Boli me ku.rac iskreno radi čega nas karaju, ali ako godinama nisu u stanju odbraniti se od svega ovoga i još šute ko miševi o čemu mi pričamo?
Nek kući pošteni budu i finjaka guraju..
A mi ga primismo.
Boli me ku.rac iskreno radi čega nas karaju, ali ako godinama nisu u stanju odbraniti se od svega ovoga i još šute ko miševi o čemu mi pričamo?
Sto necete da shvatite da poreznu boli K sto je on na taj nacin spasavao klub i sto nije postovao pravila i zakone ? Boli zakon i drzavu briga sto su se djelile plate po autobusima, sto su tada pojedini iz kluba imali bankomat kartice privatne banke "Zeljeznicar" sto su poslovali na salvete i kafu, sto su resetovali kasu...itd.
A zna Dino nazvat Senada kad se skandira savez napolje na stadionu i pitat sta je ovo? Sigurno da se Dino vise pita za sudije i sve kao neko ko je iznad svih njih po hijerarhiji nego Senad sto se pita za navijace.
Tako je uradio i 2009. kad se vratio.
Ne moramo napuniti Grbavicu svaku utakmicu. Samo izbaciti pirotehniku.Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:26 pmMoj prijedlog svim navijačima, simpatizerima kluba, za otplatu poreznog duga: Napunimo Grbavicu svaki put, ali svaki put, bez obzira na rezultat i protivnika i eto za jednu sezonu full otplaćenog duga. Al jok hajmo kenjati, uništavati i ovo malo što valja... Postali smo gori od pitara, fuj...
Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:26 pm@Plava Porodica
Ti prijatelju očigledno voliš u životu sve guzovače i bez obzira na sredstvo doći do cilja pa makar i preko tuđih leđa. Čim podržavaš podmazivanje sudija i ljudi u savezu, podržavaš kriminal i nečasne radnje. Nemam ništa protiv, tvoj stav, tvoj način života tvoja filozofija. Možeš li ikako shvatiti da postoje ljudi koji ne žele da učestvuju u lobiranju na taj način, da imaju drugačije stavove, ubjeđenja. Da smo kupili sudije u ovim svim porazima, bili bi Real Madrid jer bi bili prvi na tabeli? Ustvari bi i dalje bili obična *arina ali bi stanje na tabeli mnogima zamazalo oči i bili bi kao zadovoljni. Kada dođe evropa vidimo svi gdje su BiH klubovi. Go *urac! Ne treba meni nikakva titula sa izakulisnim radnjama. Po čemu smo mi to onda klub sa nekim vrijednostima, historijom, tradicijom i filozofijom ako ćemo se isto ponašati kao jedan politički projekat kao što su Sarajevo i Zrinjski? Ti želiš da Željo to bude? Hvala ti, ali dabogda je nikad ne osvojili ako ćemo je osvajati na taj naćin. Ljudi ti fino kažu da je nećeš osvojiti ako nisi bar 20% bolji od svih, baš iz tog razloga. Zamjeram što nisu podigli optužnice protiv direktnih krivaca za zakidanje, što nisu skupili dokaze ko to kupuje, nudi, zakida klub itd.
U državi nam sve propada zbog korupcije, zbog kriminala, mita, a ti priželjkuješ da i Željo bude dio tog blata. Jebi ga kad svi to rade, hajmo i mi , nema veze što je naopako. Drugi jedu govna pa hajmo i mi?
Opet ponavljam yebat će nas ovaj mentalitet za sva vremena.
Moj prijedlog svim navijačima, simpatizerima kluba, za otplatu poreznog duga: Napunimo Grbavicu svaki put, ali svaki put, bez obzira na rezultat i protivnika i eto za jednu sezonu full otplaćenog duga. Al jok hajmo kenjati, uništavati i ovo malo što valja... Postali smo gori od pitara, fuj...
