maxum1921 je napisao/la: ↑uto nov 20, 2018 5:03 pm
Da li ce se klub ugasiti? Nece. Da li bi neko sutra bio sposoban da nam uzme stadion na ime dugovanja? Itekako bi. Danasnje vrijeme je nemilosrdno, pare se nikom ne prastaju. Za 2-3 mil KM npr. Poreskog duga, hladno bi nam uzeli sve sto valja/zele. Ko bi to sprijecio? Navijaci, klub? Ko je sprijecio jednog najobicnijeg cinovnika u Opcini da samovoljno, mimo potpisanog sporazuma, prenese vlasnistvo sjeverne tribine sa FK na SD Zeljeznicar? Proces vracanja vlasnistava je trajao godinama. Mi "stariji" se sjecamo i titula od prije 15 godina i 7 godina, ali se sjecamo i vremena prije 20 godina. Zato i gledamo sve drugacije.
Dzaba pises, mi smo narod koji ima slabo pamcenje. U proslosti se radilo super al eto dugovi sami dosli ili sto bi rekao jedan bivsi forumas koji je to opravdavao sa rijecima tako se tad moralo raditi, razmisljalo se u fazonu neko drugi ce vratiti dugove. Ima intervju Bulenda Biscevica prije par dana sam vidio, kaze mjesecima nisu imali platu u vrijeme one nase evropske avanture i tekme sa Newcastlom(Kozaric bio predsjednik), mjesecima igrali ljudi za dzaba. Treba napomenuti da je i ogroman novac od karti(tekma sa Newcastlom) otisao tad u privatne dzepove. Ne treba ni da spominjem Landzu i ostale. Preporucio bih ljudima da pregledaju i intervju Sabahudina Zuje(u trenutku kad je bio predsjednik), da vidite u kakvim govnima je bio klub i kako je bio "uredjen" i pored titula koje smo osvajali. Zivot ti se zgadi kad vidis ko je sve bio u klubu.
I onda ima neko pa se cudi sto vecina navijaca podrzava upravu. Nismo nikad poslije rata imali postenije ljude i ljude koji rade u interesu kluba od ovih. Kad kazem ovih mislim i na Bajramovica i na Vukotica i na Misimovica i sve ostale koji su radili istinski za klub. Ako postoje ljudi bolji od ovih trenutnih, ljudi koji ce Zelju dici na jos jedan veci nivo, bujrum nek dodju, predstave plan na skupstini i imaju moju podrsku, a opet da se vracaju ljudi iz proslosti koji su zavili klub u crno, to nikad necu podrzati.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!