Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueheart
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 24, 2019 10:41 pm

Nikad mi nećemo na zelenu granu sa igračima 30+ a koji nisu mogli iz ove naše lige... Jamak je naš, ali nema on šta tražiti u Želji, isto kao sto treba prekinuti saradnju sa Stanicem, Bogijem... Nerminu je bolje da ga pamtimo po tome da je bio solidan i da je mogao mnogo više, nego da mu zviždimo i prozivamo ga da ne moze meda nakon pola sata....
DRZAVA ZELJO

Guvo
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:02 pm

kvalitet je napisao/la:
pet maj 24, 2019 7:57 pm
Guvo je napisao/la:
pet maj 24, 2019 3:52 pm
Evo Guve nakon bana. :D

Amaru Osimu je pata 8500 KM NETT. Je li moguce kao samo sutimo
Za trenera njegovog kalibra - malo. Zaslužuje između 10k i 15k, zavisno od rezultata.
Kamatar moze samo kod nas radit
neka vrati novac od bekricevog transfera prvo
BOJKOT GG.BA PORTALA!

gavran
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:12 pm

Meha87 je napisao/la:
pet maj 24, 2019 9:33 pm
Kako ce se psovat Jamaku nakon 2-3 utakmice
Ko ce toliko cekat
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

shzna
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:15 pm

Meha87 je napisao/la:
pet maj 24, 2019 9:33 pm
Kako ce se psovat Jamaku nakon 2-3 utakmice
"Pa mi opet yebite mater" :rofl1:
1987

plavi kanarinac
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:32 pm

Daj da potpisu Dialiba, Stilic i Lendric svi u isto vrijeme u plavom salonu, najava titule idemo ludilo
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

MrkiMedo
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:39 pm

Guvo je napisao/la:
pet maj 24, 2019 11:02 pm
kvalitet je napisao/la:
pet maj 24, 2019 7:57 pm
Guvo je napisao/la:
pet maj 24, 2019 3:52 pm
Evo Guve nakon bana. :D

Amaru Osimu je pata 8500 KM NETT. Je li moguce kao samo sutimo
Za trenera njegovog kalibra - malo. Zaslužuje između 10k i 15k, zavisno od rezultata.
Kamatar moze samo kod nas radit
neka vrati novac od bekricevog transfera prvo
Majke ti ne siri negativu. Taman se malo smirili, pocelo pricati o igracima, a onda se ti pojavis i useres. Bjezi

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:45 pm

@Guvo haj zadaj kakvu dobru temu dosadno veceras :)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

sub maj 25, 2019 1:10 am

Fejzic Kvesic Stanic Bogicevic Sipović Jamak Blagojevic Dijaliba Stilic Zec Hadzic... kakva ekipa fudbalskih romanticara
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

neroazzuro
Kontakt:

sub maj 25, 2019 1:42 am

Vala ja bih volio da dođe Jamak. Najviše nam je kreacije i falilo u sredini otkako je ćelavi prhn'o. Ako bude i Štila onda nek se mijenjaju, mislim da zajedno sigurno neće igrati radi defanzivnih slabosti. Na defanzivnom veznom pretpostavljam da će kombinovati Hajdara i Mujezinovića. Ostaje nam samo još ostatak ekipe da riješimo :)

Amar927
Kontakt:

sub maj 25, 2019 1:52 am

Nadam se da ce Amar ovo ljeto dovesti pojacanja kao sto je 2011 godine doveo 5-6 igraca (Adilovic,Selimovic,Jamak,Kvesic,Smajic)
koji su dvije godine uzimali titulu i harali nasom ligom...uz to i Zolotica ubacio u prvih 11 tako da ocekujem da se ponovi isti scenario al da duze ostane na klupi

PlaviIzSarajeva
Kontakt:

sub maj 25, 2019 2:19 am

blueheart je napisao/la:
pet maj 24, 2019 10:41 pm
Nikad mi nećemo na zelenu granu sa igračima 30+ a koji nisu mogli iz ove naše lige... Jamak je naš, ali nema on šta tražiti u Želji, isto kao sto treba prekinuti saradnju sa Stanicem, Bogijem... Nerminu je bolje da ga pamtimo po tome da je bio solidan i da je mogao mnogo više, nego da mu zviždimo i prozivamo ga da ne moze meda nakon pola sata....
Al zato ce se obavezno svrsavati na Jamakove partije protiv sarajeva, protiv nas,na to sto je u prvih 11 lige, itd itd. Sta fali nek dodje, zasluzio je bar da pokaze moze li pomoci Zelji. Kakve su sve ublehe igrale zadnjih godina, moze i vala i Zeljino dijete-Nermin Jamak

