Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 07, 2022 9:33 pm

Ocito da hocemo zbog lose organizacije.

Izbit ce nam dobre pare poznavajuci Vicu.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pon mar 07, 2022 9:39 pm

svraka je napisao/la:
pon mar 07, 2022 9:04 pm
Fićo je napisao/la:
pon mar 07, 2022 8:44 pm
Igrači su imali dva dana slobodno, sutra je trening pa ćemo znati šta je sa Ćerimagića. U Trebinju smo bez Malića koji ima kartone. Fatai bi trebao uskoro biti tu, u BG je rješava papirologiju i još neke stvari.
I prije dvije sedmice su pisali da je u Beogradu. Je li trenira individualno, je li dobio program ili nesto?
Ne znam, to moraš pitati nekoga iz kluba. Trebao je već biti tu ali je navodno vraćen sa granice? Bilo je priče da je tamo i obavio i zahvat vezan za taj njegov zdravstveni problem. Ako neko bolje zna može potvrditi.
Fear of the Maniacs!

svraka
Kontakt:

pon mar 07, 2022 9:44 pm

Leon_Professional je napisao/la:

Isto mislim, ali krivo je obezbjedjenje i mup.
Ispred pitarskog dijela nije bilo policije, usli su kako su htjeli, dok su nase navijace na istoku i jugu drzali ispred dok oni ne udju svi. Stadion je bio prazan skoro pola sata prije utakmice, to se nikada nije desilo na derbijima. Na sjever smo mogli uci. Tu nije klub kriv, ali mislim da ce nas savez okriviti.
Forza 1921!

Oda majstore!

svraka
Kontakt:

pon mar 07, 2022 9:45 pm

Fićo je napisao/la:
pon mar 07, 2022 9:39 pm
svraka je napisao/la:
pon mar 07, 2022 9:04 pm
Fićo je napisao/la:
pon mar 07, 2022 8:44 pm
Igrači su imali dva dana slobodno, sutra je trening pa ćemo znati šta je sa Ćerimagića. U Trebinju smo bez Malića koji ima kartone. Fatai bi trebao uskoro biti tu, u BG je rješava papirologiju i još neke stvari.
I prije dvije sedmice su pisali da je u Beogradu. Je li trenira individualno, je li dobio program ili nesto?
Ne znam, to moraš pitati nekoga iz kluba. Trebao je već biti tu ali je navodno vraćen sa granice? Bilo je priče da je tamo i obavio i zahvat vezan za taj njegov zdravstveni problem. Ako neko bolje zna može potvrditi.
Znaci da se ne racuna na njega jos par kola sigurno, ako ikako i dodje.
Forza 1921!

Oda majstore!

teatrale36
Kontakt:

pon mar 07, 2022 10:32 pm

Valter je napisao/la:
ned mar 06, 2022 6:40 pm
U narednom periodu organizovati derbije na kojima bi bilo maksimalno 400 gostujućih navijača (čisto zbog štimunga debija).

Ne znam da li postoje neke vođe navijača na obje strane koji imaju potreban autoritet i što prije organizovati sastanak i dogovor da za ovakve stvari mora postojati nulti stepen tolerancije. Podrška klubu svakako, ali za onakvu vrstu provokacija kao i za bilo kakve ozljeda u nekim međusobnim obračunima ne smije biti opravdanja.
Ovu glupu furku treba prepustiti Beograđanima kao i Spličanima i Zagrepčanima, a odavde slati u inat svima sasvim drugu sliku. Vjerujte o tome bi se više pričalo. Dakle samo podrška i dostojanstvo. Pa kada nije derbi svakako zajedno ispijamo kahve i mezimo jedni druge.
Ma zabraniti uopšte navijačkim grupama da idu, normalani ljudi neka idu, stariji ozbiljniji bez ove balavurdije, koja i ne zna niti se sjeća da nas na Koševu znalo biti po 15.000.

neroazzuro
Kontakt:

uto mar 08, 2022 1:15 am

Kad je nekolicina nas fino rekla da se uloži u kavez kapaciteta 5% stadiona i riješen problem, tj. više problema - opšta sigurnost, tampon zone i još ti ostane više natkrivenih mjesta za naše navijače.
Sve ostalo je samo ponavljanje ovog divljaštva kobiljara.

kvalitet
Kontakt:

uto mar 08, 2022 10:25 am

neroazzuro je napisao/la:
uto mar 08, 2022 1:15 am
Kad je nekolicina nas fino rekla da se uloži u kavez kapaciteta 5% stadiona i riješen problem, tj. više problema - opšta sigurnost, tampon zone i još ti ostane više natkrivenih mjesta za naše navijače.
Sve ostalo je samo ponavljanje ovog divljaštva kobiljara.
Uvijek sam podržavao tu ideju, čak i da se ogradi više (10% do 15%) ako je potrebno i ako će to značiti sigurnost i komfor za goste, nemam ništa protiv toga. Također, demontirati stolice dok traje Premijer liga, vratiti ih samo dok igramo evropska takmičenja. Ali eto, može i bez toga, ali kavez definitivno.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Grbavica
Kontakt:

uto mar 08, 2022 12:09 pm

svraka je napisao/la:

