Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 09, 2020 2:26 pm

storm_raider je napisao/la:
sri dec 09, 2020 2:17 pm
cipiripi je napisao/la:
sri dec 09, 2020 2:10 pm
Faca Sa Ulica je napisao/la:
sri dec 09, 2020 1:37 pm
Badzaka vec odavno nema oko kluba.Formalno je samo tu.

Koji je razlog'

Ovo je veliki udarac, jedini covjek koji je imao para i mogao nesto pomoci
Potrosen. Bice on uz Zelju uvijek, ali ne moze niko sam. Mi pravimo gresku u samoj postavci stvari. Nijedan predsjednik, bio on uspjesan ili ne, nije radio sam. Imao je ljude koji su imali svoja zaduzenja i bez njih nista ne bi bilo moguce. Moramo pobjeci od kultova licnosti.
Boldirano potpisujem!

Zbog toga, svako ko hoće da se pita za bilo šta osim njegove funkcije - NOGA! Ko ne želi drugačije - NOGA!

I napiši molim te zašto ne bi volio vidjeti Azmira.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri dec 09, 2020 2:31 pm

Postoji jedan problem, trenutno niko ne zeli u UO, i to je veci problem hocemo li naci investitora ili ne.
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

sri dec 09, 2020 2:35 pm

Bravo Manijaci!

Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 09, 2020 2:44 pm

cipiripi je napisao/la:

Koji je razlog'

Hajd ga znaj,vjerovatno je covjeku dojadilo ovakvo funkcionisanje kluba.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 09, 2020 2:48 pm

AsharaK je napisao/la:
sri dec 09, 2020 2:31 pm
Postoji jedan problem, trenutno niko ne zeli u UO, i to je veci problem hocemo li naci investitora ili ne.
Moramo shvatitti jednu stvar a to je da nam je privreda u totalnom qrcu.
Para nema nigdje ni za lijeka.Oni koji bi i mogli pomoci se cupaju na sve moguce nacine da se spasi sto se spasiti moze.
Dosta firmi je zatvoreno ili je u fazi zatvaranja.

Leon_Professional
Kontakt:

sri dec 09, 2020 3:09 pm

Korona nije toliko pogodila građevinske firme, bolje da smo ostali građevinska firma nego footbal klab.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri dec 09, 2020 3:39 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Korona nije toliko pogodila građevinske firme, bolje da smo ostali građevinska firma nego footbal klab.
koji si ti fakin :D :D
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

HajrA
Kontakt:

sri dec 09, 2020 3:48 pm

Svak sebi slicnog trazi pa tako i Amar i Amarovci... punci kurci palci ...
TM87

NeodgovorniPojedinac
Kontakt:

sri dec 09, 2020 4:17 pm

Dolaskom Azmira Husića sigurno bi došlo do nadogradnje.
Trenutno smo zadruga, postali bi seljačka zadruga.

Čuj Azmir Husić???
Ako je ta bitanga rješenje, pa mi nismo na dnu, mi smo sedam slojeva ispod dna.
Ako uđe ta bitanga u klub, daleko smo mi od onoga "nikom te ne damo!".
Da se razumijemo, nisam isključivo za "nikom te ne damo!", vremena se mijenjaju i fudbal danas i prije 10-20-50 godina nije isti, nešto se mora poduzimati, ali nisam ni za "svakom' te damo!".
Bolje i ovako, da smo Amarovi do daljnjeg, možda dobijemo povoljniju kamatnu stopu.

vobznazna2
Kontakt:

sri dec 09, 2020 4:33 pm

NeodgovorniPojedinac je napisao/la:
sri dec 09, 2020 4:17 pm
Dolaskom Azmira Husića sigurno bi došlo do nadogradnje.
Trenutno smo zadruga, postali bi seljačka zadruga.

Čuj Azmir Husić???
Ako je ta bitanga rješenje, pa mi nismo na dnu, mi smo sedam slojeva ispod dna.
Ako uđe ta bitanga u klub, daleko smo mi od onoga "nikom te ne damo!".
Da se razumijemo, nisam isključivo za "nikom te ne damo!", vremena se mijenjaju i fudbal danas i prije 10-20-50 godina nije isti, nešto se mora poduzimati, ali nisam ni za "svakom' te damo!".
Bolje i ovako, da smo Amarovi do daljnjeg, možda dobijemo povoljniju kamatnu stopu.
Mojne pjenit! Nema nista od Azmira. Suplja prica...

ANamelessGhoul
Kontakt:

sri dec 09, 2020 5:31 pm

Dosta ba vise. Ko smo mi ba da se mi nesto pitamo haj sad realno. Hocemo da nam ulica i tribina vodi klub ? Nece da moze. Moramo s tim prekinut jednom za svagda.

Veteran1965
Kontakt:

sri dec 09, 2020 5:53 pm

igla je napisao/la:
sri dec 09, 2020 1:05 pm
Ja sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.

Ponavljam, imao si čovjeka s parama, ŽELJOVCA, kojem se tražila dlaka u jajetu, koji je pokušao napraviti organizaciju kluba, a sad se priziva Azmir, seljak s parama i on je dobar.

