Na šta ce se promjenit?AsharaK je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 9:00 pm@Philosophy, grijesis u startu
Ovaj UO radi cijelo vrijeme pod pritiskom nove skupstine koja je podjeljena u radne grupe. To sto oni nisu zamjenjeni je samo razlog toga sto niko nece da udje u klub pod ovakvom situacijaom, al i to ce se uskoro promjenuti.
Sve stoji, al njihov posao nije da rade u klubu, njihov posao je da odrede smjernice kluba, statut, odluke i izaberu operativan UO. Da ga kontrolišu i gledaju ispunjenje zadanog. Ako to neko neće ili nije sposoban onda treba da nađu ko može. Čast je biti u skupštini ali i obaveza na pravi način da pomogneš klubu a to je postaviti prave ljude na pravo mjesto. Tako funkcioniše u normalnim organizacijama.storm_raider je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 11:35 pmKada vec pricamo o Skupstini, onda ne mogu da se ne sjetim kako sam se osjecao pored jednog decka koji je danas Skupstinar. Mnogi od vas me znaju i znaju da zaista nemam ni potrebe, niti razloga da se ikome dodvoravam, a volim da vjerujem da sam okruzen ljudima koji takodjer na taj nacin funkcionisu. Zasto ovo pisem?
Naime, prije par godina, preko naseg foruma smo odlucili da tada rekordan broj godisnjih ulaznica podijelimo navijacima Zelje. Najvise privatnim linijama sam osigurao oko 160 sezonskih ulaznica za Zeljine navijace. Kasnije je to bilo i vise, ali za pricu bitno je ovo sljedece. Za podjelu ulaznica kao sto znate vi koji ste dugogodisnji clanovi, a samim tim i prijatelji nase zajednice, bio je zaduzen nas Minjore. Prvi put sam ga upoznao tada na kafi sa nasim @gavranom i nakon sto smo popili kafu, pogledao sam ga u oci i predao mu sve ulaznice. Tek tako. Toliko sam mu vjerovao. Nisam mu nikada to rekao, a mozda sam trebao, ali pred tim deckom sam se postidio. Nikada nikome ne bih dozvolio da moze reci da Zelju voli vise od mene, ali on me je tada postidio. Njegova iskrena ljubav prema nasem Zelji i sve neprilike koje je prosao da podjeli ulaznice (znalo se desiti da ljudima bude mrsko i da izadju van zgrade da im se predaju ulaznice), mada sam siguran da mi nije ni 50% stvari ispricao, su nesto sto za mene jeste Zeljeznicar.
Vidjali smo se u medjuvremenu dosta puta, popili kafa i pricali o Zelji. Medjutim, kako to obicno biva, zivot covjeka odnese u neke druge tokove, kontakti se malo prorijede, obaveze uzmu svoj danak i nismo se vidjeli neko vrijeme. Prije par noci, bas onu noc kada je bio onaj veliki pljusak koji je sutradan potopio Otes, dogovorili smo se da se vidimo kratko. Mozda smo desetak minuta po kisi stajali i pricali o Zelji, ali ja sam se tih desetak minuta divio njegovoj odlucnosti, a i hrabrosti da bude u Skupstini u ovakvom vremenu za nas dragi Klub. Ja sam iskusniji, trebao sam biti tu pored njega, mozda i prije njega i pomagati klubu na taj nacin, a nisam. Tada sam se drugi put postidio pred njim.
Zato, podrzite Skupstinu, to je najmanje sto mozete uraditi, ako vec niste dio nje. To je jedino sto mozete uraditi. I nazalost, sve se svelo na tih par ljudi u Skupstini koji pokusavaju nesto da urade.
Kao sto napisah, ukljuci se ili predlozi bolje koji zele i svi ce se skloniti u stranu da ti bolji dodju. Daleko smo od normalne organizacije i normalne situacije. Pri tom, ne branim nikoga u UO, niti tu treba ikoga braniti, pisem o Skupstini iskljucivo.Philosophy je napisao/la: ↑uto nov 09, 2021 12:06 amSve stoji, al njihov posao nije da rade u klubu, njihov posao je da odrede smjernice kluba, statut, odluke i izaberu operativan UO. Da ga kontrolišu i gledaju ispunjenje zadanog. Ako to neko neće ili nije sposoban onda treba da nađu ko može. Čast je biti u skupštini ali i obaveza na pravi način da pomogneš klubu a to je postaviti prave ljude na pravo mjesto. Tako funkcioniše u normalnim organizacijama.storm_raider je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 11:35 pmKada vec pricamo o Skupstini, onda ne mogu da se ne sjetim kako sam se osjecao pored jednog decka koji je danas Skupstinar. Mnogi od vas me znaju i znaju da zaista nemam ni potrebe, niti razloga da se ikome dodvoravam, a volim da vjerujem da sam okruzen ljudima koji takodjer na taj nacin funkcionisu. Zasto ovo pisem?