Ispred pitarskog dijela nije bilo policije, usli su kako su htjeli, dok su nase navijace na istoku i jugu drzali ispred dok oni ne udju svi. Stadion je bio prazan skoro pola sata prije utakmice, to se nikada nije desilo na derbijima. Na sjever smo mogli uci. Tu nije klub kriv, ali mislim da ce nas savez okriviti.
Samo racun proslijediti mupu i zastitarskoj agenciji.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

kvalitet
Kontakt:

uto mar 08, 2022 12:48 pm

Grbavica je napisao/la:
svraka je napisao/la:

Pa će ti naredni put cijena organizacije utakmice biti veća za jedno 10 puta. Raspravljali smo davno o ovom problemu i nismo baš u situaciji da nešto od nekoga tražimo, nego da se zaštitimo koliko možemo. Znači - kavez.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto mar 08, 2022 1:18 pm

Hoćemo započinjati mobilizaciju odavde sa foruma ili ćemo to uživo 🤣
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

reks1
Kontakt:

uto mar 08, 2022 1:47 pm

Derbi puna ti usta i dusa
Nekad bilo doduse
Po ko zna koji put se pitam nakon gledanja onog klipa kojim se sa vrha njihovog "sjeveroistoka" ko je tamo.Urlici,zivotinjski krici.Ima li iko ondje iz "grada",ima li iko normalan?
Sto se tice samog fudbala osim ponosa,neopisive srece zbog pobjede,samom igrom u smislu neke ljepote,kreacije i nisam odusevljen.Puno nervoze,prekida ,pogresnih pasova ali urodilo je plodom i to je vazno za mir u kuci.Najvaznije.
Bice kazna.Sto zbog upada(citaj losa organizacija)sto zbog cuvenog:palilo se i palice se.I da zasto "jug nije bio pun ko sipak,ostace mi dilema
Ko ce platiti dernek
Klub naravno i treba,jer nismo skinuli ,nismo ogradili i najvaznije ne koristimo kamere ,koje postoje ,i ne trazi se procesuiranje.Inertno.Organizacija u stilu 92god.Ma neeece se nista desiti.Nista klub nije uradio da preduprijedi.da zastiti novac koji su obicni navijaci skupili.Evo ja kao obicni clan pitam Zasto?.Dokad taj odnos?.I zasto ako su free karte za anamo one nisu karte sa L.K?
Najvise gube fudbal i sarajevski klubovi i naravno najveci bosanski derbi.Da li je tako jos?
Nije mi jasno kako ljudi iz kluba ne vide koliko je tu oceva,majki sa djecom,djevojaka.Brend je pocela postajati posjeta na Grbavicu
Kad ce sljedeci put neki otac Zeljovac povesti plavog juniora na sjever
Ima derbi iza derbija

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto mar 08, 2022 2:15 pm

kvalitet je napisao/la:
uto mar 08, 2022 12:48 pm
Grbavica je napisao/la:
svraka je napisao/la: Isto mislim, ali krivo je obezbjedjenje i mup.
Pa će ti naredni put cijena organizacije utakmice biti veća za jedno 10 puta. Raspravljali smo davno o ovom problemu i nismo baš u situaciji da nešto od nekoga tražimo, nego da se zaštitimo koliko možemo. Znači - kavez.
ako ti sad oduzmu bodove i suspenduju stadion, hocemo li opet sutiti da nam sljedeća organizacija utakmice ne bude veća jedno 10 puta????

Grbavica
Kontakt:

uto mar 08, 2022 2:35 pm

kvalitet je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
svraka je napisao/la: Isto mislim, ali krivo je obezbjedjenje i mup.
Pa nije granap, valjda imamo neki potpisan ugovor sa zastitarskom agencijom, valjda ima neka tarifa po kojoj se vrse usluge obezbjedjivanja sportskih priredbi od strane policije. Valjda je tim ugovorom definisano ko odgovara za sta. Ako nije tako onda koji ce nam ***** zastitari ako ne odgovaraju za svoj rad/nerad. Ok policija mora po zakonu tu biti, ali ipak moraju za nesto biti odgovorni.
Jesmo mi divljina, ali tolika nismo.

