić su sinoć imali 200 dodavanja između sebe, jer vezne linije nemamo. Mekić je sinoć poginuo i svaka mu čast, odigrao je odličnu utakmicu. Zamisliš se kada ti na klupi imaš Hajdarevića i Bekrića da ti ubrzaju igru u odsudnom trenutku kada gubiš utakmicu. Tu je kraj priče za veznu liniju.
Posljednjih 5 utakmica Cocalić je direktni krivac za recimo 80% primljenih golova, a preostalih 20% ide golmanu na dušu. Ne treba im psovati, ali ih treba razriješiti dužnosti. Isto tako sinoć Drina niti jednom nije ispoštovao Galića koji je najmanje 10 puta istrčao sam po desnoj strani i stvarao viška igrača, ali…
Jašarević trči isto kao što hoda John Cleese u svom skeču „the ministry of silly walks“ i za njega je Šehić bekčina. Ozbiljno se bavim mišlju da je Malić izvršio neki obred vudu magije i da se transformisao u Jašarevića.
Armin Hodžić Ara, ono je očigledan primjer Dr. Jekyll-a and Mr. Hyde-a. Čovjek je mentalno nestabilan, a pored toga i bezobraznik koja ne želi da trči i pomogne ekipi. Krpić se trenutno nalazi u Zoni sumraka Top liste nadrealista i neko mu pušta Mozzarta na uho. I da ne zaboravim na kraju Lažnog crnca koji je umislio da je kombinacija Tijani Babangide i Didier Drogbe, ODRON!
Šansa za izlazak u Evropu nije izgubljena i ja se nadam…