Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 24, 2022 11:57 pm

Durgo je napisao/la:
sri avg 24, 2022 11:36 pm
Cuj poreska da uzme dionice 🤣🤣
Znaci poreska uzima kes. Nema kesa... aha... ima imovina... LICITACIJA.... prodaja...evo ga kes... nemoj da budete djeca ba... pa procitajte ljudi nesto, majku mu je.bem...
Previse ljudi filmove gledaju. A ako Bog da, uzecu i ja par dionica kada bude. Ispred foruma cemo svakako imati akciju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Bosanski lonac
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:00 am

Povedi nas, Senade, dugo smo čekali povratak.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

BC1921
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:06 am

Sheldon je napisao/la:
sri avg 24, 2022 10:07 pm
Senad1921 je napisao/la:
sri avg 24, 2022 9:59 pm
Veteran1965 je napisao/la:
sri avg 24, 2022 9:40 pm

Možete se saget i ti i lutvo laganini....

Nisam od tog posla. Imas onog sa ped.rskim nickom, pa snjim ti to, ionako ste klimaci glavom lutvinom gazdi...
Homofobnim komentarima nije mjesto na Zeljinom forumu. Ja klimac glavom nisam nikome pa ni lutvinom gazdi o kojem mislim sve najgore.
PS Sheldon kao lik nije gej. Gej je glumac koji igra tu ulogu.

Cim se derpe spomene ti uskaces... Hajd, budi pametan...
Krivina Jug

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:08 am

Na hajr.
Fear of the Maniacs!

Sheldon
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:14 am

Senad1921 je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:
sri avg 24, 2022 9:59 pm

Nisam od tog posla. Imas onog sa ped.rskim nickom, pa snjim ti to, ionako ste klimaci glavom lutvinom gazdi...
Homofobnim komentarima nije mjesto na Zeljinom forumu. Ja klimac glavom nisam nikome pa ni lutvinom gazdi o kojem mislim sve najgore.

Pa ti spominjes mene prvi svako malo. Da nisi slucajno closeted? Ako jesi javi se u pp imat ces moju podrsku, ukoliko sredina ne zeli da te podrzi. Nisi sam Senade! I prestani me prozivati i trolati temu.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Sky1
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:21 am

A jesu se pitari na anamoonom forumu upalili, kako su vidjeli Misketa vcrs. Koliko ljudi mogu biti bolesni da pisu dan noc i sve to iz mrznje prema Zelji.
Ps nisu samo pitari, ima dosta botova

kvalitet
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:22 am

Ok, jasno je da je Senad tu, vratio se. U meni to izaziva podijeljene osjećaje, ali ovo što je rečeno u intervjuu me raduje.

Dok je bio tu, pred kraj, govorio sam da to ne ide više u dobrom smjeru. Prošlo je nekoliko godina i čovjek sada da konkretnu ponudu kako on to vidi klub. Iskreno, nešto slično sam očekivao i dok je bio tu, puno ranije. Da je tako urađeno, ne mogu ni zamisliti gdje bismo danas bili...

Ponavljam, ono što mene raduje, jeste što je čovjek shvatio da onako više ne može i da klub treba nešto drugačije. Došao je s konkretnom idejom, a nije došao s pričom "eh, vratio sam se, sad ću ja to srediti", što inače slušamo kod nas. Koliko je realno 40.000 ljudi po 200 maraka ili 20.000 ljudi po 400 maraka ili nešto drugo... mislim da sada nije ni bitno. Najgore se hvatati za brojke, rokove itd. Mene zanima ideja, vizija, konkretan plan. Zanime me kako se to misli "legalno" provesti, kako će biti zaštićeni dioničari, šta ja dobijam kupovinom jedne ili 1.000 dionica, ko će odlučivati, na koji način, kako će se moći trgovati itd.

Ono što sam ja zaključio jeste da čovjek klub vidi kao jednu veliko, ozbiljno dioničarsko društvo sa, baš kako treba da bude, profesionalnom administracijom. Ja sam lično uvijek govorio da je to ispravan put, ali i dalje imam puno upitnika i nadam se da ću što prije dobiti odgovore.

Još nešto, kritikovao sam Senada, a rekao sam i zašto. Ali, ono što treba naglasiti, dok je tu siguran sam da nema igre s imovinom, da nema gašenja, bespotrebnog zaduživanja, nesavjesnog poslovanja. S kojim god planom izađe na kraju, vjerujem da će to biti do u detalje razrađeno i moja želja je da stanemo iza toga kad bude vrijeme.

Ne znam zašto, ali mislim da nam slijede lijepi dani.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

svraka
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:25 am

storm_raider je napisao/la:
sri avg 24, 2022 11:57 pm
Durgo je napisao/la:
sri avg 24, 2022 11:36 pm
Cuj poreska da uzme dionice 🤣🤣
Znaci poreska uzima kes. Nema kesa... aha... ima imovina... LICITACIJA.... prodaja...evo ga kes... nemoj da budete djeca ba... pa procitajte ljudi nesto, majku mu je.bem...
Previse ljudi filmove gledaju. A ako Bog da, uzecu i ja par dionica kada bude. Ispred foruma cemo svakako imati akciju.
Ako se dobro prezentuje projekat, uzimat ce ljudi i sa strane koji mozda nemaju veze sa fudbalom, ali se bave vrijednosnim papirima i vide neku "korist" tu.

