sajo10 je napisao/la: ↑pon jun 22, 2020 6:20 pm
Locomotiva je napisao/la: ↑pon jun 22, 2020 3:23 pm
Trenutno nisam u Svedskoj ali sam tu rodjen i tu sam zivio 85% svog zivota. Ako mislis da stanje nije katastrofalno jer mozes izaci na kafu i odvesti djecu u skolu, varas se. Znam da je stanje katastrofalno jer imam info iz prve ruke od doktora sto se bore protiv COVID-19. A ako nije katastrofalno da imas najvise umrli per capita u svijetu, onda ne znam sta je katastrofalno, jos dodaj ta puno ljudi umiru a nisu testirani na koronu (naprotiv toga sto ljudi misle ako ima covjek koronu i umre, u statistici se pise da je umro od korone i ako je umro od neceg trece, sto nije tako). Ako imas kakvi pitanja slobodno mozes u pp pisati, da se drizmo teme FK ZELJEZNICAR.
S time receno, bice situacija jako losa i veliki je rizik da dugo necemo gledati fudbal uzivo, pogotovo ako se ne poduzme prave zastitne mjere. A to sto rs, begic i company radi znamo svi da je lopovluk. Prije sam pisao da je UEFA istrazuje slucaj, i dan danas je aktivan. Nije samo vezano za sezonu 2019/2020 vec i nekoliko godina unazad vezano za korupciju.
Pa kao neko sto zivi ovdje, sto radi oko izvjestavanja Coronapandemije u juznoj Svedskoj i koji ima pa skromno receno vrlo dobro sliku statictiski, rekao bi ti samo da se popustis populistickih rubrika u razlicitim medijama. Svedska ovo, Svedska ono a na kraju sve zemlje zapadne evrope uradise isto i otvorise sve uz naravno i dalje neke prepreke i tako dalje.. Hvala Bogu pa je Svedska jedna od rijetki zemalja gdje mozes da zivis ko covjek a ne ko stoka zatvorena u cetiri zida. Ti pricas o katastrodalnoj situaciji. Svasta. Drzite se fudbala, ovo je fudbalski forum. Zivio ti meni, ali polahko sa naslovima, znam da strah vlada opcenito na ovim prostorima ali sabura nebi bilo lose imati.
Znam cime se ti bavis i uopste nisi u stanju da procjenis epidemiolosku i medecinsku situaciju (sto se tice tvoje struke). Rekao sam prije da su imali najvise umrlih per capita u svijetu, ti to vidis kao da je dobro statisticki? Ako ne racunamo mikronacije kao San Marino i Andorru, Svedska je 5. po broj umrlih/capita, to inace dobro izgleda statisticki? Svedska ima 500 ljudi/1M, Norveska ima 46/1M, Danska ima 104/1M, ali Svedski sistem je dobar?
Smijesno mi je sto kazes da popustim populistickih rubrika kad sam ti lijepo rekao da imam info iz prve ruke, t.j. pola moje familije su doktori i rade u Svedskoj. Nemaju ni maske ni drugi odgovarajuci PPE. Drugo sto se tice ti "populistickih rubrika" oni govore kao i ti, i ostali, da je Svedska super.
Plavi orkestar je napisao/la: ↑pon jun 22, 2020 6:40 pm
Ma ovaj kao da radi za Seranica.Samo je Seranicu,Vici,Beusu i pitarskom krdu katastrofa i zbog te korona-katastrofe jedni dodjoše do eura a drugi do titule.Katastrofa im je i u Svedskoj gdje niko nije ni osjetio ovu pandemiju.Ljudi normalno zivjeli,radili i zaradjivali.I ono malo što je privremeno ostalo bez posla je sjedilo kuci a primalo 90% plate.
Nisam pricao u situaciji u BiH, po meni se komotno moglo nastaviti igrati i u prethodni post sam napisao da je jasno sto se ne igra u BiH. Pricao sam sto se tice Svedske da ja katastrofalno stanje, jer jeste. Ukoliko se nastavi ovako u BiH bice jos gore, komotno me citiraj za mjesec dva. Problem je ogroman sto je BiH otvorila granice jer je sve sto postigla sa prethodnim mjerama usrala s ovim kako je sad.
Bosnjo je uvijek mudriji od ostatak svijeta, odma skonta te teorije zavjere, nema posla, sisa cijeli dan, obecana zemlja Njemacka i Svedska pa digni kredit i vrati se sa bembarom i vozaj po gradu. O 5G, koroni i vakcinama zna najbolje. Necu vise komentarisati, imam boljeg poslja.
Sto vrijedi za oboje - nemoj te pricati o stvarima sto ne znate.
Svako dobro