Malo sam ti prepravio
Klasicna talacka kriza, sa primjesama Stokholmskog sindroma, dodao bih.Nas klub je taoc Amara Osima i to se zna od onog momenta kada je blokirao racune da bi dosao, a posle zaledio potrazivanja.. Zamisli koji jad moras biti, pa da ides do te mjere da blokiras racun kluba da bi usao u klub sa svojim pusiqrcima, a onda zaledis ta potrazivanja i odredis sebi platu po svom cejfu. Znao je on da mu tu platu nece moci isplacivati i da ce mu to platiti neki nasljednici..
I kazu sto nema ljudi koji zele da pomognu klubu.. Da pomognu da se Amaru pare vrate? Marku mu njegovi nesposobni jarani koje je doveo nisu vratili u ove dvije i po godine, a i sav novi dug na ime plata ide na klub.. Novih 200k maraka ce neko Amaru sutra morati vracati, a sta je za te pare napravio. Napravio -25 iza prvog mjesta, -15 iza evrope, napravio ekipu miseva i alkoholicara. I za to ce od Zelje uzeti novi frtalj miliona..
Stidi se Amare..
Tako je kolega, hajd nam sadaj naspi po jednu casu sampanjca da nazdravimo...kokoška je napisao/la: ↑pon maj 24, 2021 10:09 pmUstat pa spomenut naseg velikana, ja, moja djeca, unucad i praunucad smo mu zahvalni vjecno. Ovi jazavci se nasli pljuvati po najboljem treneru u Bosni odnosno ne u Bosni nego na balkanu, zamolit ga fino da se vrati povecat mu platu na 15 hiljada i uduplat kamatu i to na koljenima moliti, staviti u ugovoru klauzu ne moze se raskinut ugovor dok mu se fatiha ne prouci u Vlakovu a poslije toga njegovoj uzoj familiji prepisati 51% vlasnistva Zelje. Eto toliko nas je zaduzio....Durgo je napisao/la: ↑ned maj 23, 2021 9:38 pmLahko je pisati po forumu. Ajde fino, kada vec pljujete Amara, nadjite mu 3 miliona da napravi ekipu kakvu zeli, dati mu 2 prelazna, pa cemo onda vidjeti ko je Amar... vi ste zaboravili ko najtrofejniji trener... kako mislite da napravi ekipu bez para? Jos hocete rezultate? A da je osvojio titulu, slavili bi ispred vjecne?
Amar Osim je od Zelje napravio klub i to ste zaboravili. Nasa je sreca sto je uskocio da pomogne kada su diverzanti pobjegli. I spasio nas je ispadanja iz lige za 100. godisnjicu.
Nezahvalni ste i zaboravljate ko je Amar Osim.
Suma sumarum ovog posta je da JAVASLUK u Zelji dominira otkako se rat zavrsio, s izuzetkom perioda Misimovica i njegovih saradnika.Nista cudno kad se radi o "javnom dobru", a Bosnjo upravlja njime.Faca Sa Ulica je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 5:52 amAdmir Avdic FB...."Gospodine Nenad StarovlahSimply Blue je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 12:13 amAko se ne varam sezona 06/07, poceli smo sezonu sa nerjesenim u Posusju, onda izgubili u Bihacu, poslije utakmice Nenad pričao o sudjenju, nije se moglo protiv Tigra i CO...to je famozno vrijeme igranja 3 za 3, bodovi u gostima bili misaona imenica..Mislim da smo na pocetku sezone imali dosta povrijedeni(Pelak, Beslija)..Nismo igrali lose...ali stvarno Nenad je tad bio definicija čovjeka na pravom mjestu u pogresnom vremenu..
Tad su i Stilic, Cocalic, Dialiba počeli igrati za prvi tim..bio je tu još jedan momak plave kose..mislim da se prezivao Avdic i da je Starovlah pricao da i od njega dosta očekuje..na kraju je samo nestao..
Sjecam se da su mu za otkaz javili telefon..i da je covjek tad zavrsio u bolnici..nakon toga je pricao o stanju u klubu i kako su mu dovodili igrače koje nije ni htjeo..Mileta Radulovic i Baotic, jedan je bio visak, onaj brazilac iz CG, Jugovic..ali tad nam je stigao i Djordje Kamber, takav jedan bi nam danas dobro dosao
Covjek koji mi je omogucio da debitujem za FK Zeljeznicar kao klinac sa 16 i kusur godina,a da vas pri tom nikad nisam upoznao.
Sjecam se kad ste pozvali mene I Nermina Jamak nakon jedne utakmice vaseg prvog dolaska na stadion I tad sam vas upoznao.
Utakmica bila u Hadizicima I kad smo ja I Jamak nakon prvg poluvrmenena dosli na tribine prvo sto ste me pitali bilo je -Sine zar ti imas 32 godine,onako sam vas pogledao rekao sefe ima 16 godina I amaterski ugovor da zeljom ,a to sto pise 32 g to je uradila osoba koja je me htjela u startu precrtat Al et Bog je htio drugacije.