Misimovic zna sta prica, ne prica u prazno siguran sam. Cifra od 40.000 LJUDI je nerealna, ali 40.000 dionica...
Forza 1921!

Oda majstore!

neroazzuro
Kontakt:

čet avg 25, 2022 12:31 am

Al mi je šega što se burazer odmah (opet) upali na pomen Senada da nam kaže kako od toga nema ništa...
Davno si pročitan stari.
P.S. ograničiš na, recimo, 100 dionica i eto ti para za sekund. Kupiće svako po nekoliko, oni imućniji će kupiti sigurno maksimum od dozvoljenog. Za sekundu.
Osim ako to, kako nam dobronamjerni jaro kaže, nije moguće i nije dobro.

ZeljinManijak
Kontakt:

čet avg 25, 2022 2:10 am

Ljudi mora nas neko uzeti , ja ne mogu da vjerujem da se još "dijelimo" nakon svih ovi dešavanja mislim na finansije i rezultate .Moramo nekako da izađemo iz ovog sivila naravno ne treba se sada svakome nuditi ali Miske nebi bio loš izbor ...dug je smiješan za onoga koji ima lovu i onaj ko naravno zna baratati ljudima ...Ili ćemo čekati nekog "Romana Abramovića" i krpiti se, moliti Boga da nekako izborimo Evropu te sanjati titule i slušati dosadne priče o "gašenju" i sastavljati kraj sa krajem ...itd

ubaceni element
Kontakt:

čet avg 25, 2022 4:48 am

A ljudi zapeli za 40 hiljada, covjek dao primjer. Do konacne
cifre se moze doci raznim kombinacijama, ima tu i dionicara milionera kakav je i sam on (a rekao je da nije jedini). Kako god, covjek zraci elanom i pozitivnom energijom, i dovoljno je lud i sposoban da ovo izgura, tj ako iko to moze izgurati moze on.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet avg 25, 2022 6:07 am

Cim su Senad i Vedran involvirani u ovaj proces ja se ne sikiram.
Ne tako davno ljudi rekose hajmo pravit istok pa ga napravismo, ne tako davno ljudi rekose hajmo zamjenit teren pa ga zamjenismo.
Danas ti ljudi kazu hajmo kupiti dionice, HAJMO.
Ja licno i mojih par prijatelja cemo sigurno kupiti izmedju 20-30 dionica sutra kada krene ovaj proces na cijem celu ce biti Senad i Vedran
Alea iacta est!

storm_raider
Kontakt:

čet avg 25, 2022 6:44 am

Ma podrzacemo svi. I manite se toga "40 000", covjek je primjer dao. Kada je spomenuo "masovnost", mislio je na euforiju koju smo imali kada se Istok gradio. Poredjenje sa Hajdukom nije realno, jer je i to spomenuo. Pogledajte/poslusajte intervju kako treba.

Pa kada je Senad otjeran najvise su se pitari radovali, pa onda Zrinjski. Dovoljno vam to govori.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dzezvar
Kontakt:

čet avg 25, 2022 7:04 am

Prica sa Mirvicem vec u poodmakloj fazi.
Pricalo se sa njim i na njegov zahtjev je revizija poslovanja kluuba.
Lik bi ulagao u sportski segment samo ostalo ga ne interesuje.
Znaci u tom slucaju pomocni bi otisao na bubanj izmedju ostalog.
I sada se zapitajte jeli moguce da brat bratu bude konkurencija.
Ja nesto cisto sumnjam.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

BC1921
Kontakt:

čet avg 25, 2022 8:01 am

Sheldon je napisao/la:
čet avg 25, 2022 12:14 am
Senad1921 je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:

Pa ti spominjes mene prvi svako malo. Da nisi slucajno closeted? Ako jesi javi se u pp imat ces moju podrsku, ukoliko sredina ne zeli da te podrzi. Nisi sam Senade! I prestani me prozivati i trolati temu.

Primac opusteno, tvoj pakas tvoja pravila... pomozi ziv bio sebi, lahko ces ti za ostale...
Krivina Jug

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 25, 2022 8:10 am

storm_raider je napisao/la:
sri avg 24, 2022 10:52 pm
Leon_Professional je napisao/la:
sri avg 24, 2022 10:48 pm
Da smo u onom hajpu kad se radio teren i tribina, rekao bih da ćemo lagano i ovo moći.

Ali onakva atmosfera se teško može vratiti.
Znas i sam kako nam malo fali. Ono su bila vremena, radis i otvoren ti stream, vise buljis u taj ekran nego u ovaj na kojem radis.
Ma ono je bila bolest. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Glas Razuma
Kontakt:

čet avg 25, 2022 8:16 am

Nazalost, Mirvic ce najvjerovatnije uci u klub ne bude li pameti. U klubu sve rade samo da ga nekome "uvale". Dolazak Mirvica znaci pojacavanje sportskog segmenta, vracanje Amara, Zubanovica i ostale svite. Navijaci moraju izvrsiti pritisak na klub da se to ne dozvoli. Zato Necko (nick sa orga, a ovdje Veteran1965) toliko lobiraju za Mirvica. Prihvatite ponudu gospodina Misimovica dok je na stolu, moj vam je najbolji savjet! Ne desi li se to, to ce biti kraj dugorocno gledajuci!