I sta si ti od tog novca dao, poklonio? Platio si duksericu, majicu, karte, ruksak. Za taj novac i zauzvrat dobio to sto si kupio. Kao da odes u na pijacu i kupis krompir i onda zahtjevas nesto. Kada poklonis, ulozis, sponzorises, onda mozemo pricati o tome da 'miske svoj krov odnese u megamix'. Nemoj me pogresno shvatiti, mi jesmo pomogli gradnju naseg doma, kao navijaci, ali daleko je to od vecine novca, can ni blizu 50%. I Sam sam ucestvovao u svakoj akciji i Boze zdravlja i dalje cu ako se i ovi sjete da pokrenu slicne akcije, zbog Zelje, a ne zbog nekoga treceg, ali mi to ne daje za pravo da pljujem.Plava Porodica je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:03 pmDovoljno. I bit će još već prekosutra.
Od članske, karti do 9.kola kad sam preuzeo godišnju, majica, dukserica i ruksak iz fan šopa.
A opet se ponavljam moja poenta nije bila koliko smo mi pojedinačno dali za popravke na stadionu, već Željo općenito kao klub.
Ali, da radi yebenog krova primamo duboko kurčinu, vi razmislite isplatili se. Pa bar da smo neki otpor pružili, ali beskarakterne osobe se ko i uvijek ušute.
Pa naravno, ako je postenje ovo sto gledamo ove sezone onda super. Znaci samo hocemo normalno sudjenje, posteno. Ovo sto smo gledali ove polusezone su pljacke.alombardo je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:42 pmDobro sad, ovo pretjerivanje sa "poštenjem" nigdje veze. Lobiranje nije krađa, nego stvaranje preduslova da te ne zakine svaki seljak u ovoj vukojebini. Niko nikada u jugosalviji i BiH nije osvojio ništa bez "infrastrukture", a bgm. ni u evropi . Znači protiv sam krađe i namještanja, ali sam apsolutno za lobiranje i stvaranje jakih konekcija u "fudbalskoj zajednici" da se zna šta znači ovaj klub. I jedni i drugi pretjerujete.
Krcma se malo vadi na te igrace,nekazem da su neka klasa,al u citavoj ligi je to u pet deka...eto nek je celik imao dobre igrace,kad smo pod Krcmom gostovali na bilinom polju.Zar neBudi Željo je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:56 pmPa naravno, ako je postenje ovo sto gledamo ove sezone onda super. Znaci samo hocemo normalno sudjenje, posteno. Ovo sto smo gledali ove polusezone su pljacke.alombardo je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:42 pmDobro sad, ovo pretjerivanje sa "poštenjem" nigdje veze. Lobiranje nije krađa, nego stvaranje preduslova da te ne zakine svaki seljak u ovoj vukojebini. Niko nikada u jugosalviji i BiH nije osvojio ništa bez "infrastrukture", a bgm. ni u evropi . Znači protiv sam krađe i namještanja, ali sam apsolutno za lobiranje i stvaranje jakih konekcija u "fudbalskoj zajednici" da se zna šta znači ovaj klub. I jedni i drugi pretjerujete.
Po ko zna koji put ja kazem nikad ovu upravu ne bi tjerao bez konkretnih imena opozicije, i sta oni mogu ponuditi. Ali i ovi imaju dosta stvari za ispraviti.
Evo Krcmarevic koji je bio direktan izbor upravnog odbora govori nije imao dobre igrace. Znaci nije bas opcija sportskom segmentu smo priustili sve.
