pon mar 08, 2021 2:27 am
Jedno su zelje, a drugo su mogucnosti....Volio bih ja svasta nesto, ali, iz prazne puske se ne puca...
U svakom slucaju, ja bih licno volio trenera koji bi bio samo trener, maksimalno fokusiran na posao
koji ce obavljati na profesionalan nacin, nekoga kome ce tim i Klub biti daleko iznad licnog egoizma,
tvrdoglavosti i personalnih interesa, nekoga ko nece zivjeti od uspjeha koje je postigao prije desetak
godina i koji ce misliti da se od stare slave moze zivjeti dovijeka, nekoga ko ce biti pun adrenalina i
pozitivnih vibracija koje ce znati prenijeti na igrace, nekoga ko svoj licni rad nece moci okarkterisati
na iritantno flegmatican nacin rijecima : " Djelujemo mlitavo ", " Igra nam je bljak ", " Igramo seljacki "
i slicno...Volio bih imati trenera koji ce imati orahe medju nogama, pa da javno, glasno i jasno kaze
" U posljednje cetiri utakmice osvojili smo samo jedan bod, to je moja krivica i zbog toga osjecam
ljudsku i moralnu obavezu i prema Klubu i prema navijacima da odem i ustupim mjesto nekome drugom ".
Volio bih imati trenera koji ce imati jasnu viziju gdje i sta je njegovo mjesto u Klubu, gdje njegova rijec
pocinje, a gdje se zavrsava, ukratko, volio bih imati TRENERA...A, onda se probudim i vidim lice
Amara Osima i ponovo citam njegove izjave...Ponovo njegovo muljanje i rotiranje...Ponovo njegove
suplje price, arogancija, cesanje, podrigivanje, stucanje...Izgleda da bez govnjave motke ova nocna
mora nece prestati...Pa, dobro ( kao sto rece AO nakon poraza u Tuzli ), sto se mora, mora.....
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !