Ma niko ne spori da smo tada barem imali nekakav sistem. To sam i ja uvijek govorio. Ovo sad kako radimo je autoput ka bankrotu.storm_raider je napisao/la: ↑pet apr 09, 2021 4:58 pmKada je bilo nekog sistema prije, a evo i poslije? I ta prica da si bio za to da jedan covjek ode, a drugi ostanu je prica za neupucene. Pa oni su sami otisli zato sto su znali da kako klub izgleda iznutra i ostali su toliko dugo samo zato sto im je jedan covjek davao sigurnost da ce projekti biti zavrseni. Sigurnost koju je garantovao vlastitim novcem. Opet isto pises sto si i tada, pojedini su makar shvatili da su pogrijesili.
O milionima i kamionima iza Gredica koji su ostali bolje da ne pisem. Pa i Vukotic kojeg si spomenuo nece u klub ako Senad nece. Ne zato sto je Vedran nesposoban, daleko od toga, nego iz istog razlog zbog kojeg su ovi gore otisli.
A nije bilo tesko shvatiti, znalo se da ce ovako biti. Bukvalno, znalo i upozoravalo. Zato su ljudi ljuti, jer evidentno, a vrijeme je najbolji svjedok - ni naznake nekog sistema sa nekim drugima nema.
Ja sam govorio da to nije dugoročno održiv sistem, sistem koji zavisi od jednog čovjeka. Šta da mu se, ne daj Bože, nešto desilo?
Isto tako treba jasno reći da je Miske egoista. Nije mogao biti “sa strane”, neko ko će biti sigurnost za projekte, ko će upravljati tim procesima, a da drugu stranu, fudbalsku prepusti drugima i da se nikako ne miješa. Ljudima koji ipak malo više znaju. I to je bio jedan od problema. Sve i da su te krali u PL BiH, rezultati u Evropi ništa nisu bili bolji.
Samo je problem ovdje ako kritikuješ, odmah si isključivo protiv, a ujedno za prevarante. Ja na to ne mogu pristati.
Što se tiče tih para, bilo ih je. Ali to je isto kao da sada neko drugi dođe, a u klub od transfera dođu dva miliona. Te pare ustvari nemaš, jer odmah idu na tekuće obaveze, dugove itd.
Helem, cilj mojih postova je da ukažem da nas takve priče i dalje dijele, a u suštini želimo isto.