Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 09, 2021 4:16 pm

kvalitet je napisao/la:
uto mar 09, 2021 3:40 pm
Svi normalni smo slavili Kup. Zlonamjerni nisu. Samo što je meni to nedovoljno i možda drugačije gledamo na Želju u tom smislu.

Kako vodi Amar sportski segment - jeste veoma loše, ne samo za njegov renome, nego za Želju općenito.

Jesam bio da se Amar vrati. Jesam bio za to da Miske ide jer više nije išlo. Nisam bio za to da cijela administracija ode i da dođe travnički ublehaš, pa i ostali. Nadao sam se drugim ljudima, da se ne ponavljam.

Za ovo stanje kriv je prvenstveno Amar, što i dalje ne znači da je Senad onda trebao ostati. I nisu samo bitni rezultati - šta je s trenerima, igračima, sportskim direktorima...?

Kako je vodio klub i infrastrukturne radove - skidam kapu. Žao mi je što nije završio bar južnu tribinu. Ali dugoročno onakav način vođenja kluba nije rješenje.
Znalo se da drugi ljudi, kome god da si se nadao, nece uci. Da se ne ponavljam. Na to se i upozoravalo, alternative nije bilo. To je cinjenica.

Ok, tebi je bilo nedovoljno, ali to nije krah i propast. Meni je bilo dovoljno. Uz sve sto se gradilo i vise nego dovoljno. Sada bismo se ponovo kao vratili na ono, hajde pogrijesilo se, Zeljo trpi sve. E pa nema reprize. I na to se skretala paznja. Meni je taj sportski segment uvijek bila smijesna prica, gradnja Grbavice je nesto sto sam godinama sanjao i makar da si mrvicu ucestvovao u stopiranju napretka kluba treba zivjeti sa tim.

Ne radi se tu o nekakvom Senadu, nije se nikada ni radilo, da Bog da ti sutra bolje napravio, isto bih pisao. I ja i drugi. Radi se o samo o Zelji.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

uto mar 09, 2021 4:17 pm

damirfile je napisao/la:
uto mar 09, 2021 3:45 pm
Hoce li neko prenositi utakmicu ?
Neko rece arena.

Kospa
Kontakt:

uto mar 09, 2021 4:19 pm

"samo kup" tada i jeste bio neuspjeh. Ta cinjenica govori koliko smo oborili kriterije.... sada nam je i europa dobar rezultat
... Godine života svoga tebi dao sam...

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 09, 2021 4:55 pm

Meni jeste, ako postaviš plan a doživiš neuspjeh znači da si doživio debakl. Nisam ja izjavio “prvom timu smo dali sve i očekujemo sve”, ja sam i tada upozoravao da to što je dato prvom timu nije dovoljno u našem ambijentu ni za šta. Ja na kraju krajeva nisam ni bio za bezglavo jurenje za trofejima već za stabilisanje sportskog segmenta i građenje zdrave sportske sredine koja će izroditi šampione.
イビチャ・オシム

SkenderijaTM
Kontakt:

uto mar 09, 2021 4:57 pm

Frajko imao dovoljno prelaznih rokova i cak i previse vremena da slozi ekipu za titulu. Od toga ga je jedino slozio navijačima usta.
Unazadi čovjek klub u svakom segmentu, a situacija ce samo gora postati.
Ne ode li uskoro ne pise nam se dobro.

santakuruz
Kontakt:

uto mar 09, 2021 5:03 pm

kvalitet je napisao/la:Svi normalni smo slavili Kup. Zlonamjerni nisu. Samo što je meni to nedovoljno i možda drugačije gledamo na Želju u tom smislu.

Kako vodi Amar sportski segment - jeste veoma loše, ne samo za njegov renome, nego za Želju općenito.

Jesam bio da se Amar vrati. Jesam bio za to da Miske ide jer više nije išlo. Nisam bio za to da cijela administracija ode i da dođe travnički ublehaš, pa i ostali. Nadao sam se drugim ljudima, da se ne ponavljam.

Za ovo stanje kriv je prvenstveno Amar, što i dalje ne znači da je Senad onda trebao ostati. I nisu samo bitni rezultati - šta je s trenerima, igračima, sportskim direktorima...?