Fanzi
Kontakt:

sub maj 25, 2019 2:42 am

Fanzi je napisao/la:
ned maj 05, 2019 4:29 pm
Fanzi je napisao/la:
pet dec 14, 2018 9:12 am
Sve mi je vise jasno da se nista slucajno ne desava.
Smeta me zamjena teza donekle. Onaj dio koji ne smeta odnosi se na ljude koji osim kucnim budzetom, nisu upravljali necim vecim. Pa ne znaju, a jednog dana ce ili znati da nisu znali ili nece.
Smeta kako iza paravana pise par likova koji izvrnu ekonomsko-pravnu logiku i argumentaciju. Porazno ko se sve naziva navijacem Zelje.

Razvoj dogadjaja po ocekivanju.

Scenariji (vizija u narednih 10 godina):

1. vakuum
2. ponavljanje prethodnog stanja
3. privatizacija (ako bude interesanata)

Radovi na infrastrukturi: 0.

Masovniji pad interesa ljudi za Zeljom.

Zivi bili, ne desilo se ovo. Iskustvo kaze drugacije. Sorry!
Spremni?

2,5 miliona EUR za nesto sto vrijedi 20 miliona KM, sto bi ubiralo prihode najvece navijacke baze u drzavi. Koliki je Zeljin goodwill?
2,5 miliona EUR za Klub koji godisnje trazi oko te cifre za odrzavanje redovnog poslovanja.

Druga i treca faza koje zavise od politicke volje, gdje bi presudno moglo biti trampa sljake za neku drugu lokaciju u gradu.

Klub koji je rekao ne kada ga se pokusavalo pretvoriti u drzavni projekat. Ne, kada ga se pretvaralo u politicki. Ne, kada je trebao postati Djerzelez.

Ne! Ne! Ne! 2,5 miliona EUR i obecanja koja ovise od vlasti su nista.
Hvala Selimovicima, ali Zeljeznicar moze kupiti niko. Mozda kada bih ga prodavao, pozelio bih da bude vlasnistvo Edina Dzeke. Edin bi imao interesa.

Sjecam se da je glavni agitator napada na proslu upravu svoju pricu poceo tornjevima i planovima za privatizaciju. Sklopljena je posljednja figurica slagalice u mojoj glavi.
Zurimo li to da ga prodamo prije nego Dzeko udje u fazu da pokaze interes ili je bilo prebitno sprijeciti Misimovica ili bilo koga treceg od pa makar i pomisli istog nauma?
Da mi Zelju prodaje Vedran Vukotic, prihvatio bih jedva neku logiku svega.

Ovako Ne.

Licenca mi je nebitna. **** je na Skupstini.
Sami ste dovoljno pametni da izvucete neke zakljucke.

cikazubo
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:13 am

Fanzi :palacgore:

Charlie Sheen
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:33 am

Ja iskreno sto se rezultata tice sljedece sezone vjerujem Amaru i vjerujem da bolje opcije nemamo ,ne smije mu se suditi za ovu polusezonu.
Koga god otjerao ili doveo,neka, pustimo ga, sigurno je on taj koji zna vise od nas, tu je sa igracima svaki dan ne moze mu se osporiti da udje u psihu svakog igraca i da je pored sto je dobar trener dobar i pedagog i psiholog. od trenutnog Zelje ja vala ne bi nikog ostavio,mozda Ermina jer se vidi da je frajer klasa , ostala bagra mi je ogadila fudbal, Ramovica cekamo svi frajer ne moze da poveze tri tekme kako treba. Takodjer ne moze mu se osporiti da zna napraviti tu simbiozu kvaliteta i timskog duha, kvalitet sam po sebi kao sto smo vidjeli nije dovoljan.
Mene brinu skroz neke druge stvari,ovi ljudi na celu sa Selimovicem me nicim nisu dobili, o Selimovicu od nikog nisam cuo finu rijec, prema njegovim izjavama djeluje mi kao da je prosao skolu SDA.
Isto nije mi jasno kako se ovdje napise kao izgradice se kamp a kao Amar ce uzimati procenat od prodaje igraca,kako i cime je on to zasluzio? jel to trbemao prihvatiti kao nesto normalno?
Ja licno cu uvijek zaliti za bivsom upravom,bez obzira na rezultate mililo mi se ici na Grbavicu jer su joj usadili skroz drugi osjecaj, ne mogu vam opisati ali prije sam isao sa nekim zaljenjem kadasi gledao korov onaj na jugu one betone na istoku zapad onaj sa onim krovom,Wc bez vode itd itd sada mi se mili ici cisto zbog Grbavice da joj se divim ali majke mi bez imalo patetike, ona govna su mi ogadili fudbal ali svaku sam isao da uzivam u ljepoti stadiona i iznova se ibretiti terenu tribini led ekranima,ofarbanim reflektorima,asflatu na zapadu na istoku... uvijek ce mi biti zal i pitanje sta da smo istrajali jos koju godinu.
I jos jedno pitanje, sta su nama pehari donijeli osim privremene satisfakcije?

