ned mar 31, 2019 7:03 am
Pozdrav svima, pisao sam nekad na ovoj temi ( imam tekst u plavoj sehari pa se možete uvjeriti ). Sada imam potrebu za novim postom, a vjerovatno ce mnogima biti smijesno ili nelogicno, ali znate da smo drustvo gdje nemoguce ne postoji, u bilo kojem smislu. Naime, gradska uprava se ranije a i u trenucima kada je Sarajevo bilo u debelom bodovnom plusu, hvalilo kako su oni obecali da ce vratiti titulu u Sarajevo, za njih je to tada bila gotova stvar. Sada, kada komsijama ulazi voda u usi, to vise nije gotova stvar. Ja i dalje mislim da bi to bio jedan od uspjeha gradske uprave, ukoliko bi se ostvario naravno ( ustvari dobra prica za poneki politicki poen ). Ovih dana Željo je potpisao ugovor o finansijskoj pomoci od strane gradskih organa. To me navelo na razmisljanje, da slucajno nece pasti nekome od njih na pamet da nekome u nasem klubu ne ispostave sljedeci ili slican zahtjev: " Evo mi cemo vama prebaciti ti 200 milja kontate, a vi malo opet podebljajte ovu prednost Sarajeva, znate da je to nama bitno. I onda cemo biti kvit". A nadam se da samo uprazno nagađam, jer poslije derbija imam zelju da napisem "Nikad nikom nisam reko' da je majstor Ermin Zeko", da ih ispratimo sa dva komada i jos jednom na prepunoj tribini zapjevam nasu "...maslacak sam, vjetar me nosi" i onu da se "anamo oni" isfuraju "Sve ove godine, jasno je ko' dan"...Pozdrav svoj braci, snovi o Želji ne prestaju u srcu ostaju!
Cijeli život tvoja smo trupa!