Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kvalitet
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 09, 2021 5:34 pm

storm_raider je napisao/la:
pet apr 09, 2021 4:58 pm
kvalitet je napisao/la:
pet apr 09, 2021 3:37 pm
Znači "SISTEM" je mogao funkcionirati SAMO i ISKLJUČIVO ako je na čelu Senad? To zovete sistemom?
Kada je bilo nekog sistema prije, a evo i poslije? I ta prica da si bio za to da jedan covjek ode, a drugi ostanu je prica za neupucene. Pa oni su sami otisli zato sto su znali da kako klub izgleda iznutra i ostali su toliko dugo samo zato sto im je jedan covjek davao sigurnost da ce projekti biti zavrseni. Sigurnost koju je garantovao vlastitim novcem. Opet isto pises sto si i tada, pojedini su makar shvatili da su pogrijesili.

O milionima i kamionima iza Gredica koji su ostali bolje da ne pisem. Pa i Vukotic kojeg si spomenuo nece u klub ako Senad nece. Ne zato sto je Vedran nesposoban, daleko od toga, nego iz istog razlog zbog kojeg su ovi gore otisli.

A nije bilo tesko shvatiti, znalo se da ce ovako biti. Bukvalno, znalo i upozoravalo. Zato su ljudi ljuti, jer evidentno, a vrijeme je najbolji svjedok - ni naznake nekog sistema sa nekim drugima nema.
Ma niko ne spori da smo tada barem imali nekakav sistem. To sam i ja uvijek govorio. Ovo sad kako radimo je autoput ka bankrotu.

Ja sam govorio da to nije dugoročno održiv sistem, sistem koji zavisi od jednog čovjeka. Šta da mu se, ne daj Bože, nešto desilo?

Isto tako treba jasno reći da je Miske egoista. Nije mogao biti “sa strane”, neko ko će biti sigurnost za projekte, ko će upravljati tim procesima, a da drugu stranu, fudbalsku prepusti drugima i da se nikako ne miješa. Ljudima koji ipak malo više znaju. I to je bio jedan od problema. Sve i da su te krali u PL BiH, rezultati u Evropi ništa nisu bili bolji.

Samo je problem ovdje ako kritikuješ, odmah si isključivo protiv, a ujedno za prevarante. Ja na to ne mogu pristati.

Što se tiče tih para, bilo ih je. Ali to je isto kao da sada neko drugi dođe, a u klub od transfera dođu dva miliona. Te pare ustvari nemaš, jer odmah idu na tekuće obaveze, dugove itd.

Helem, cilj mojih postova je da ukažem da nas takve priče i dalje dijele, a u suštini želimo isto.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

kvalitet
Kontakt:

pet apr 09, 2021 5:37 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
pet apr 09, 2021 3:51 pm
kvalitet je napisao/la:
Znači "SISTEM" je mogao funkcionirati SAMO i ISKLJUČIVO ako je na čelu Senad? To zovete sistemom?

Zašto se nisu pojavili na Skupštini? Zašto nisu pokušali izboriti se protiv ovih ako su znali šta slijedi? Nisu oni trebali ostati raditi s njima, nego se boriti protiv toga, ako su već znali. De ba, nismo djeca. Hvala im na svemu, najbolja Uprava poslije rata, ali onaj dezerterski potez ne mogu shvatiti.

Opet pričaš da sam bio za to da se otjeraju LJUDI, a fino naveo da sam želio samo promjenu na vrhu, nekoga drugog ko će upravljati jer je Senad bio pogubljen. Trebale su neke svježe ideje. To je ta "nadgradnja" o kojoj se ovdje pričalo mjesecima, tako sam je ja vidio.

I kad mi odgovarate, odgovarajte mi argumentima, dokazima, ne mahalskim pričama.
Pa borili su se do zadnjeg momenta.
Ovi su samo trebali nastaviti gdje su prethodnici stali.
Ovi ne mogu mjesnu zajednicu voditi, a ne Želju... imaš Badžaka koji može biti to što je nekad bio Senad, ali nemaš ljude oko njega. Zato mi je žao svih onih ljudi koji su bili tu uz Senada...

zeka_tm87
Kontakt:

pet apr 09, 2021 5:37 pm

pet apr 09, 2021 5:26 pm
Osim pred duel protiv Mladosti: Probat ćemo napokon zabiti gol
Naša očekivanja su da probamo napokon zabiti gol, ali da ne bude na 3:0 za potivnika.
Boze sacuvaj.

