Dzaba niko mu ne smije pisnuti..Fićo je napisao/la: ↑ned apr 16, 2023 8:29 pmPorodica i prijatelji ubijenog navijača Željezničara Mirze Raščića danas je ostala šokirana Instagram pričom njegovog ubice Izudina Tahirovića.
Naime, na Tahirovićevom Instagram nalogu je danas, na dan osme godišnjice Raščićevog ubistva, objavljena priča na kojoj se nalazi sam Tahirović ispred prostorija Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu ovog kluba, dok u pozadini svira folk pjesma "Vrati se na mesto zločina".
Ova objava veoma je uznemirila članove porodice i prijatelje ubijenog Raščića koji su, kako saznajemo, o svemu odlučili obavijestiti policiju.
Podsjećamo, Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar. Ubica Izudin Tahirović u njega je ispalio četiri metka.
Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.
Nek ih bude bar malo, docekati kako im prilici(kao lesinare nedavno), a to znaci da bi i mi sami davali vecu podrsku sa ostalih tribina kad postoji 'konkurencija' na stadionu. Do finala samo zajedno!CrazySouth1987 je napisao/la: ↑pon apr 17, 2023 12:02 amIma li neko informaciju koliko smo pijacarima dali karti i koja je cijena
Ma reagovat će raja sigurno. Očekujem sličan tretman kao što su imali navijači bojca, dio mene se i nada tome, bolje ne zaslužuju. S druge strane, kazne, i suspenzije tribine nam nikako ne trebaju u ovom trenutku. Uprava ne bi smjela rizikovati dozvoljavanjem dolaska njihovim navijačima. Vrapčićani su onim sranjem upravi loptu nabacili na volej, sad imaju čistu situaciju. Zbog animoziteta navijača koji su prouzrokovali pijačari u prvoj utakmici, ne može im se garantovati sigurnost na Grbavici. Poseban akcenat staviti na njihove morone koji bi došli na ostale tribine i mješali se s našim navijačima.CrazySouth1987 je napisao/la: ↑pon apr 17, 2023 1:59 amNisam za nerede i za takve gluposti, al ako naša uprava nije u stanju da odreaguje onako kako su oni prema nama odreagovali imam osjećaj da će raja odreagovati