Haklapuc
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:42 am

Nažalost, football i ovo što gledamo na terenu će nam u narednom periodu biti najmanja briga...

Uklapa se apsolutno sve, od propasti dinastije, priloga mreže, pritisaka i podmetanja nogu sa svih strana, suđenja i u najmanju ruku čudnog gubitka titula, kašnjenja za licencu, pa sve do šampanjca. Sve, apsolutno sve perfektno izrežirano, a opet viđeno mali milion puta u ovoj našoj predivnoj zemlji.
Pali smo na ispitu, dopustili smo da nas razumne manjina nadjača, šutili smo tad, a sad nam ništa drugo i ne preostaje nego da šutimo i gledamo kako nam najveća ljubav tone, šutnjom smo odobrili sve ovo što se dešava i samim time smo i zaslužili apsolutno sve što slijedi. A ima ono nešto što je odvajalo naš klub od bilo kojeg drugog u državi, e baš to će nam uzeti, dušu - a mi smo je sami đavolu prodali. A kad uništiš principe na kojima klub počiva sto godina, šta ti tačno ostaje?
Imovina? Da li ona u tom slučaju išta vrijedi?

E moj Željo, nekad sam ljubomoran na pitare i njihovu veš mašinu. Neka nam je dragi Bog na pomoći.

Nanizali smo mnogo poraza u posljednje vrijeme, a ovo nam je ubjedljivo najveći, izgubit ćemo identitet i nikad ga nećemo vratiti. A rekao bih čak da smo od svih poraza ovaj najviše zaslužili. Čestitam nam svima.

cikazubo
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:00 am

Ma vazniji je kratkorocni uspjeh, slast dominacije i ponizavanje komsije od vlastite tradicije i filozofije, sramota je da dosta ljudi ne konta sto se navija za Zelju..

Haklapuc
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:02 am

cikazubo je napisao/la:
sub maj 25, 2019 4:00 am
Ma vazniji je kratkorocni uspjeh, slast dominacije i ponizavanje komsije od vlastite tradicije i filozofije, sramota je da dosta ljudi ne konta sto se navija za Zelju..
Koliko ja mogu zaključiti, prodaja je završena stvar, samo još da se ozvaniči i da saznamo kako i pod kojim uslovima. Ustvari ako ikad to i saznamo.

Kospa
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:53 am

Ima ona scena u Kumu kad Brando govori Pacinu "ko god ti prvi dodje po primirje taj je izdajnik" .E ja bih prvo onog ko je doveo ovoga sa ovakvom ponudom objesio za .....

Svega i svacega sviju mi...
... Godine života svoga tebi dao sam...

storm_raider
Kontakt:

sub maj 25, 2019 8:21 am

15. Juna je sjednica skupstine.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

blueheart
Kontakt:

sub maj 25, 2019 8:22 am

Stop Selimovićima i svakom onom ko takav sljam od poslodavca dovodi u vezu sa nasim klubom!!!! Da taj ima mozga u glavi pa koliki je i kliker ne bi takvim dozvolio da pridju stadionu a kamo li da nesto sa njima posluje..... Ne postoji ni trunka sumnje da nebi bili kao klub donji ako bi nam takvi ušli u klub.... Ja lično sam zgrozen ovom informacijom i ne mogu da u nju nikako povjerujem...
DRZAVA ZELJO

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dzezvar, ghamaz, Google [Bot], pestabudimpesta i 40 gostiju.

Prijava