Bez trunke stida i samokritike...
A sta ste ocekivali on draguljceta neki suvisli komentar.valjda se i njega uskoro rijesimo.

storm_raider
Kontakt:

pet apr 09, 2021 5:49 pm

kvalitet je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Kada je bilo nekog sistema prije, a evo i poslije? I ta prica da si bio za to da jedan covjek ode, a drugi ostanu je prica za neupucene. Pa oni su sami otisli zato sto su znali da kako klub izgleda iznutra i ostali su toliko dugo samo zato sto im je jedan covjek davao sigurnost da ce projekti biti zavrseni. Sigurnost koju je garantovao vlastitim novcem. Opet isto pises sto si i tada, pojedini su makar shvatili da su pogrijesili.

O milionima i kamionima iza Gredica koji su ostali bolje da ne pisem. Pa i Vukotic kojeg si spomenuo nece u klub ako Senad nece. Ne zato sto je Vedran nesposoban, daleko od toga, nego iz istog razlog zbog kojeg su ovi gore otisli.

A nije bilo tesko shvatiti, znalo se da ce ovako biti. Bukvalno, znalo i upozoravalo. Zato su ljudi ljuti, jer evidentno, a vrijeme je najbolji svjedok - ni naznake nekog sistema sa nekim drugima nema.
Ma niko ne spori da smo tada barem imali nekakav sistem. To sam i ja uvijek govorio. Ovo sad kako radimo je autoput ka bankrotu.

Ja sam govorio da to nije dugoročno održiv sistem, sistem koji zavisi od jednog čovjeka. Šta da mu se, ne daj Bože, nešto desilo?

Isto tako treba jasno reći da je Miske egoista. Nije mogao biti “sa strane”, neko ko će biti sigurnost za projekte, ko će upravljati tim procesima, a da drugu stranu, fudbalsku prepusti drugima i da se nikako ne miješa. Ljudima koji ipak malo više znaju. I to je bio jedan od problema. Sve i da su te krali u PL BiH, rezultati u Evropi ništa nisu bili bolji.

Samo je problem ovdje ako kritikuješ, odmah si isključivo protiv, a ujedno za prevarante. Ja na to ne mogu pristati.

Što se tiče tih para, bilo ih je. Ali to je isto kao da sada neko drugi dođe, a u klub od transfera dođu dva miliona. Te pare ustvari nemaš, jer odmah idu na tekuće obaveze, dugove itd.

Helem, cilj mojih postova je da ukažem da nas takve priče i dalje dijele, a u suštini želimo isto.
Prelako se uzima to "mijesao se u fudbal". Valjda bi neki trener, a bilo ih je nezadovoljnih cim su kratko ostajali, izasao i rekao da mu se mijesao u fudbal. To nikada nijedan nije uradio. Nije to istina. Ili se smatra da je licno Miske govorio ko da igra i koja taktika da se igra?

Pare su prvenstveno dolazile u mjesecima, da ne kazem u godinama. Dakle, to nije novac koji osvojis na Bingu i dobijes odmah gomilu. Dalje, da je bilo stvarno tih para tako kako se misli, valjda bi Gredic isplatio Amaru taj fiktivni dug.

Kazem ti, bolje nemoj o tim parama. I niko ovdje nije vezan za nekog individualca, vec za to gradjenje sistema. Ocito da drugacije nije moglo, jer da je moglo, neko bi vec isplivao. Nije, a sada nece ni moci.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kvalitet
Kontakt:

pet apr 09, 2021 5:53 pm

kvalitet je napisao/la:

Prelako se uzima to "mijesao se u fudbal". Valjda bi neki trener, a bilo ih je nezadovoljnih cim su kratko ostajali, izasao i rekao da mu se mijesao u fudbal. To nikada nijedan nije uradio. Nije to istina. Ili se smatra da je licno Miske govorio ko da igra i koja taktika da se igra?

Pare su prvenstveno dolazile u mjesecima, da ne kazem u godinama. Dakle, to nije novac koji osvojis na Bingu i dobijes odmah gomilu. Dalje, da je bilo stvarno tih para tako kako se misli, valjda bi Gredic isplatio Amaru taj fiktivni dug.

