kvalitet je napisao/la: ↑ned jul 07, 2019 11:01 pm
Durgo je napisao/la: ↑ned jul 07, 2019 10:50 pm
kvalitet je napisao/la: ↑ned jul 07, 2019 10:24 pm
Bili smo najomiljeniji (uz Velež) jer smo bili jedan dobar klub iz srednjeg dijela tabele, klub s navijačima koji je znao tu i tamo otkinuti bodove velikanima, klub s nekakvom historijom, klub simbol radničke klase, ali i klub koji skoro ništa nije osvojio.
Sada smo klub od kojeg se očekuje da uzima titule REDOVNO, klub od kojeg se očekuje da obara rekorde, nabija komplekse, postavlja standarde. Takve, većinom, ne vole. Ako me zbog svega nabrojanog budu mrzili, nemam ništa protiv, dapače...
Ma ja mislim na ponasanja ljudi na tribinama. Tesko ostvarujemo dobar kontakt sa bilo kim. Uvijek negativan i neprijateljski odnos... iz godine u godinu sve gore...
To je krenulo s drugim Amarovim mandatom, metastaziralo je pred kraj Misimovićevog mandata. Samo, eto, Amar je znao održati dobre odnose s nekim (npr. Leotar). Danas i njega mrze više nego ikada. Ja mislim da se ne trebamo tim opterećavati. Mrze nas jer smo Željo. Jer smo najveći u ovoj maloj državici. Jer smo najtrofejniji. Ako ćemo mi osvajati - neka nas mrze. Nemam ništa protiv.
Čitam pažljivo šta @Ujko piše, ali se ne slažem. Razumijem nostalgiju, ali Željo se transformirao. Nije to više osrednji jugo klub. Danas Željo želi biti dominantan ovdje i u budućnosti ravnopravan takmac regionalnim velikanima, a imamo dovoljno veliku reputaciju i navijačku bazu da u tome uspijemo. Željo više ne želi biti simpatičan. Željo želi biti najbolji. Amar to često izjavljuje i apsolutno je u pravu. Jbg, prije bih bio Manchester United ili Liverpool, nego West Ham ili Everton.
Slazem se ja s tobom, naravno da Zeljo nije , niti ce biti neki osrednji klub u ovoj nasoj ligi...Isto tako i u onoj bivsoj drzavi, imali
smo nas renome, postovanje, pa cak i navijace iz svih krajeva drzave. Hrabro smo igrali i u Beogradu, Zagrebu, Splitu...Pobjedji-
vali, nekada i gubili, nekada donosili i po pet, set komada, ali, to nikada nismo shvatali kao nesto katastrofalno.....Danas, iskreno
receno, ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da igramo u takvoj konkurenciji.....
Moja poenta je bila u tome da mi moramo navijati i voljeti naseg Zelju, bezuslovno, bez obzira na trenutacnu tabelu, bez obzira
na osvojene ili neosvojene trofeje...Mi moramo shvatiti da niti mi imamo boljeg, niti on ima bolje od nas..To je ljubav...Zaboravimo
sva imena, osim jednog....Ime koje nas spaja, pa, makar se mi i ne znali....Svi smo familija...