Fanzi je napisao/la: ↑pon jul 22, 2019 9:22 am
Na početku utakmice, zašto nije odata pošta Čali?
Ništa manji navijač od Aketa rahmetli, Mirze, Čate...
OK, znam da je jug skandirao, ali šta je Klub uradio?
Da li je na vidboardu bila Čalina slika?
Mnogo navijača je zadužilo Želju.
Međutim, neki drugi ljudi su legende i sjetimo ih se, oni što provedu ponekad samo sezonu.
Klub je u prošlosti uglavnom udovoljavao onima koji su imali koristi od njega.
Tužno Bgm.
Žao mi je što je ograđen dio prema zapadu na jugu ispod reflektora. Tu su sjedili moji preci, pa sad lutam po tribinama dok ne nađem neko novo mjesto.
Primjetio sam i da infrastruktura propada. Korov je na jugu ponovo. Ograda koja dijeli jug od šumarka iznad njega poderana. Zaštitne mreže na južnoj tribini vise i na jednom mjestu otkinute.
Sebi ne mogu objasniti kako grupa koju bi zvali Senad i drugi mogu dozvoliti i gledati propadanje. Ako ne krene rezultat, iz ove propasti mogu doći samo poniženja.
Jbt, hiljadu puta su me ljudi uvrijedili. Ne znam koliko puta sam imao svježih startova zbog Želje. Ne znam koliko puta sam rekao sebi da ću dan započeti zanimanjem za Želju koliko u novinama imam šta pročitat o utakmici i to je to. Prestat čitat forume, sranja... Posvađam se s ljudima, pa se opet pomirim i u krug.
I opet se vratim...
Hvala Bogu dok imam kome i dok imam kad, ali bih volio da je sve puno drugačije.
Ovako nekako razmišlja ili bi trebao svaki pravi navijač koji od kluba neće ništa a daje mu sve (koliko može).
Meni iskreno mnoge stvari nisu jasne. Neke jesu mada nemam ni neke dokaze za to sem rekla kazala. Nije mi jasno kako neko ko može biti neki faktor (ima novac, veze, zaleđinu i sl) a sebe svrstava u zaluđenike, može gledati sve loše i ništa ne uraditi da na to makar ukaže. Ako ne može primjeniti. U ovoj državi niko neće da bude je-ena opozicija. Da ne uzima svoj dio kolača na štetu (ovde kluba) već da "ostane gladan" ali da kritikuje, da ukazuje. Da bude korektivni faktor vlastodršcima.
Jesmo li toliko kao društvo potonuli da nas samo zanima vlast. Da je samo bitno biti prvi, da nikog više ne zanima "drugo mjesto". Nekad je bar bila čast "igrati finale, biti drugi". Danas poniženje.
Žao mi je zaista što poredim te dvije stvari (i sam potičem iz IB i izgubio sam oca tad) ali nikad mi nije bilo jasno kako desetine, stotine ljudi nijemo posmatraju kako ih 5-6 ljudi vodi na strijeljanje i niko da pokuša nešto. Ista stvar. Desetine, stotine, hiljade onih koji se kunu u Želju, kojima je drago otići na utakmicu ili bar na rezultatima vidjeti koliko je odigrao, da niko živ nema volju da makar osudi loše, ako već ne može uticati na to. Da pokrene masu. Indolentnost.
Kaže jedna pjesma "ja ne volim riječima već srcem"...de nekad i riječima pokaži, makar svaki deseti put.
Ništa moj Željo ti nemaš od toga što ja tebe toliko volim, što svako ko me zna prva koju samnom progovori bude o tebi...ništa ako te ja volim iz toplog doma ispred TV ekrana...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