MiroslavKruzik

uto mar 08, 2022 3:41 pm

reks1 je napisao/la:
Nekad bilo doduse
Po ko zna koji put se pitam nakon gledanja onog klipa kojim se sa vrha njihovog "sjeveroistoka" ko je tamo.Urlici,zivotinjski krici.Ima li iko ondje iz "grada",ima li iko normalan?
Sto se tice samog fudbala osim ponosa,neopisive srece zbog pobjede,samom igrom u smislu neke ljepote,kreacije i nisam odusevljen.Puno nervoze,prekida ,pogresnih pasova ali urodilo je plodom i to je vazno za mir u kuci.Najvaznije.
Bice kazna.Sto zbog upada(citaj losa organizacija)sto zbog cuvenog:palilo se i palice se.I da zasto "jug nije bio pun ko sipak,ostace mi dilema
Ko ce platiti dernek
Klub naravno i treba,jer nismo skinuli ,nismo ogradili i najvaznije ne koristimo kamere ,koje postoje ,i ne trazi se procesuiranje.Inertno.Organizacija u stilu 92god.Ma neeece se nista desiti.Nista klub nije uradio da preduprijedi.da zastiti novac koji su obicni navijaci skupili.Evo ja kao obicni clan pitam Zasto?.Dokad taj odnos?.I zasto ako su free karte za anamo one nisu karte sa L.K?
Najvise gube fudbal i sarajevski klubovi i naravno najveci bosanski derbi.Da li je tako jos?
Nije mi jasno kako ljudi iz kluba ne vide koliko je tu oceva,majki sa djecom,djevojaka.Brend je pocela postajati posjeta na Grbavicu
Ima derbi iza derbija
Od riječi do riječi, ne treba o njihovoj odgovornosti ni diskutovati, nama treba biti briga naša ne(odgovornost) u Upravnim strukturama (a poznato nam je da tu sjede navijaci kluba, kojima je poznato unazad godinama kakve stvari se dešavaju na derbiju) i napravi se ovakav propust

Pa čitajući članak hrvatskih novinara, vidiš koliko je ljudima čudno i nejasno kakva neodgovornost i non šarlantno ponašanje vlada na samim ulazima kapija stadiona. Koride se bolje organizuju, koristi tehnologija a mi ugradimo i imamo "najsavremenije" čitače, videonadzoe i nama to navodno ne treba. Dobro ukazuješ na potrebu da se se morali upisivati lični podatci navijača koji su preuzeli free karte za Sjever, to je naša Uprava morala zahtijevati od gostujuceg kluba. U realnosti, karte su se dijelile na način kod gostiju "ko prvi do prostorija navijača, njemu karta", bukvalno.

Krivica je na našem klubu, u mnogim stvarima, jer tribina vodi klub a ne struka(pa i ne čudi razmišljanje ako poštuješ zakon i protokole da pozoveš na odgovornost zastitarsku agenciju i Mup, sukladno tome se misli nemoj, šuti, bit će gore i dobit ćemo skuplje obezbjedenje u narednim organizacijama utakmicama..). Nama ovakvo obezbjeđenje moze i Fata biti, pro forme, samo da se ispuni obaveza moranja prisustva agencije bez djelovanja i organizacije. Je l to sistem,je l to napredak ili je mahala. Pokazao je derbi da mi ništa od Amara nismo odmaknuli,nama pojedini igrači i tribina vode klubske procese.

svraka
Kontakt:

uto mar 08, 2022 4:14 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
uto mar 08, 2022 3:41 pm
reks1 je napisao/la:
Nekad bilo doduse
Ko ce platiti dernek
Ima derbi iza derbija
Od riječi do riječi, ne treba o njihovoj odgovornosti ni diskutovati, nama treba biti briga naša ne(odgovornost) u Upravnim strukturama (a poznato nam je da tu sjede navijaci kluba, kojima je poznato unazad godinama kakve stvari se dešavaju na derbiju) i napravi se ovakav propust

Pa čitajući članak hrvatskih novinara, vidiš koliko je ljudima čudno i nejasno kakva neodgovornost i non šarlantno ponašanje vlada na samim ulazima kapija stadiona. Koride se bolje organizuju, koristi tehnologija a mi ugradimo i imamo "najsavremenije" čitače, videonadzoe i nama to navodno ne treba. Dobro ukazuješ na potrebu da se se morali upisivati lični podatci navijača koji su preuzeli free karte za Sjever, to je naša Uprava morala zahtijevati od gostujuceg kluba. U realnosti, karte su se dijelile na način kod gostiju "ko prvi do prostorija navijača, njemu karta", bukvalno.