To pisem kao jedan od buducih potencijalnih vecinskih u Misimovicevom modelu. Ne igrajte se!
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 25, 2022 8:18 am

kvalitet je napisao/la:
čet avg 25, 2022 12:22 am
Ok, jasno je da je Senad tu, vratio se. U meni to izaziva podijeljene osjećaje, ali ovo što je rečeno u intervjuu me raduje.

Dok je bio tu, pred kraj, govorio sam da to ne ide više u dobrom smjeru. Prošlo je nekoliko godina i čovjek sada da konkretnu ponudu kako on to vidi klub. Iskreno, nešto slično sam očekivao i dok je bio tu, puno ranije. Da je tako urađeno, ne mogu ni zamisliti gdje bismo danas bili...

Ponavljam, ono što mene raduje, jeste što je čovjek shvatio da onako više ne može i da klub treba nešto drugačije. Došao je s konkretnom idejom, a nije došao s pričom "eh, vratio sam se, sad ću ja to srediti", što inače slušamo kod nas. Koliko je realno 40.000 ljudi po 200 maraka ili 20.000 ljudi po 400 maraka ili nešto drugo... mislim da sada nije ni bitno. Najgore se hvatati za brojke, rokove itd. Mene zanima ideja, vizija, konkretan plan. Zanime me kako se to misli "legalno" provesti, kako će biti zaštićeni dioničari, šta ja dobijam kupovinom jedne ili 1.000 dionica, ko će odlučivati, na koji način, kako će se moći trgovati itd.

Ono što sam ja zaključio jeste da čovjek klub vidi kao jednu veliko, ozbiljno dioničarsko društvo sa, baš kako treba da bude, profesionalnom administracijom. Ja sam lično uvijek govorio da je to ispravan put, ali i dalje imam puno upitnika i nadam se da ću što prije dobiti odgovore.

Još nešto, kritikovao sam Senada, a rekao sam i zašto. Ali, ono što treba naglasiti, dok je tu siguran sam da nema igre s imovinom, da nema gašenja, bespotrebnog zaduživanja, nesavjesnog poslovanja. S kojim god planom izađe na kraju, vjerujem da će to biti do u detalje razrađeno i moja želja je da stanemo iza toga kad bude vrijeme.

Ne znam zašto, ali mislim da nam slijede lijepi dani.
:palacgore:

Valjda izdobri.
Kako i on kaze. Ima rjesenje. Tako da se nekako nadam da necemo zijaniti ovu trku s vremenom i poreznom.

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 25, 2022 8:24 am

Dzezvar je napisao/la:
čet avg 25, 2022 7:04 am
Prica sa Mirvicem vec u poodmakloj fazi.
Pricalo se sa njim i na njegov zahtjev je revizija poslovanja kluuba.
Lik bi ulagao u sportski segment samo ostalo ga ne interesuje.
Znaci u tom slucaju pomocni bi otisao na bubanj izmedju ostalog.
I sada se zapitajte jeli moguce da brat bratu bude konkurencija.
Ja nesto cisto sumnjam.
Ja sam mislio da to s Mirvicem nece biti ni opcija, ali ocito nemamo nekih opcija.

A ove zadnje 2 recenice su kljucne. Bili bi filijala njihova. :D

Ndare

čet avg 25, 2022 8:39 am

Jel iko realan da ne kažem normalan misli da bi Senad izašao sa intervjuom da nije kao osvjedočen biznismen a prije toga i Željovac već dobio neke garancije i sve moguće parametre kao mogućnosti o ovome što je pričao. Zar neko misli da bi se dozvolilo da većinu najvećeg dijela dionica tj novca kupi neki šarlatan ili rušitelj kluba a ne Senad i grupa ljudi koji imaju novac a Željo im je u srcu. Da već nije obavio razgovore sa takvim ljudima kojih ima sigurno i dosta i zainteresovanih. Fiktivno je uprostio 40000 sa 200KM da bi lakše objasnio rješenje problema i približio rješenje običnim ljudima. Kad se sve posloži i zakonski dovede do realizacije vjerujte da ima ljudi koji će dati i uložiti dobre novce da bi se ovo zatvorilo oko porezne. Neće ovakvi ljudi kao Senad ništa na pamet pričati i bez pokrića. I ovako su navijači uvijek davali novac i u zadnje vrijeme vadili Želju u kamaru nekakvih zadnjih trenutaka. Zašto ne dati novac tj uložiti ga, investirati gau Želju kao u svoju kuću, na dugoročnu stabinost, a ne praviti mobe, akcije koje samo trenutno osiguravaju neku situaciju koja sutra opet traži novu akciju za spas u zadnji čas.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot] i 50 gostiju.

Prijava