Moj debi u Posusju,BIhacu ne mogu zaboravit I Hvala vam.
Za one koji ne znaju gosp.Nenad se zadrzao u zelji svega 4-5 kola ,a razlog bio jer nije dozvolio da pojedinci sastavljau Tim iz uprave I mesetara.
Zato su vas otjerali ,a sjecam se Taj Dan ste zavrsili u bolnici ,pozliloo vam je od nepravde I obisao sam vas ,a vasa recenica je bila (Avdicu oni su htjeli da stave 10,ja 1 igraca ... to kod mene ne moze.
Jos nesto kad smo dobijali bonove da jedemo u WF 10-tak km dnevno nije se ptica mogla najest,I znam samo koliko ste igracima tadasnjim kod dude spavali puta napunili frizider svojim novcem ,jedne prilike citavo Tele je stiglo da se posteno najedu I da imaju.
Jos jednom Hvala ti na svemu I tvoj karakter I znanje nikad necu zaboravit.
Profa malo sam skrenuo s teme ,a imao sam potrebu ovo da napisem."
Bitno je itekako .. svi imenom i prezimenom imaju zasluge ...storm_raider je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 2:38 pmKod komsija se digao i kunto i panto zbog izgubljene titule, novinari ih bas unistise sa pitanjima na pressu, a kod nas iz kluba totalna tisina. Novinari sute.
E moj Zeljo, samo da je bilo malo vise pameti nebo nam je bila granica..., i nebitno je ko je kriv, nista danas nema Zeljo od toga. Kluba nema. Srce mi se cijepa zbog toga. Bojim se da jos mnogi nisu svjesni do koje mjere je klub razoren.
Najbitnije je da klub prezivi. A time se treba baviti nakon toga. Zna se ko je, sta je i kako je.plavi kanarinac je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 2:44 pmBitno je itekako .. svi imenom i prezimenom imaju zasluge ...storm_raider je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 2:38 pmKod komsija se digao i kunto i panto zbog izgubljene titule, novinari ih bas unistise sa pitanjima na pressu, a kod nas iz kluba totalna tisina. Novinari sute.
E moj Zeljo, samo da je bilo malo vise pameti nebo nam je bila granica..., i nebitno je ko je kriv, nista danas nema Zeljo od toga. Kluba nema. Srce mi se cijepa zbog toga. Bojim se da jos mnogi nisu svjesni do koje mjere je klub razoren.
Ne znam jel pijes ovaj nedefinisani?Durgo je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 11:28 amTako je kolega, hajd nam sadaj naspi po jednu casu sampanjca da nazdravimo...kokoška je napisao/la: ↑pon maj 24, 2021 10:09 pmUstat pa spomenut naseg velikana, ja, moja djeca, unucad i praunucad smo mu zahvalni vjecno. Ovi jazavci se nasli pljuvati po najboljem treneru u Bosni odnosno ne u Bosni nego na balkanu, zamolit ga fino da se vrati povecat mu platu na 15 hiljada i uduplat kamatu i to na koljenima moliti, staviti u ugovoru klauzu ne moze se raskinut ugovor dok mu se fatiha ne prouci u Vlakovu a poslije toga njegovoj uzoj familiji prepisati 51% vlasnistva Zelje. Eto toliko nas je zaduzio....Durgo je napisao/la: ↑ned maj 23, 2021 9:38 pmLahko je pisati po forumu. Ajde fino, kada vec pljujete Amara, nadjite mu 3 miliona da napravi ekipu kakvu zeli, dati mu 2 prelazna, pa cemo onda vidjeti ko je Amar... vi ste zaboravili ko najtrofejniji trener... kako mislite da napravi ekipu bez para? Jos hocete rezultate? A da je osvojio titulu, slavili bi ispred vjecne?
Amar Osim je od Zelje napravio klub i to ste zaboravili. Nasa je sreca sto je uskocio da pomogne kada su diverzanti pobjegli. I spasio nas je ispadanja iz lige za 100. godisnjicu.
Nezahvalni ste i zaboravljate ko je Amar Osim.
Sipaj ne pitajkokoška je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 6:26 pmNe znam jel pijes ovaj nedefinisani?Durgo je napisao/la: ↑uto maj 25, 2021 11:28 amTako je kolega, hajd nam sadaj naspi po jednu casu sampanjca da nazdravimo...kokoška je napisao/la: ↑pon maj 24, 2021 10:09 pm
Ustat pa spomenut naseg velikana, ja, moja djeca, unucad i praunucad smo mu zahvalni vjecno. Ovi jazavci se nasli pljuvati po najboljem treneru u Bosni odnosno ne u Bosni nego na balkanu, zamolit ga fino da se vrati povecat mu platu na 15 hiljada i uduplat kamatu i to na koljenima moliti, staviti u ugovoru klauzu ne moze se raskinut ugovor dok mu se fatiha ne prouci u Vlakovu a poslije toga njegovoj uzoj familiji prepisati 51% vlasnistva Zelje. Eto toliko nas je zaduzio....
I uz to bezobrazan,cuj kako ja mogu reci da je karina novinar....