Ustvari, pokušava se Amaru spasit guzica.
Jedno pitanje, koliko je taj čovjek sa parama konkretno investirao u klub? U infrastrukturu, u ekipu, u bilo šta? Ono što ja znam je priča oko pomoćnog terena, neki iznos, ali ništa spektakularno. Možda griješim, volio bi informaciju ako neko zna.
Ne govorite mi o nekom sistemu, jer su pokupili pare kada su pošli, i klocnuli smo za 2 mjeseca, i od tada tonemo, i to sve dublje i dublje.
Priča o nekim parama po meni je "deplas" jer nema tu nekih velikih para, bar koliko ja znam.
Ponavljam, moje mišljenje, da ne bi bilo da sam "za ili protiv" nekoga...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Grbavica
Kontakt:

sri dec 09, 2020 6:40 pm

Kako neko uopste moze legalno i zakonski uloziti neke pare u klub i naravno ocekivati neki profit?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

reks1
Kontakt:

sri dec 09, 2020 7:12 pm

sri dec 09, 2020 2:17 pm
cipiripi je napisao/la:

Koji je razlog'

Potrosen. Bice on uz Zelju uvijek, ali ne moze niko sam. Mi pravimo gresku u samoj postavci stvari. Nijedan predsjednik, bio on uspjesan ili ne, nije radio sam. Imao je ljude koji su imali svoja zaduzenja i bez njih nista ne bi bilo moguce. Moramo pobjeci od kultova licnosti.
Potrosen,mozda najbolja defiinicija.Ako je tacno da je gurao lovu da zakrpi rupe po principu "ispod stola"onako na ruke u dogovoru sa sefom struke onda mi i nije zao
Ili u prevodu :ne sam Safete
@igla
Vedran i Zeljovci naprosto ne mogu proci u ovom sistemu vrijednosti.Postojeca skupstina koja je postavila ovaj upravni odbor i ovu upravu sumnjam da je spremna i da moze napraviti bilo kakav iskorak
Bojim se da je njihov pokusaj propao u mrezi sapletenoj od beskicmenjaka
Mozda najbolje oslikava sve pred same lokalne izbore
Cak i realno dobre inicijative koje bi znacile benefit dugorocni i kojim bi "istok i sjever"generisali prihode klubu nisu prosli da se tadasnja vlast ne bihuzuri u za nju bitnom trnutku.I sad se stidim displeja i doticne promocije doticnog grobara Zelje
@Veteran 1965
I da nije doticni (kojeg smatram samo dobrim menjadjerom)ulozio svoje pare,da zaboravimo i tu "sicu"za pomocn iili onaj asfalt iza zapada,sta je sa silnom sinergijom pa namaknu onoliku lovu od navijaca,od Sirokog,od Mamica itd.Marketing ,reklama ponos ali nesto je niknulo
Napravise nesto na fol ,na trzaj ali napravise
i gle cuda ovim sadasnjima je upitna licenca i to ne za Evropu nego za domacu premijer ligu
Di je tu taj fol da se kurchis nekim Zeljinim parama
Samo lud ne shvata da nismo u vanago do grla.
Ma lazem gutamo ih

MATORI
Kontakt:

sri dec 09, 2020 7:13 pm

Kospa je napisao/la:
uto dec 08, 2020 4:48 pm
Izmedju Amara i eventualnog investitora ili covjeka sa parama je potreban filter. Neki dobar posten insan, zeljovac na prvom mjestu.
U konstelaciji i DNK-u njih dvojice idealan filter bi bio cuveni Violina!!!
:rofl1:

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 09, 2020 7:18 pm

Veteran1965 je napisao/la:
igla je napisao/la:
Ja sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.

Ponavljam, imao si čovjeka s parama, ŽELJOVCA, kojem se tražila dlaka u jajetu, koji je pokušao napraviti organizaciju kluba, a sad se priziva Azmir, seljak s parama i on je dobar.

Jedno pitanje, koliko je taj čovjek sa parama konkretno investirao u klub? U infrastrukturu, u ekipu, u bilo šta? Ono što ja znam je priča oko pomoćnog terena, neki iznos, ali ništa spektakularno. Možda griješim, volio bi informaciju ako neko zna.
Ne govorite mi o nekom sistemu, jer su pokupili pare kada su pošli, i klocnuli smo za 2 mjeseca, i od tada tonemo, i to sve dublje i dublje.
Priča o nekim parama po meni je "deplas" jer nema tu nekih velikih para, bar koliko ja znam.
Cije pare su pokupili?

storm_raider
Kontakt:

sri dec 09, 2020 7:29 pm

igla je napisao/la:

Takodjer, nisam ni "za ili protiv" pojedinaca, vec sam za Zelju i ono sto smatram da je najbolja opcija za Zelju u datom periodu, u datim oslovima. Proslo je toliko godina kako smo na forumu i sada kada se slegna prasina malo, mnogim pasivnim i aktivnim ucesnicima foruma je postalo jasno da nas ovdje zanima samo Zeljo. To kada smo sklonili na stranu, malo cu se pozabaviti ovim tvojim pitanjem.

