ned okt 06, 2019 3:33 pm
Jedna od najbitnijih utakmica sezone, pobjeda bi nam puno značila, ostali bismo na prvom mjestu, a napravili bismo kakvu-takvu bodovnu razliku u odnosu na Sarajevo i Zrinjski. Mislim da je jako bitno da u duel sa Zrinjskim uđemo sa bodovnom prednošću i rastrećeni koliko toliko.
Erić
Siniša Osmanković Sipović Pavić
Bojo Dado
Ramović Alispahić E.Zec
Krpić
Ekipa koju bih ja postavio danas, Zec ispred Veselog iz razloga što se Veseli obično gubi u ovakvim utakmicama, a Zec iako nije u golgeterskoj formi uvijek može nešto napraviti naprijed, a i odlično se slaže s Krpićem. Mislim da ćemo imati dosta prostora za polukontre i kontre, Borac je domaćin pa će se vjerovatno i postaviti malo ofanzivnije u odnosu na naš prvi ovosezonski duel, a ubjedljivo su najsporija i najstarija ekipa prvenstva, tako da tu vidim našu šansu. Bojo bi trebao biti ključni igrač, kako u defanzivi gdje će mu zadatak biti da zaustavi Vranješa, tako i u ofanzivi gdje bi on trebao biti pokretač tih polukontri i kontri. Pavića sam stavio ispred Stane jer napokon pokazuje neke znakove forme i života.
Očekujem puno drugačiju utakmicu od većine naših gostovanja ove sezone, očekujem tvrdu utakmicu na 1-2 gola tako da ćemo svoje šanse morati koristiti bolje nego u Tuzli.