Veteran1965 je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 5:53 pm
igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pm
Ja sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Ponavljam, imao si čovjeka s parama, ŽELJOVCA, kojem se tražila dlaka u jajetu, koji je pokušao napraviti organizaciju kluba, a sad se priziva Azmir, seljak s parama i on je dobar.
Ustvari, pokušava se Amaru spasit guzica.
Jedno pitanje, koliko je taj čovjek sa parama konkretno investirao u klub? U infrastrukturu, u ekipu, u bilo šta? Ono što ja znam je priča oko pomoćnog terena, neki iznos, ali ništa spektakularno. Možda griješim, volio bi informaciju ako neko zna.
Ne govorite mi o nekom sistemu, jer su pokupili pare kada su pošli, i klocnuli smo za 2 mjeseca, i od tada tonemo, i to sve dublje i dublje.
Priča o nekim parama po meni je "deplas" jer nema tu nekih velikih para, bar koliko ja znam.
Ponavljam, moje mišljenje, da ne bi bilo da sam "za ili protiv" nekoga...
Takodjer, nisam ni "za ili protiv" pojedinaca, vec sam za Zelju i ono sto smatram da je najbolja opcija za Zelju u datom periodu, u datim oslovima. Proslo je toliko godina kako smo na forumu i sada kada se slegna prasina malo, mnogim pasivnim i aktivnim ucesnicima foruma je postalo jasno da nas ovdje zanima samo Zeljo. To kada smo sklonili na stranu, malo cu se pozabaviti ovim tvojim pitanjem.
Vrijeme, energija, poznanstva, reputacija, pa tek onda novac su u toj skali investicija od gore ka dolje koju ja vidim od takvog covjeka. Novac je ziva materija, lako se zaradi, jos lakse potrosi. Novac se moze povratiti i ko je prvi put zaradio i drugi put ce zaraditi mnogo lakse. Ali vrijeme i energiju nista ne vraca. Pogotovo ako znamo da se to vrijeme debelo placa, jer podrazumjeva znanje koje je nemalo. Investicija u Zelju nije samo novac, vec vrijeme, energija i reputacija da se napravi sistem koji moze sam da generise novac potreban makar za servisiranje osnovnih sredstava. To se radi u vise etapa i sa svim utezima koje smo imali (dugovanja, razne struje i konstrukcije, Savez, pitari i na kraju nase nestrpljenje i mentalitet) pogotovo su ti koraci mali. Pomocni, stepenice i jos par stotina i desetina hiljada maraka jeste bila jednokratna investicija da bi se otkljucale neke stvari, ali mnogo je vaznije imati tim ljudi koji su motivisani i zele da rade. Sta god njihova motivacija bila (Zeljo, licni uspjeh, opste dobro, ...), bitno je da su motivisani, jer je to osnovni preduslov da bi tim mogao biti formiran. I sada da imamo tim koji je motivisan, poletan, zeli da radi i da pomogne, uvjeren sam da bi doslo i do nesto jace monetarne "zaledjine" od pojedinca ili grupe pojedinaca, ali za to se trebaju stvoriti uslovi. Kako dalje? Privatizacija, ali prvenstveno da se uradi nezavisna revizija poslovanja kluba, pa da vidimo sta imamo i sta nemamo, a sta smo mislili da imamo i da nemamo. Nemamo nista od vracanja unazad, a svako za sebe mislim da treba da zna najbolje i sta je radio i sta treba da radi. Zeljo nam treba biti glavni i jedini fok.us i taj fok.us iz vida ne smijemo gubiti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/