maxum1921 je napisao/la: ↑sub jun 18, 2022 10:24 am
Uvijek je bilo da smo sebi najveci dusmani.
Ja shvatam svakog istinskog navijaca koji je nervozan, zeli da se neke stvari rijese kako bi Klub kao takav mogao ici naprijed. Bilo je par puta napisano da stvari ne idu bas tako lako kako mi to zamisljamo, ali to se izgleda kod nas namjerno preskace jer se ne uklapa u tu neku „mantru“. Najjednostavniji argument koji se moze cuti je kako moze Mirvic a ne moze kod nas? Evo da vas pitam, jel zaista zelite da mi dozvolimo da neko udje u klub na nacin kako je to uradio Mirvic, a prije njega Nam ili Tan? Jeli zaista zelite da u nas klub udje neko koji ce kao upumpavati novac kao pozajmicu i na to obracunavati kamatu, koju po zakonu mora? A sjetite se tv priloga o tome prije 4-5 godina? I da za godinu dana trazi povrat pozajmice koju ne mozemo vratiti i da na osnovu toga ostanemo bez dijela imovine?
Prva stvar koju svi trebamo da shvatimo da smo mi Zeljo, najveci Klub u BiH. Kojem mnogi zavide. Imamo navijace koji kad su slozni mogu pomjeriti granice da se klub spasi. Imamo imovinu koja nam je bila najveci teret jer su pojedini centri moci zeljeli da nam je otmu.
Zato trazimo strateskog partnera. Ne vlasnika, partnera! Koji ce ulagati novac te zajedno sa Klubom ostvarivati odredjenu zaradu i vracati ulozeni novac. Nijedan potencijalni strateski partner, ma koliko god imao novca, te pare nije nasao na ulici. Zato se i radi detaljna analiza. Zato se traze dozvole od institucija da se novac ulaze. Da bude sve zakonski cisto kako bi interes i partnera i Kluba bio zasticen.
E sad kad se uzme u obzir sve, mi idemo da gradimo Klub. Idemo da Željo bude jak, samoodrziv i da ne ovisi o tome hoce li neko doci da posudi 100k KM da bi se dale plate. I to ce trajati godinama, budite sigurni. Nekima se to nece svidjeti, trazit ce instant rezultate. Imaju pravo traziti, nekima ce to biti izgovor da opet unose nemir, ali mi trebamo voliti Klub i godine i godine javasluka saprati.
Informacije ne cure, i tako to treba. Jer su se desavale situacije da neko kaze navodni termin dolaska potencijalnog strateskog partnera pa su navijaci isli na aerodrom kao neka vrsta doceka. I evo teoretski se desi, on dosao, pojedinci ga docekali, neko ga grli, neko ga ljubi, neko mu se sjeti familije ko je on nije Zeljo prcija da je on uzme.
Pa se desi da pojedinci zovu na telefon bivse clanove UO koji su bili sa Senadom, a trenutno su u organima Kluba da pljuju clanove UO koji su sada tu, a bili su i 2017-2018 npr. I sve te informacije znamo, i znamo ko su ti ljudi jer i mi koji se bavimo malo vise klubom pricamo izmedju sebe. Djelimo informacije. Jer nam je Klub na prvom mjestu. A doci ce vrijeme da i u njih uperimo prst.
Nemojte misliti da nema "navijaca" koji zele ovo sabotirati. Procitajte moju prvu recenicu.
Tako da u Klubu se radi, ljudi koji vode ta proces to rade u interesu Kluba. Tim za pregovore je imenovala Skupstina, kao najveci organ Kluba. Tako da oni odgovaraju Skupstini, ne UO, ne NO. I ljudi koji trebaju da imaju informacije, imaju ih. Svi ostali, u interesu zastite Kluba i procesa te informacije nemaju.
Bit ce Zeljo opet sampion!