Naime, prije par godina, preko naseg foruma smo odlucili da tada rekordan broj godisnjih ulaznica podijelimo navijacima Zelje. Najvise privatnim linijama sam osigurao oko 160 sezonskih ulaznica za Zeljine navijace. Kasnije je to bilo i vise, ali za pricu bitno je ovo sljedece. Za podjelu ulaznica kao sto znate vi koji ste dugogodisnji clanovi, a samim tim i prijatelji nase zajednice, bio je zaduzen nas Minjore. Prvi put sam ga upoznao tada na kafi sa nasim @gavranom i nakon sto smo popili kafu, pogledao sam ga u oci i predao mu sve ulaznice. Tek tako. Toliko sam mu vjerovao. Nisam mu nikada to rekao, a mozda sam trebao, ali pred tim deckom sam se postidio. Nikada nikome ne bih dozvolio da moze reci da Zelju voli vise od mene, ali on me je tada postidio. Njegova iskrena ljubav prema nasem Zelji i sve neprilike koje je prosao da podjeli ulaznice (znalo se desiti da ljudima bude mrsko i da izadju van zgrade da im se predaju ulaznice), mada sam siguran da mi nije ni 50% stvari ispricao, su nesto sto za mene jeste Zeljeznicar.
Vidjali smo se u medjuvremenu dosta puta, popili kafa i pricali o Zelji. Medjutim, kako to obicno biva, zivot covjeka odnese u neke druge tokove, kontakti se malo prorijede, obaveze uzmu svoj danak i nismo se vidjeli neko vrijeme. Prije par noci, bas onu noc kada je bio onaj veliki pljusak koji je sutradan potopio Otes, dogovorili smo se da se vidimo kratko. Mozda smo desetak minuta po kisi stajali i pricali o Zelji, ali ja sam se tih desetak minuta divio njegovoj odlucnosti, a i hrabrosti da bude u Skupstini u ovakvom vremenu za nas dragi Klub. Ja sam iskusniji, trebao sam biti tu pored njega, mozda i prije njega i pomagati klubu na taj nacin, a nisam. Tada sam se drugi put postidio pred njim.
Zato, podrzite Skupstinu, to je najmanje sto mozete uraditi, ako vec niste dio nje. To je jedino sto mozete uraditi. I nazalost, sve se svelo na tih par ljudi u Skupstini koji pokusavaju nesto da urade.
Uključen sam i znam da dio skupštine želi novi UO ali isto tako ima dio koji drži ljestve Nazifu. Ja mislim da ako on da ostavku i ako se ne bude kreirao UO mora biti ovaj ili onaj onda će se javiti neka ekipa s planom. Al mora biti prazno mjesto. Niko neće nikog da tjera. A mnogi i ne znaju da se traži novi UO.storm_raider je napisao/la: ↑uto nov 09, 2021 12:10 amKao sto napisah, ukljuci se ili predlozi bolje koji zele i svi ce se skloniti u stranu da ti bolji dodju. Daleko smo od normalne organizacije i normalne situacije. Pri tom, ne branim nikoga u UO, niti tu treba ikoga braniti, pisem o Skupstini iskljucivo.Philosophy je napisao/la: ↑uto nov 09, 2021 12:06 amSve stoji, al njihov posao nije da rade u klubu, njihov posao je da odrede smjernice kluba, statut, odluke i izaberu operativan UO. Da ga kontrolišu i gledaju ispunjenje zadanog. Ako to neko neće ili nije sposoban onda treba da nađu ko može. Čast je biti u skupštini ali i obaveza na pravi način da pomogneš klubu a to je postaviti prave ljude na pravo mjesto. Tako funkcioniše u normalnim organizacijama.storm_raider je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 11:35 pmKada vec pricamo o Skupstini, onda ne mogu da se ne sjetim kako sam se osjecao pored jednog decka koji je danas Skupstinar. Mnogi od vas me znaju i znaju da zaista nemam ni potrebe, niti razloga da se ikome dodvoravam, a volim da vjerujem da sam okruzen ljudima koji takodjer na taj nacin funkcionisu. Zasto ovo pisem?
Sta ba nije istina?Philosophy je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 8:12 pmTo nije istina, vrh skupštine je nesposoban i neće to da prizna. Vrhunac njihov je Nazif, ubleha koja je preko godinu dana u Klubu ništa nije uradio i sada im je teško priznati da su nesposobni. Kao i Nazif. Ispadaju veće ublehe od njega.
Trebaju direktno na babukin račun uplatiti.blueheart je napisao/la: ↑pon nov 08, 2021 9:13 pmja ne znam na osnovu cega bi Zelji neki nivo vlasti dao 1 km.
da se plati dug jer je neko trosio vise nego ima??? jer je neko trosio pare bez plana?? prije bilo cega nam vlast samo treba poslati dobre tuzioce i sipu. te istraziti i podici optuznicu proiv svakog ko je doprinjeo 1 km duga poreza
nazalost, ne postoji INVESTITOR, pogtovo ne strani, kojem zeljo nista ne znaci... mi tim ljudima moramo nesto ponuditi, a trenutno osim duga od 10 M mi nemamo sta ponuditi...