Ne znam da li su pojedini blentavi, ili se prave blentavi, ili su placeni da budu blentavi.
Mi moramo biti realni, ako skrenemo sa tog puta opet se vracamo 5 koraka nazad.
Mi smo LIMITIRANA ekipa, ekipa koju krasi borbenost i koja na tu kartu održi neriješeno ili pobjede.
Ovo do sad je skroz OK, s obzirom kako smo završili prošlu sezonu i započeli novu ovo je sasvim solidno.
Zahvaljujući najtrofejnijem treneru ili kamataru kako ko voli da ga zove mi smo došli na ivicu gašenja, historija nas je spasila i produžila vijek trajanja po ko zna koji put, toliko smo jaki da slavimo 100 godina (Stotinu godina života).
Gospodin kamatar (kako ga ja nazivam) nije vrijedan spomena, ni jedna od tih titula nas nije izdigla iz pepela nego gurnula niže. Svaki put. Smatram da pišem objektivno i razumno, realan sam. Ovo nije moj "stil" vođenja kluba. Zamalo nas ne ugasi, naravno sa saradnicima koje je on birao. Haram im bilo svima.
Da se vratim na trenutno stanje, sto se tice terena smatram da imamo fin "temelj" i da 'dolaskom' Stilica ili Zeca mi necemo biti na dobitku nego na gubitku. Da su majstori jesu, ali da se karakterno uklapaju u ovaj TIM siguran sam da ne uklapaju, moje misljenje je da to ne bi funkcionisalo.
Nažalost nama trebaju klase kakvi su oni pogotovo u fazi napada, tu smo baš baš baš limitirani, nema Luka s kim da igra, nema podršku, bezopasni smo. Nadam se da ćemo što prije naci nekoga da učestvuje u završinici napada, ako bi "iskopali" takvog onda bi bili opasniji 30 % minimalno.
Trenutno takvog nemamo, zato smatram da se što više trebaju uigravati prekidi i kontre. Moramo znati ko gdje stoji, i ko sta radi na prekidu. Sto se tice kontre isto tako, moramo znati kretnje, imamo svaku utakmicu prilika imali smo i sinoc ali ne završimo kako treba. Ne znam iskreno da li bi pripisao to treneru ili nekvalitetu igraca. Kako god, moramo max izvuci iz ovoga sto imamo.
Posebno mi je drago mi je da se u pozadini neke stvari rjesavaju, drago mi je da smo se vratili na stadion jer sa nama na stadionu se vise nikad nece moci desiti ono sto se desavalo zadnje dvije godine.
Jos jednom sretan rođendan najvecem klubu na svijetu!