sri mar 08, 2023 6:35 pm
Mi smo imali najlošije pripreme ove zime, od svih ozbiljnih ekipa, i ne tražim nikakav alibi Edisu i ekipi, ali to mora biti jedan od razloga loših izvedbi, koji svi zaboravljamo. Takođe naša"pojačanja" koji su već kod jednog dijela navijača stvorili "euforiju" su odavno bez utakmica. Ko se bavi statistikom neka provjeri koliko su u prošloj polusezoni ( da ne gledamo dalje) utakmica odigrali Suljo, Ara ili Jašar. Osvjestimo se i shvatimo da mi možemo dovoditi samo igrače takvog tipa, koji su nekada negdje nešto pokazali i vrijedili. Sjetimo se i da je naš ponajbolji igrač jesenas imao crveni karton za prve dvije utakmice proljetos, a uz to imamo i sagu oko njegovog ugovora. Ne znam zašto je Amoah neprepoznatljiv proljetos. Štila je povrijeđen, ali i Hodžić mlađi neprepoznatljiv(do danas) i ni blizu jesenje forme.
Jedino što je isto je Edis i stručni štab. Mnogo borbe i trke, ali bez ideje. To gledamo već godinu dana, i gledali smo i u njegovom prvom mandatu. Očito je da je to njegov limit i da ne može više, ali zar to nismo znali? Čemu onda sve uvrede i pljuvačina? Ja iskreno ne kontam.
Neko napisa oko konferencijske lige, našeg rejtinga u Europi i mogućih protivnika. jeste upitno je hoćemo li uopšte izboriti plasman, zatim hoćemo li dobiti licencu, i ako sve bude po našim željama izvućeš neke lažne europljane u Aziji putuješ danima, i još fasuješ. Pitanje je da li nam fakat u ovim uslovima to uopšte i treba.
I za kraj gledam tekmu u Mostaru, i malog Lauša u Veležu. Prošle sezone igrao u Posušju. U21 igrač sredine terena. Standardan, u kontinuitetu utakmica. I mi to ne možemo dovesti. I hoćemo rezultate. Ne može to tako, i ne ide to tako. Ljutili se mi ili ne, bili razočarani ili ne. Moramo malo više razmišljati i stvari posmatrati realno, a mislim da to ne radimo trenutno.
Samo 5% i ni stolice više!!!!