Svaka čast za post!mirzoni1921 je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:32 pmCh.Willa1986 je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:26 pm@Plava Porodica
Ti prijatelju očigledno voliš u životu sve guzovače i bez obzira na sredstvo doći do cilja pa makar i preko tuđih leđa. Čim podržavaš podmazivanje sudija i ljudi u savezu, podržavaš kriminal i nečasne radnje. Nemam ništa protiv, tvoj stav, tvoj način života tvoja filozofija. Možeš li ikako shvatiti da postoje ljudi koji ne žele da učestvuju u lobiranju na taj način, da imaju drugačije stavove, ubjeđenja. Da smo kupili sudije u ovim svim porazima, bili bi Real Madrid jer bi bili prvi na tabeli? Ustvari bi i dalje bili obična *arina ali bi stanje na tabeli mnogima zamazalo oči i bili bi kao zadovoljni. Kada dođe evropa vidimo svi gdje su BiH klubovi. Go *urac! Ne treba meni nikakva titula sa izakulisnim radnjama. Po čemu smo mi to onda klub sa nekim vrijednostima, historijom, tradicijom i filozofijom ako ćemo se isto ponašati kao jedan politički projekat kao što su Sarajevo i Zrinjski? Ti želiš da Željo to bude? Hvala ti, ali dabogda je nikad ne osvojili ako ćemo je osvajati na taj naćin. Ljudi ti fino kažu da je nećeš osvojiti ako nisi bar 20% bolji od svih, baš iz tog razloga. Zamjeram što nisu podigli optužnice protiv direktnih krivaca za zakidanje, što nisu skupili dokaze ko to kupuje, nudi, zakida klub itd.
U državi nam sve propada zbog korupcije, zbog kriminala, mita, a ti priželjkuješ da i Željo bude dio tog blata. Jebi ga kad svi to rade, hajmo i mi , nema veze što je naopako. Drugi jedu govna pa hajmo i mi?
Opet ponavljam yebat će nas ovaj mentalitet za sva vremena.
Moj prijedlog svim navijačima, simpatizerima kluba, za otplatu poreznog duga: Napunimo Grbavicu svaki put, ali svaki put, bez obzira na rezultat i protivnika i eto za jednu sezonu full otplaćenog duga. Al jok hajmo kenjati, uništavati i ovo malo što valja... Postali smo gori od pitara, fuj...
e sad si "Misketovac"![]()
![]()
Svw stoji lafe, ali fudbal je kompleksan sport i ništa nije crno bijelo, a niti slučajno, nigdje u svijetu. Činjenica je da je senad izljetao amaterski sa nekim izjavam o pritisku, iliću itd. Tako se ne radi i on to nezna radit definitivno. Amar je mag za naše prilike kada je u pitanju ova igra, čovjek koji ovu igru ima u malom prstu, filozof, inteligentan, ali i veliki egoista, poput ovog prvog. Sveukupno spustimo loptu na zemlju i sačekajmo.Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑sri dec 12, 2018 2:56 pmLobiranje koje spominju pojedini članovi skupšine te ovi drugi koji to žele biti nije lobiranje nego klasični mito i korupcija. Ono što je nama nudila Krupa odnosno njeni vlasnici nije lobiranje, nego obična nelegalna trgovina, bodovima, parama ili nebitno čime već. Ono što od nas sudije očekuju nije lobiranje, nego klasično potplačivanje. Penal u Bijeljini nije lobiranje od strane Zrinjskog nego klasična pljačka. Afera punac nije lobiranje nego klasična pljača. Kod nas nema lobiranja, kod nas je sve prljavo, pa tumačite to kako god želite. Azmir, Šulenta, Selimović, Žujo, Baka, braća Ilić, većina uposlenih u nogometnom savezu nisu lobisti, to su korumpirani ljudi i tačka. Ako smo mogli od ruševine, silnih tužbi, dugova, općeg rasula, doći do toga da smo najvrijedniji klub u uvoj vukojebini, onda sam siguran da kvalitetnim i poštenim radom možemo biti i šampioni. Stvar je ostaviti naš yebeni mentalitet po strani, sujete, ega, komplekse, biti maksimalno profesionalan i davati maximalnu podršku bez obzira na rezultate. Kad imaš puno kompleksaša, interesdžija, amatera, nerazvijene svijesti, onda je logično da treba malo i "pogurati" za bilo kakav uspjeh...
Ma jok šta zna Mišo Smajlović, reći će veliki navijači da mu je Miske platio da onako priča ili Tarik Hodžić..