Kako je vodio klub i infrastrukturne radove - skidam kapu. Žao mi je što nije završio bar južnu tribinu. Ali dugoročno onakav način vođenja kluba nije rješenje.
Senad jeste trebao ostati jer je radio vrhunski posao. Presudio mu je taj famozni sportski segment na koji se uticalo sa strane. Tadasnja administracija se uspjesno nosila sa svim napadima na ostalim poljima jer je to sve bilo u njihovim rukama. Sportski segment je rusen iznutra od strane igraca i iz vana, od strane "legende" kluba. Tu su trebali navijaci prepoznati sta se desava i staviti se ne na neciju stranu nego na stranu Zelje.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Ludvig Leple
Kontakt:

uto mar 09, 2021 5:04 pm

kvalitet je napisao/la:
uto mar 09, 2021 3:40 pm
Svi normalni smo slavili Kup. Zlonamjerni nisu. Samo što je meni to nedovoljno i možda drugačije gledamo na Želju u tom smislu.

Jedna stvar mora biti jasna, a to je da ti i slični tebi nikako da prevalite preko usta onako iskreno da je najveća greška počinjena 23.12.2018, ali nikako da prevalite preko usta kako vas je Babuka sve redom n.aguzio preko kauča i trpao do balčaka. Kako je uspio obmanuti barem 30% navijača koji su donedavno bacali d.rkicu na njegove nerealne izjave, ali kad kažem nerealne mislim idiotske (bolje izgubiti jednom 3:0 nego tri puta po 1:0 i sl.), pa to je fakat umijeće. Po meni on je Josef Goebels modernog vremena.
Ono što ti pokušavaš ovdje nama da prodaš/predstaviš, nazovi to kako želiš, je jednostavno nemoguće, iz jednog prostog razloga što je ovdje veći dio ljudi koristi svoj mozak i nije podložan manipulaciji.

Leon_Professional
Kontakt:

uto mar 09, 2021 5:06 pm

Sad se sikiramo oko licence, trenutno nismo na mjestu koje vodi u Evropu.
Eh, eh... Šta li je ovo ako je ono prije premalo.

Čekamo izjavu trenera da vidimo šta kaže pred jako bitan meč.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto mar 09, 2021 5:26 pm

kvalitet je napisao/la:
uto mar 09, 2021 1:47 pm
posljednja polusezona pod Senadom jeste rasulo. Neuspjeh su i onako izgubljene titule. Jedan Kup je PREMALO. Prisjetimo se da ni u Evropi nismo imali nikakav zapažen rezultat. Ja mislim da je to apsolutno nedovoljno, odnosno loše. Možda je za Radnik dovoljno, ali za nas nije.
jedan kup u kontekstu vremena u kojem smo gradili, vracali dugove, stvarali sistem u svakom smislu, vracali izgubljeno povjerenje... je ako mene pitas, dobar rezultat. odlican bi bio da smo uzeli titulu a los da nismo nista osvojili.

ima jedna seljacka narodna mudrost savrseno prikladna za ovaj trenutak, a ona kaze
"malo macku teleca glava"

a kad smo tako prokleti, sad cemo jesti virslice.
prijatno nam.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Charlie Sheen
Kontakt:

uto mar 09, 2021 6:17 pm

Senad je imao i neprijatelje, javna je tajna da je nekim igracima Amar placao da pustaju tekme i onih sest poraza u nizu nije slucajnost :D

Leon_Professional
Kontakt:

uto mar 09, 2021 6:32 pm

Šta su tad pričali, Miske i Sjeverna Koreja, ovo ono.
PA šta je ovo ljudi moji, nigdje izjave trenera pred meč. Nema presa, neam ništa.

Kako lik piša redom sve nas. Svaka mu čast iskreno.

SanMan
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:05 pm

evo razlike
da danas ode AO a sutra dođe SMisimović nadali bi se izgradnji Juga do septembra 21, a neki bi ga tjerali jer nije osvojena titula za proslavu 100g,
ovako nadamo se da će nam mašnica još mnogo toga obećati

storm_raider
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:07 pm

Nece doci, to je zavrsena prica.

blueboy
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:26 pm

Trenutno stanje je da titulu nismo uzeli u zadnje dvije godine, kup također. Možda smo bili blizu i jednog i drugog prošle sezone, ali ko te pita. U ovoj sezoni smo na granici hoćemo li izaći u Evropu, a cilj je bila titula prvaka na stogodišnjicu kluba. Da ne potežemo pitanje nesposobnosti da se popuni uplatnica kako treba i na vrijeme.

