Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

MU'MIN T.M.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 08, 2023 5:46 pm

Evo već 4 utakmice čekamo da nam igrači na terenu vrate, ono što su njima navijači na tribinama dali.

Ovo dosad, ni ige ni posebnog rezutata... derbi manje više.
Ali niko nije zadovoljan ni Leotarom, ni Igmanom, ni Zvijezdom, a niti Slobodom.

Mora, ali mora to bolje... a hoće li???

santakuruz
Kontakt:

sri mar 08, 2023 5:50 pm

blueboy je napisao/la:
santakuruz je napisao/la:
sri mar 08, 2023 4:30 pm
Nadam se da ste vidjeli koliko mi imamo limitiran igracki kadar. Mozemo mi danima raspravljati o Mulalicu ali bezobrazluk je tvrditi da je trener los a da imamo ekipu za nesto vise. Ne znam samo kako trener moze biti kriv kad recimo bek ima loptu, nema protivnika oko njega, saigrac mu kroz sredinu prolazi i ima ispred 30 metara brisanog prostora, bek uzme i nabije loptu protivnickoj odbrani. Kako trener moze biti kriv kad se nasa dva igraca u 16 bukvalno sudare jer ne znaju komunicirati i poklone loptu protivniku? Jel trener kriv kad nasi vezni igraci 3-4 puta u 10 minuta gube cistu loptu bez pritiska protivnika jer ne znaju sta ce s njom i samo gledaju da je se rijese, pa bilo gdje? Mi od igraca pravimo zvijezde a svo njihovo neznanje pokusavamo drugima prisiti. Sa Galicem, Jasarevicem, Kosoricem, Mekicem, Beganovicem ne mozes napraviti nista.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
I kod nas i kod Sarajeva ubjedljivo najlimitiraniji su treneri. Znaš ono kad gledaš LP, pa kasnije nakon nekog vremena objave video iz svlačionice s uputama trenera. Zamisli da neko snima našu svlačionicu prije utakmice ili na poluvremenu, pa da vidimo upute našeg stručnjaka. Oduzeli bi mu licencu prije kraja te utakmice.
Samo je razlika sto su kod nas trener i igraci otprilike u istom rangu. Puno bolji trener od Mulalica ne bi mogao nesto vise uraditi sa ovim igrackim kadrom, bilo bi to mozda 4-5 bodova vise u najboljem slucaju. Oni imaju igracki kadar koji je realno bolji od naseg 20-30%. Mi imamo rezultate koji su u skladu sa nasim igrackim kadrom i sposobnostima naseg steucnog staba dok su oni s obzirom na ulaganja debelo podbacili. .

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri mar 08, 2023 5:52 pm

A kojeg cemo kurca u Evropi. S ovakvom ekipom i trenerom samo cemo sebi navuci problem. Nositelji nismo, jedino nekom srecom u zrijebu da izvucemo Narvu trans mozemo proci jedno kolo. Za nesto vise s ovim kadrom i organizacijom je samo skup izlet.

storm_raider
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:21 pm

"U Zenici odmorio sam ja", napisao je Hodžić i izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.
Razocaran minutazom.

Hajde ok sve, ali zasto je Stila usao u 92. minuti?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

blueboy
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:23 pm

blueboy je napisao/la:
sri mar 08, 2023 4:30 pm
Nadam se da ste vidjeli koliko mi imamo limitiran igracki kadar. Mozemo mi danima raspravljati o Mulalicu ali bezobrazluk je tvrditi da je trener los a da imamo ekipu za nesto vise. Ne znam samo kako trener moze biti kriv kad recimo bek ima loptu, nema protivnika oko njega, saigrac mu kroz sredinu prolazi i ima ispred 30 metara brisanog prostora, bek uzme i nabije loptu protivnickoj odbrani. Kako trener moze biti kriv kad se nasa dva igraca u 16 bukvalno sudare jer ne znaju komunicirati i poklone loptu protivniku? Jel trener kriv kad nasi vezni igraci 3-4 puta u 10 minuta gube cistu loptu bez pritiska protivnika jer ne znaju sta ce s njom i samo gledaju da je se rijese, pa bilo gdje? Mi od igraca pravimo zvijezde a svo njihovo neznanje pokusavamo drugima prisiti. Sa Galicem, Jasarevicem, Kosoricem, Mekicem, Beganovicem ne mozes napraviti nista.

I kod nas i kod Sarajeva ubjedljivo najlimitiraniji su treneri. Znaš ono kad gledaš LP, pa kasnije nakon nekog vremena objave video iz svlačionice s uputama trenera. Zamisli da neko snima našu svlačionicu prije utakmice ili na poluvremenu, pa da vidimo upute našeg stručnjaka. Oduzeli bi mu licencu prije kraja te utakmice.
Samo je razlika sto su kod nas trener i igraci otprilike u istom rangu. Puno bolji trener od Mulalica ne bi mogao nesto vise uraditi sa ovim igrackim kadrom, bilo bi to mozda 4-5 bodova vise u najboljem slucaju. Oni imaju igracki kadar koji je realno bolji od naseg 20-30%. Mi imamo rezultate koji su u skladu sa nasim igrackim kadrom i sposobnostima naseg steucnog staba dok su oni s obzirom na ulaganja debelo podbacili. .