Krivica je na našem klubu, u mnogim stvarima, jer tribina vodi klub a ne struka(pa i ne čudi razmišljanje ako poštuješ zakon i protokole da pozoveš na odgovornost zastitarsku agenciju i Mup, sukladno tome se misli nemoj, šuti, bit će gore i dobit ćemo skuplje obezbjedenje u narednim organizacijama utakmicama..). Nama ovakvo obezbjeđenje moze i Fata biti, pro forme, samo da se ispuni obaveza moranja prisustva agencije bez djelovanja i organizacije. Je l to sistem,je l to napredak ili je mahala. Pokazao je derbi da mi ništa od Amara nismo odmaknuli,nama pojedini igrači i tribina vode klubske procese.
Sta je trebala nasa uprava uraditi, koordinovati policiju i rasporediti je, takodjer i obezbjedjenje?
Zar policiju, obezbjedjenje, hitnu i sta vec ne placa neko drugi? To se rijesilo prije par godina koliko znam i mi i pitari.
Forza 1921!

Oda majstore!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto mar 08, 2022 4:21 pm

Ovo je cisti epropust nase policije i zastitarske sluzbe. MUP je bio rasporedjen ispred i unutar tribina, ako vec nisu zeljeli da silaze ispod tribina, onda je to odgovornost zastitarske sluzbe, ovdje nas klub nema ama bas nikakvu odgovornost. Nece Pekic rasporedjivati zastitare.

Druga jako bitna stvar ako nam spucaju kaznu radi pomenutog incidenta istu treba osporavati. Klub je ucinio ono sto je od njega zahtjevano obavjestio MUP, angazovao zastitare sta je to jos u nasoj moci da mozemo sprijeciti onakav incident.
Jedini nacin da se za sva vremena stane onakvim ekscesima jeste KAVEZ pa ko hoce neka dodje, ko nece ne mora, rahatnije cemo gledati utakmice u svakom slucaju, a ne kao i svaki derbi jedno mi oko gleda prema pitarima ( da me sta ne pogodi) a drugo na teren ( da sta ne propustim). Gdje je onda tu uzivanje
Alea iacta est!

kvalitet
Kontakt:

uto mar 08, 2022 4:43 pm

Zapitajte se zašto nikada niko od klubova nije tražio od MUP-a ili zaštitarske agencije da snosi troškove kao što su kazne i slično, a bilo je ideja takvih.

Hajde ovako da baš pojednostavim, iako je dosta kompleksnije - utakmicu ti mora osigurati zaštitarska agencija, MUP po potrebi, većinom da. Ti idi do kraja i dokaži da su oni krivi i stvarno oni plate sve. ALI, koja će onda zaštitarska agencija uopće željeti da to radi u budućnosti? MUP kaže ne možemo osigurati dovoljan broj pripadnika ili je utakmica prevelik rizik, mogu zabraniti da organiziraš (procedura nije jednostavna, ali postoji). I šta onda?

Sve je ovo priča koja se uvijek ponavlja kad se ovako nešto desi. Žao mi je što Senad i ekipa nisu već onda to završili, od ovih poslije se ništa slično nije moglo ni očekivati, ali u budućnosti moramo to uraditi - KAVEZ (hermetički zatvoriti metalom i pleksiglasom, prema terenu umjesto pleksiglasa staviti mrežu). Još gospodski umjesto 5, damo 10 ili 15% kapaciteta, onaj dio prema zapadu koji je uvijek našim navijačima bio neatraktivan i to je to. Sigurni gosti, sigurni mi. Ponavljam, skineš stolice kad je Premijer liga, vratiš samo kad su evropske tekme. Vjerujem da to sve nije toliko skupo, a puno bi značilo za naš komfor, ugođaj i sigurnost.

Grbavica
Kontakt:

uto mar 08, 2022 7:01 pm

E nek nam je onda Bog na pomoci jer ce i dalje svaka susa moci nekaznjeno da unistava imovonu kluba a isto tako i savez kojem nije u interesu da se tako nesto sprijeci jer vise nece moci da udaraju klubove po usima ko sto ce nas sad opaliti.
Kriminalna organizacija.

Sky1
Kontakt:

uto mar 08, 2022 7:36 pm

Sad ide Leotar. Eh, kad bismo ih dobili dole, a nece biti lako, ako neko misli i onda u lijepoj atmosferi dočekati Borac, napraviti spektakl, eto nam još jedne šanse da pomognemo klubu i napunimo Grbavicu.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto mar 08, 2022 8:13 pm

Sky1 je napisao/la:
uto mar 08, 2022 7:36 pm
Sad ide Leotar. Eh, kad bismo ih dobili dole, a nece biti lako, ako neko misli i onda u lijepoj atmosferi dočekati Borac, napraviti spektakl, eto nam još jedne šanse da pomognemo klubu i napunimo Grbavicu.
Otkud Borac? Prema Bergerovima tablicama ide 1-12, 2-11, 3-10, 4-9, 5-8, 6-7 prvo kolo, tako da nema šanse da s Borcem igramo prvu.
Što se tiče Leotara slažem se. Biće dole duplo teže nego na derbiju, ali vakat je za prvu gostujuću ove sezone
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.

Prijava