Vrijeme, energija, poznanstva, reputacija, pa tek onda novac su u toj skali investicija od gore ka dolje koju ja vidim od takvog covjeka. Novac je ziva materija, lako se zaradi, jos lakse potrosi. Novac se moze povratiti i ko je prvi put zaradio i drugi put ce zaraditi mnogo lakse. Ali vrijeme i energiju nista ne vraca. Pogotovo ako znamo da se to vrijeme debelo placa, jer podrazumjeva znanje koje je nemalo. Investicija u Zelju nije samo novac, vec vrijeme, energija i reputacija da se napravi sistem koji moze sam da generise novac potreban makar za servisiranje osnovnih sredstava. To se radi u vise etapa i sa svim utezima koje smo imali (dugovanja, razne struje i konstrukcije, Savez, pitari i na kraju nase nestrpljenje i mentalitet) pogotovo su ti koraci mali. Pomocni, stepenice i jos par stotina i desetina hiljada maraka jeste bila jednokratna investicija da bi se otkljucale neke stvari, ali mnogo je vaznije imati tim ljudi koji su motivisani i zele da rade. Sta god njihova motivacija bila (Zeljo, licni uspjeh, opste dobro, ...), bitno je da su motivisani, jer je to osnovni preduslov da bi tim mogao biti formiran. I sada da imamo tim koji je motivisan, poletan, zeli da radi i da pomogne, uvjeren sam da bi doslo i do nesto jace monetarne "zaledjine" od pojedinca ili grupe pojedinaca, ali za to se trebaju stvoriti uslovi. Kako dalje? Privatizacija, ali prvenstveno da se uradi nezavisna revizija poslovanja kluba, pa da vidimo sta imamo i sta nemamo, a sta smo mislili da imamo i da nemamo. Nemamo nista od vracanja unazad, a svako za sebe mislim da treba da zna najbolje i sta je radio i sta treba da radi. Zeljo nam treba biti glavni i jedini fok.us i taj fok.us iz vida ne smijemo gubiti.

Leon_Professional
Kontakt:

sri dec 09, 2020 8:06 pm

Durgo je napisao/la:
sri dec 09, 2020 3:39 pm
Leon_Professional je napisao/la:
koji si ti fakin :D :D
:ganja:

reks1
Kontakt:

sri dec 09, 2020 8:20 pm

sri dec 09, 2020 7:29 pm
igla je napisao/la:

Takodjer, nisam ni "za ili protiv" pojedinaca, vec sam za Zelju i ono sto smatram da je najbolja opcija za Zelju u datom periodu, u datim oslovima. Proslo je toliko godina kako smo na forumu i sada kada se slegna prasina malo, mnogim pasivnim i aktivnim ucesnicima foruma je postalo jasno da nas ovdje zanima samo Zeljo. To kada smo sklonili na stranu, malo cu se pozabaviti ovim tvojim pitanjem.

Vrijeme, energija, poznanstva, reputacija, pa tek onda novac su u toj skali investicija od gore ka dolje koju ja vidim od takvog covjeka. Novac je ziva materija, lako se zaradi, jos lakse potrosi. Novac se moze povratiti i ko je prvi put zaradio i drugi put ce zaraditi mnogo lakse. Ali vrijeme i energiju nista ne vraca. Pogotovo ako znamo da se to vrijeme debelo placa, jer podrazumjeva znanje koje je nemalo. Investicija u Zelju nije samo novac, vec vrijeme, energija i reputacija da se napravi sistem koji moze sam da generise novac potreban makar za servisiranje osnovnih sredstava. To se radi u vise etapa i sa svim utezima koje smo imali (dugovanja, razne struje i konstrukcije, Savez, pitari i na kraju nase nestrpljenje i mentalitet) pogotovo su ti koraci mali. Pomocni, stepenice i jos par stotina i desetina hiljada maraka jeste bila jednokratna investicija da bi se otkljucale neke stvari, ali mnogo je vaznije imati tim ljudi koji su motivisani i zele da rade. Sta god njihova motivacija bila (Zeljo, licni uspjeh, opste dobro, ...), bitno je da su motivisani, jer je to osnovni preduslov da bi tim mogao biti formiran. I sada da imamo tim koji je motivisan, poletan, zeli da radi i da pomogne, uvjeren sam da bi doslo i do nesto jace monetarne "zaledjine" od pojedinca ili grupe pojedinaca, ali za to se trebaju stvoriti uslovi. Kako dalje? Privatizacija, ali prvenstveno da se uradi nezavisna revizija poslovanja kluba, pa da vidimo sta imamo i sta nemamo, a sta smo mislili da imamo i da nemamo. Nemamo nista od vracanja unazad, a svako za sebe mislim da treba da zna najbolje i sta je radio i sta treba da radi. Zeljo nam treba biti glavni i jedini fok.us i taj fok.us iz vida ne smijemo gubiti.
Ama Nadogradnja kako si kao obican Zeljovac mastao.

storm_raider
Kontakt:

sri dec 09, 2020 8:35 pm

Mokri snovi...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 46 gostiju.

Prijava