Necu da iznosim, ali nemoj pretjerivati.
Nemam šta pretjerivati za te pare. To je to, dolazilo u mjesecima, s njima pokrivali dugove koji su ranije nastali. To jeste olakšalo posao, ali naravno da to nije dovoljno bilo. Na kraju krajeva, ja te pare nisam ni spomenuo u svom postu, neko drugi je.

BC1921
Kontakt:

pet apr 09, 2021 5:54 pm

pet apr 09, 2021 3:21 pm
I nemojte zaboraviti da je iza grede ostalo brdo miliona km......

Duga? Pocevsi od porezne pa nadalje...?
Krivina Jug

avlami97
Kontakt:

pet apr 09, 2021 6:20 pm

Senad1921 je napisao/la:

15.1.2015. Almir Gredić, dug je 3 miliona KM, naravno beza kamata prema poreznoj i bez dodatnog 2,2 miliona KM novoutvrđenog duga. https://gg.ba/fudbal/gredic-uku ... -km/150536

@kvalitet,
možda si ti htio da samo Senad Misimović, uz još ponekog, napusti klub, jer se "pogubio", ali Amar Osim nije tako mislio i bio je jasan, precizan i rezolutan u svom stavu, kao vođa Neformalne grupe - SVI SE SKLONITE.
Spin je da se radilo o konstruktivnim kritikama prema Misimoviću i ostalim, jer je tu bilo i otvorenih prijetnji smrću njemu i njegovoj porodici, prijetnje smrću Saši Papcu itd.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

pet apr 09, 2021 6:30 pm

Svugdje se rukovodstvo kluba "mijesa" treneru u poso, odnosno uprava odredi ciljeve, obezjedi novac i naravno da prati i kontrolise rad i rezultate. Eh sad, drugi je par obuce to sto je Amar u Zelji i predsjednik i nadzorni odbor i blagajnik pa mu se niko ne smije mijesati u poso. Isto da ja sa 15 godina pametujem svom starom kako ce trositi pare a on me hrani. E tako vam je rajice i u Zelji. Amar je babuka i niko mu ne smije pisnuti. Jel´ neko misli da mu u Kataru ili Japanu nisu davali neke smjernice? Nisu al´ u kurcu.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

avlami97
Kontakt:

pet apr 09, 2021 6:54 pm

Zaboravih, pa da da dodam. Jedan od najjačih spinova je taj kako je Misimović podijelio navijače na Misketovce i Amarovce. Eto, baš Misimoviću bilo u interesu da sam sebi skače u stomak. Svi dobro znamo ko je to učinio i sa kojim ciljem.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

TOJEMOJTIM
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 09, 2021 7:14 pm

Amar Osim je fudbalski Željko Komšić. Najveće iluzija da je drugačiji, bolji, svoj, mangup....sve ono sto je ovaj grad nekad činilo gradom. Popušili smo foru. Svi! Samo su neki na vrijeme skontali ali jebes to kad je većina funkcionalno nepismena. A ovi preostali sektaši misle ako se oni prodaju da su i svi drugi na prodaju. jbg. E moj Željko.

kvalitet
Kontakt:

pet apr 09, 2021 7:49 pm

avlami97 je napisao/la:
pet apr 09, 2021 6:20 pm
Senad1921 je napisao/la:

15.1.2015. Almir Gredić, dug je 3 miliona KM, naravno beza kamata prema poreznoj i bez dodatnog 2,2 miliona KM novoutvrđenog duga. https://gg.ba/fudbal/gredic-ukupan-klup ... -km/150536

@kvalitet,
možda si ti htio da samo Senad Misimović, uz još ponekog, napusti klub, jer se "pogubio", ali Amar Osim nije tako mislio i bio je jasan, precizan i rezolutan u svom stavu, kao vođa Neformalne grupe - SVI SE SKLONITE.
Spin je da se radilo o konstruktivnim kritikama prema Misimoviću i ostalim, jer je tu bilo i otvorenih prijetnji smrću njemu i njegovoj porodici, prijetnje smrću Saši Papcu itd.
Sve ok, ali prozivati i na neki indirektan način kriviti forumaše samo zato što su konstruktivno kritikovali je besmisleno i maliciozno. To prozivanje evo traje do dan danas. Ispade na kraju da nas je Amar angažovao da rušimo Upravu, ma hajde...