Može to izgledati mnogo bolje ali s boljim vođenjem s klupe. Prije dvije godine si isto imao npr. Štilića i Krpića, pa si dosta boljoj ekipi Sarajeva nego što je ova dao pet komada na Grbavici i tri na Koševu. Ali si imao trenera koji je, koliko god ga je ne mogu smisliti, znao izvući najbolje iz Krpića, dok ovaj to evidentno ne zna.

blueboy
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:25 pm

storm_raider je napisao/la:
"U Zenici odmorio sam ja", napisao je Hodžić i izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.
Razocaran minutazom.

Vrlo brzo će ga Ara izminirati u svlačionici, tako da će ga samo ekstremno dobar rezultat moći zadržati. A ne vidim kako će moći do rezultata ako izgubi atmosferu u svlačionici.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:26 pm

Morate shvatiti da je ono lazni profil, a ne njegov..

blueboy
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:27 pm

AsharaK je napisao/la:
sri mar 08, 2023 5:23 pm
Ide covjek na 4. mjesto misleci da ce nas odvest u Evropu realno :D Jos da Velez izgubi veceras i odigra X sa pitama i to je to :D

Ko nam fali h Modrici? Galic, Beganovic?
Realno ne fali mi nijedan od njih dvojice 😃

kvalitet
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:34 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
sri mar 08, 2023 6:26 pm
Morate shvatiti da je ono lazni profil, a ne njegov..
Onaj profil ima preko 10 godina sigurno…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Veteran1965
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:35 pm

Mi smo imali najlošije pripreme ove zime, od svih ozbiljnih ekipa, i ne tražim nikakav alibi Edisu i ekipi, ali to mora biti jedan od razloga loših izvedbi, koji svi zaboravljamo. Takođe naša"pojačanja" koji su već kod jednog dijela navijača stvorili "euforiju" su odavno bez utakmica. Ko se bavi statistikom neka provjeri koliko su u prošloj polusezoni ( da ne gledamo dalje) utakmica odigrali Suljo, Ara ili Jašar. Osvjestimo se i shvatimo da mi možemo dovoditi samo igrače takvog tipa, koji su nekada negdje nešto pokazali i vrijedili. Sjetimo se i da je naš ponajbolji igrač jesenas imao crveni karton za prve dvije utakmice proljetos, a uz to imamo i sagu oko njegovog ugovora. Ne znam zašto je Amoah neprepoznatljiv proljetos. Štila je povrijeđen, ali i Hodžić mlađi neprepoznatljiv(do danas) i ni blizu jesenje forme.
Jedino što je isto je Edis i stručni štab. Mnogo borbe i trke, ali bez ideje. To gledamo već godinu dana, i gledali smo i u njegovom prvom mandatu. Očito je da je to njegov limit i da ne može više, ali zar to nismo znali? Čemu onda sve uvrede i pljuvačina? Ja iskreno ne kontam.
Neko napisa oko konferencijske lige, našeg rejtinga u Europi i mogućih protivnika. jeste upitno je hoćemo li uopšte izboriti plasman, zatim hoćemo li dobiti licencu, i ako sve bude po našim željama izvućeš neke lažne europljane u Aziji putuješ danima, i još fasuješ. Pitanje je da li nam fakat u ovim uslovima to uopšte i treba.
I za kraj gledam tekmu u Mostaru, i malog Lauša u Veležu. Prošle sezone igrao u Posušju. U21 igrač sredine terena. Standardan, u kontinuitetu utakmica. I mi to ne možemo dovesti. I hoćemo rezultate. Ne može to tako, i ne ide to tako. Ljutili se mi ili ne, bili razočarani ili ne. Moramo malo više razmišljati i stvari posmatrati realno, a mislim da to ne radimo trenutno.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Sky1
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:43 pm

I Zvijezda ima svog Amawa. Evidentno i bolju Upravu od naše, koja smije napisati kako i koliko ih je ovaj zadužio.
slika

ISB87
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:45 pm

evo gledam ovaj mostarski derbi, evo velez slabija ekipa ali ljudi znaju ubacit, dignut loptu. nasi veze nemaju gdje ko stoji i to mi je najmrze, izgubi ba koga boli kur.ac, al daj se u utakmicu. trci, igraj. kretanje bez lopte 0.
neka edisa, ali dovest jos 2-3 glave u strucni stab i pustit ljude da uigraju ekipu, jer je edis izgleda nesposoban.
derbi je tezak, ok je rezultat, ali nema ovo smisla evo od pocetka drugog dijela sezone.
MIRZA RASCIC

zubanovic89
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:46 pm

Nama su se apetiti malo digli, ja mislim neosnovano, zaboravljamo da smo skrpili ekipu pred pocetak sezone, da smo mislili da cemo se boriti za opstanak, nerealno smo na visokom 4 mjestu, 3 boda iza Europe. Doveli smo zvucna pojacanja po imenima, ali po formi Krpic i Haracic su tu negdje. Kako sezona bude odmicala mi cemo sigurno igrati bolje, pitanje je samo mozemo li drzati prikljucak dok glavni motori ekipe ne kliknu. Bod protiv Sarajeva u derbiju kako god da smo igrali nije los, "gostovanje", ostavili ih na 6 mjestu, po meni jako dobro. Fajtamo se dalje, podrska ekipi i samo imati na umu da se krpimo za plate svaki mjesec i bice nam svima lakse gledat' ovo.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:47 pm

Edis na biro!

