Ludvig Leple je napisao/la: ↑čet nov 11, 2021 9:43 am
cipiripi je napisao/la: ↑čet nov 11, 2021 9:21 am
Druze moj samo nam trebaju sposobni ljudi koji ce znati KONTROLISATI taj novac.
Sjeti se samo perioda kada smo pokrenuli akciju "Kupi stolicu za evropsku Grbavicu". Tada je bio ogroman priliv novca u klub, i tada smo imali dugovanjam prema mnogim dobavljacima, igracima, bivsim uposlenicima itd itd, ali smo tada imali prave ljude na pravim mjestima koji su znali kanalisati taj novac striktno za ulaganja u stadion.
Kada isplatimo PU, onda podici kredit od par miliona ili iprodati pomocni i od toga isplatiti duznike od Amara, bivsih igraca, dobavljaca itd itd.
Sve se moze samo nam treba malo dobre volje, razumjevanja i SPOSOBNI ljudi koji su u stanju ovo sve organizaciono ispratiti
Uz dužno poštovanje tebi, ali ovo skupljanje neka organizuje onaj koji se vodi kao neko ko voli Klub više od drugih, a taj je u Trebinju. Meni kao pojedincu ne pada na um da skupljam novce za nekakve Memiće, Šerbe i slične ublehaše koji ne mogu voditi Pofalički, a ne FKŽ. U vremenima kada se ne zna da li ćemo imati uopšte posla, jer je sve u banani, mislim da je suludo uopšte razmišljati o ovakvim stvarima, gubljenje vremena.
Da ponovim komentar člana @Nezalaganje, a koji i sam spominjem već dugo vremena, samo RESTART dolazi u pitanje, ako već nema investitora da kupe Klub.
Druze moj kada je krenula prosla akcija za stadion, vjerujes li da je krenula sasvim spontano od raje sa org.foruma. Bio sam jedan od inicijatora te akcije i momak kojeg nisam nikad vidio u zivotu vec sam ga znao virtualno preko foruma je preuzeo na sebe da pocne skupljati novac za stadion.
Dobro se sjecam da smo se nasli u B.potoku i da je u obicnu svesku upisao nik sa foruma i iznos koji sam dao.
Ni slutili nismo da ce se to izroditi u nesto o cemu ce se pisati u svjetskim medijima. Tada smo imali samo jedan cilj idemo pokusati pa sta bude. Tada sam HALALIO jedan mizeran iznos za akciju, ali kada se je zakotrljalo i kada sam vidio da novac ide NAMJENSKI onda sam dao 10 puta vecu sumu.
Ponosan sam na Plavi zid i sto moje ime pise tamo.
Sve ovo pisem iz jednog jedinog razloga a to je da spasimo nas klub. Ne razmisljam o proslosti, ne zanima me (iako znam) ko je napravio silne probleme i ko je uzrok ovakvog stanja, ja svom djetetu koje silno voli doci na utakmicu zelim da ostavim u AMANET ono sto su moj djed, otac, meni ostavili. To je nas Zeljo.
Ne treba nas biti stid nazvati Džeku, Pjanica itd itd koje sam vec nabrojao i pitati za finansijsku pomoc. Treba da nas bude stid, da ako klub nestane. Ziviti sa mislju da si mogao nesto ucinit a nisi je grozno.
Zato ne okrecimo se proslosti gledajmo u buducnost. Ne treba da nas zanima ko je sta napravio, iz ove situacije trebamo da izvucemo pouke i da budemo pametniji kako NIKAD vise nas klub ne bi dosao u ovakvu situaciju