Za to vrijeme klub je u RASULU i ako se kao debakl predstavlja period Misimovićeve Uprave onda se rezultati rada ove i Selimovićeve Uprave mogu okarakterisati kao DNO DNA.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:32 pm

Kako ih mrzim sviju. Od morza do svakog nazovi fudbalera. Gade mi se svi

Veteran1965
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:39 pm

Izjava da je 20% bolja ekipa od konkurencije dovoljna da se uzme titula je pokazatelj da čovjek veze sa nogometom nema. Ili ova gore spomenuta dali smo sve hoćemo sve. To može izjaviti samo sportski laik. I ovdje se samo brani Senad, bar je to moje mišljenje, jer sjećam se kako sma ja bio "bombardovan" kada sam u ono vrijeme kritikovao neke stvari. Sa pravom, argumentima, činjenicama.
Ja otvoreno kažem, niti sam bio za prvog, a za ovog pogotovo. Protiv njega sam još kad je 2002 ili 2003(ne sjećam se više) svojim kurčenjem otjerao Bosnalijek koji je bio generalni sponzor. Zbog izjava kada se vratio iz Engleske i počeo glumit managera tipa Fergusona ili Vengera. Zbog toga je i odletio prvi put, zbog kurčenja.
I previše se fali "sistem" koji je bio do "dana pobjede". Kada neko postavi kvalitetan sistem, teško se to razvaljuje, a ovaj je puko nakon 2 mjeseca. Pravilnije je, bar po meni da je to bio početak uspostavljanja sistema, jer bilo je tu založene Željine imovine i revolvinga, da se ne lažemo...
NAravno ovo je samo moje mišljenje, ne bih u velike diskusije ulazio oko ovoga, ali da imam osjećaj da su tu dvije busije, imam...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

neroazzuro
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:49 pm

kvalitet je napisao/la:
uto mar 09, 2021 1:47 pm
Bez obzira na motive Amarovog dolaska, njegovi mandati na Željinoj klupi obilježeni su trofejima i dominacijom u bh. nogometu. Logično je bilo očekivati da će se to desiti i sada. Navijači su bili željni toga.
Pa kakvi ste vi ljudi kad vidite trofeje, a ne vidite finansijsku i organizacijsku pustoš koja je nakon toga ostala??? I opet ste htjeli isto iako smo lijepo govorili da to klub treći put neće moći preživjeti.
Fino vam se govorilo. Sve je ukazivalo na to.

neroazzuro
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:51 pm

A Boga mi, i Izlija ima potpuno nove definicije sportskog rasula i debakla.
Sve do sad sam kontao odrastao, ozbiljan čovjek.

avlami97
Kontakt:

uto mar 09, 2021 7:58 pm

Nema tog sistema koji se u BiH ne može srušiti prijetnjama po život pojedinca i porodice mu. Država nije kabadahije za prijetnje sankcionisala, a onda se pametan povlači i budali prepušta sistem (bilo kakav da je).

Što bi jedan Saša Papac sve to trpio (primjer)? Da nađe papke i rokne ih? Što će mu to u životu, i ne samo njemu, nego svima koji su to trpjeli.

Ko je kako radio pokažu Finansijski izvještaji i ono što vidiš svojim očima - rezultati na zelenom polju, finansije. infrastruktura, kako građevinska, tako i kadrovska. Porediti ovo sad i ono od prije par godina je nebo i zemlja.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 09, 2021 9:19 pm

neroazzuro je napisao/la:
uto mar 09, 2021 7:51 pm
A Boga mi, i Izlija ima potpuno nove definicije sportskog rasula i debakla.
Sve do sad sam kontao odrastao, ozbiljan čovjek.
Nema ovaj forum dovoljno prostora da objasnim pa onda sumiram, znam da je nejasno i da me vjerovarno niko neće shvatiti ali mi bude malo lakše kad izbacim iz sebe. Vjerujem da je klub propustio možda i posljednju šansu da ostane ono što je bio od dana osnivanja, klub raje. Kada ga neko kupi za mene neće više biti Željo uz kojeg sam rođen, uz koji sam rastao i uz kojeg sam se nadao da ću i umrijeti. Ponekad bih volio da izbrišem iz glave sve što znam pa da mogu bezbrižno posmatrati neke stvari ali na žalost to nije moguće. Fudbal kao sp.ortska disciplina se sastoji iz dva esencijalna dijela, prvi je egzaktni i on je davno definisan kroz biološke procese koje sportisti moraju proći kako bi postali vrhunske mašine. Drugi dio je fluidni i odnosi se na harmoničko uklapanje sportista u jednu cjelinu, on je podložan različitim interpretacijama kao i likovna umjetnost pa otuda polaze i različita viđenja istog. Ako se zanemari prvi aspekt zbog neznanja ljudi zaduženih za uspostavljanje sistema odgoja i obrazavanja sportista kako bi oni izvršili obavljanje traženih zadataka onda je nemoguće bilo kojem treneru da od njih sastavi tim koji će pobjeđivati. Za sve to je potrebno jako puno vremena, desetljeće da izgradiš temelje, ravnajući se tom logikom dolazim do zaključka da svako ko to pokuša odraditi preko noći sam je sebe osudio na propast.
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.

Prijava