Leon_Professional
Kontakt:

sri mar 08, 2023 6:52 pm

storm_raider je napisao/la:
Razocaran minutazom.

Da upiše nastup.

santakuruz
Kontakt:

sri mar 08, 2023 7:09 pm

blueboy je napisao/la:
blueboy je napisao/la: I kod nas i kod Sarajeva ubjedljivo najlimitiraniji su treneri. Znaš ono kad gledaš LP, pa kasnije nakon nekog vremena objave video iz svlačionice s uputama trenera. Zamisli da neko snima našu svlačionicu prije utakmice ili na poluvremenu, pa da vidimo upute našeg stručnjaka. Oduzeli bi mu licencu prije kraja te utakmice.

Može to izgledati mnogo bolje ali s boljim vođenjem s klupe. Prije dvije godine si isto imao npr. Štilića i Krpića, pa si dosta boljoj ekipi Sarajeva nego što je ova dao pet komada na Grbavici i tri na Koševu. Ali si imao trenera koji je, koliko god ga je ne mogu smisliti, znao izvući najbolje iz Krpića, dok ovaj to evidentno ne zna.
Krpic je tad bio bolji nego sto je sad. Stilic je bio drasticno bolji nego sad. Ko su bili ostali igraci i koliko su bili bolji od ovih? Mi sad imamo 5 igraca u prvih 11 koji su ranga Posusja, Leotara, Sloge.

Veteran1965
Kontakt:

sri mar 08, 2023 7:17 pm

Jbt možete li prihvatiti da je Krpić došao iz Australije gdje je pola ljeta i gdje su temperature +35? I očekujemo da se prilagodi u 10 dana? fakat smo nerealni i veze nemamo kolektivno.

blueboy
Kontakt:

sri mar 08, 2023 7:19 pm

zubanovic89 je napisao/la:
Nama su se apetiti malo digli, ja mislim neosnovano, zaboravljamo da smo skrpili ekipu pred pocetak sezone, da smo mislili da cemo se boriti za opstanak, nerealno smo na visokom 4 mjestu, 3 boda iza Europe. Doveli smo zvucna pojacanja po imenima, ali po formi Krpic i Haracic su tu negdje. Kako sezona bude odmicala mi cemo sigurno igrati bolje, pitanje je samo mozemo li drzati prikljucak dok glavni motori ekipe ne kliknu. Bod protiv Sarajeva u derbiju kako god da smo igrali nije los, "gostovanje", ostavili ih na 6 mjestu, po meni jako dobro. Fajtamo se dalje, podrska ekipi i samo imati na umu da se krpimo za plate svaki mjesec i bice nam svima lakse gledat' ovo.
Po imenima i mogućnostima tih igrača trenutno imaš jako dobru ekipu za ovu ligu, definitivno za borbu za Evropu. Po izvedbi na terenu tih igrača, to je za neko 6-9 mjesto. Zašto ti igrači nisu na maksimumu, koliko je do njih toliko je i do onog ko ih vodi i ne zna izvući maksimum.

zubanovic89
Kontakt:

sri mar 08, 2023 7:23 pm

blueboy je napisao/la:
sri mar 08, 2023 7:19 pm
zubanovic89 je napisao/la:
Po imenima i mogućnostima tih igrača trenutno imaš jako dobru ekipu za ovu ligu, definitivno za borbu za Evropu. Po izvedbi na terenu tih igrača, to je za neko 6-9 mjesto. Zašto ti igrači nisu na maksimumu, koliko je do njih toliko je i do onog ko ih vodi i ne zna izvući maksimum.
Po imenima da ali Hodzic nije igrao godinu dana, drugi Hodzic se povrdijedi nije sezona krenula kako treba, Krpic je totalno van forme, Stilic krenuo u polusezonu sa povredom, promijenio si lijevog beka, Santos na klupi zbog crvenih kartona, i generalno ostatak ekipe je ispao iz ritma, znaci bukvalno ekipa nema 1 poziciju da kazes da nam je OK. Zato kazem zbog toga sto imamo fina imena, nadoci cemo sa igrom sigurno, samo je pitanje mozemo li ovaj period dok nismo u formi na misice uzeti bodova dovoljno da ostanemo u igri za Europu.

Veteran1965
Kontakt:

sri mar 08, 2023 7:24 pm

Pa vjerovatno je do struke što su Štila i Hodža povrijeđeni, Santos imao crveni i neće da potpiše, a trojac pojačanja nije tekme u zadnjih pola godine odigrao.

Trenutno korisnika/ca: Gagi tm 87, Google [Bot], svabo i 84 gosta.

Prijava