Ko je prijetio na taj način, ne znam. Ako se prijetilo, to se trebalo prijaviti MUP-u (ne znam da li je), a možda i obavijestiti navijače.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 09, 2021 8:53 pm

Senad1921 je napisao/la:

Tako se pricalo tada.
Jbg greda ostavio pare a ovi trosili...
Kako ono ide Bajic milion,Hadziahmetovic milion,Dzeko par stoja,Kvesic 100 milja.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Racional87
Kontakt:

pet apr 09, 2021 9:10 pm

Meni je zao ovih tipova kao sto je ovaj @kvalitet.
Iskreno mi ih je zao.
Jedina je sreca da ih je jos malo ostalo.
Amar Osim danas je od Željezničara zatražio isplatu 128.000 KM na ime zateznih kamata, a klub tvrdi kako nekadašnjem strategu Plavih ne duguje ništa.

Amare Džukelo napolje !

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 09, 2021 9:17 pm

Ma moramo dobiti sutra. Prosto moramo.

Očekujem laganu pobjedu.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet apr 09, 2021 10:20 pm

kvalitet je napisao/la:

Kazem ti, bolje nemoj o tim parama. I niko ovdje nije vezan za nekog individualca, vec za to gradjenje sistema. Ocito da drugacije nije moglo, jer da je moglo, neko bi vec isplivao. Nije, a sada nece ni moci.
Gredic zajedno sa svojom ekipicom Alihodzic, Buki i Kozaric je sve sto je mogao rastalio. Stanovi se kupovali, djeci automobili. Alihodzic koji je do tada bio na plati od 900KM vozao raspadnutu 307icu najednom kupuje novu Kiu, stan na Kovacicima starijem sinu, mladji dobija isto auto. Zena mu nezaposlena tad bila, samo da mi je znati na koju foru je dobio "kredit" za to sve i odakle pare
Gredic radio kao potrcko u Unicreditu najednom uzima ranc i novo auto. Sve u tom periodu.
Treba napomenuti da su njima dvojici zene sestre.

A da se Misimovic mijesao u fudbal je laz. Covjek je po tom pitanju imao ljude kojima je vjerovao i koji su tu vukli poteze.
Druga je stvar sto su ti ljudi fulali. To njegova krivica nije.
Njegova krivica je sto je vjerovao jos jednoj krtici u nizu Siljku, koji mu je fino radio iza ledja i preko nekih kanala izvlacio neke novce iz kluba.

Treca stvar to sistem nije. Imao si hype, fino se radilo ali klub nije bio samoodrziv nit je bio blizu tome. Strast i volja i sam nacin poslovanja su bili na dotad nevidjenom nivou. Imao je dobar temelj od Vedrana koji je inicirao dosta projekata ovaj zavrsio i pokupio slavu. Zasluzeno da ili ne to kako ko hoce nek vrednuje.

Ali si imao i gresaka puno. Vjerovalo se pogresnim ljudima.
Izigrani su i tad neki dogovori i generalno je skripilo i tad. Puno manje nego sad. Neke stvari su se mogle i izbjeci da nije bilo ega i tjt.

Generalno za nas je najbolje da se vrati Vedran ili da neki stranci udju u klub. Licno bih volio vidjeti Mamica(ma ko sta mislio o njemu) nek napravi od Zelje pola sadasnjeg Dinama prepisao bih mu stadion.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 09, 2021 10:25 pm

Sutra zuti/crveni u prvih 10 minuta, jbg moramo "sopit" onog malog, jer ako to ne uradimo donji smo.
FUJ
Alea iacta est!

1921.ba
Kontakt:

pet apr 09, 2021 10:34 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

neroazzuro
Kontakt:

pet apr 09, 2021 11:02 pm

E čuj ovo, mi njih tjerali, a oni pizde jedne odoše. Kako kukavički s njihove strane! Dezerteri jedni!
Koliko ti imaš godina stari, iskreno?
Jesi li ikad išta vodio u životu, trafiku, prepisivao stan? Bilo šta???
Čuj, ja sam tjerao samo glavnog u ekipi, što ostali iz ekipe odoše? Nisu trebali.
Oni su za sve krivi što odoše i ostaviše klub na milost i nemilost bradici i co.
Pizdurine jedne, šta dopustiše :lol:
S kim ja dijelim zrak...
Pazi, poštujem ja što si ti bar dosljedan pa se nisi ispalio poput ostalih, a zna se koji su, pa bar braniš svoj stav kakav god bio. Ali ti si druže, da prostiš ali moram to reći, mnogo balav.
I sad ti eto krivo što neko i u vama vidi sukrivce za ovo jer ste bili vrlo glasni u proizvodnji svega ovoga... Pa znate li vi šta znaci samokritika? Odgovornost?

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 09, 2021 11:34 pm

Neko napisa Lutvin gazda...
Kada skontam da je ista osoba i Zeljin gazda, svakakva poredjenja mi prodju kroz glavu

Futboool:

slika
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Glas Razuma
Kontakt:

pet apr 09, 2021 11:46 pm

9. Novembra prosle godine sa dobio poruku da se ponovno ukljucim u klub, ovaj put da budem "nesto vise" od sponzora. To "nesto vise" nije nikada jasno definisano, mada po mojem slobodnom shvatanju trebalo je da budem dio strukture kluba. Inicijativu su pokrenuli gospodin Almir Gredic i gospodin Vedran Vukotic, uz savjetovanje pojedinih provjerenih navijaca Zeljeznicara kojima vjerujem, odnosno clanova bivsih struktura kluba. Gospodinu Gredicu licno ne vjerujem i nemam narocito ni pozitivno, pa ni negativno misljenje o njemu. Smatram da je pokrenuo pozitivne procese u proslosti, ali da je zbog toga jer nije zelio da se zamjeri pojedinima kao sto je gospodin Kozaric, koji ga je napravio ovim sto je danas, otisao iz Zeljeznicara. Gospodin Vukotic je inteligentan i neko koga smatram sposobnim, ali ne sposobnim da moze biti nosioc procesa koji su potrebni klubu u stanju kakvom je Zeljeznicar trenutno. On nazalost nije kapacitet za to, iako sto zbog sebe, sto zbog "mahale" zeli da bude tu i pomogne. Nisu mi oni direktno prisli, vec preko posrednika. Takodjer, prisli su jos nekolicini realizovanih ljudi koji su provjereni Zeljovci. Jedini uslov vecine je bio da gospodin Misimovic bude tu. Koliko god da su ljudi realizovani, morate shvatiti da je jedini gospodin Misimovic vidjen kao osiguranje realizacije potencijalnih napora svih nas. Gospodin Gredic ga je zvao, takodjer i gospodin Vukotic, medjutim odgovor je bio negativan. Jasno je zasto. Doslo bi do dodatne polarizacije odnosa izmedju covjeka koji ne trpi bilo kakav kriminal u svom drustvu i covjeka koji dobro pliva u tim vodama. Rezultat po Zeljeznicar bi bio nepovoljan u svakom slucaju. Nije bilo realno ocekivati da se gospodin Misimovic ukljuci u tu pricu i svi napori su propali. Svi mi smo to znali, bilo da smo kontaktirani direktno ili preko posrednika.

Dovedeni smo svi do toga da ce Zeljeznicar biti doveden u stecajni postupak, gdje ce nezavisna revizija morati uci u klub i definisati ekspliciran dug prema svakom povjeriocu u fening. To je neminovnost. Nakon toga cemo vidjeti sta ce biti. Kamen spoticanja je ugovor koji gospodin Amar Osim ima i koji je zakonski validan, cega je on itekako svjestan. Nije realno ocekivati da on, pohlepan kakav jeste, nece aktivirati sve moguce klauzule tog ugovora. Preciznije to znaci da ko god bi eventualno u buducnosti usao u klub morace prvo razmisljati da gospodinu Amaru (slobodno ga mozete zvati grobarom kluba) isplati njegov zakonski definisan novac, pa onda da se bavi drugim redovnim potrazivanjima prema igracima, dobavljacima, ostalim trenerima, administraciji i ostalima. Usporedo sa tim ce trebati razmisljati o servisiranju redovnih obaveza kao sto su racuni, organizacije utakmica, alocirane plate, sportski i administrativni segment, uz sponzorske pakete. Moguce je da cemo gledati gasenje ili osnivanje kluba pod imenom "FK Zeljo" koji ce morati krenuti iz najnizeg ranga. Sve zbog pohlepe manje grupe ljudi koja je ovo sve omogucila.

22. Novembra sam odbio ponudu i zahvalio se na pozivu.
Zadnja izmjena: Glas Razuma, dana/u sub apr 10, 2021 12:06 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ponosannavas, Robi i 39 gostiju.

Prijava