Mirza je odmor baš proveo kao odmor, totalno izvan fizičke spreme i forme, da se barem priključio pripremama od prvog dana kad je to bilo moguće za NBA igrače, već je i za Nurkićem sedmicu kasnio. Ovako zapušten je došao i na pripreme za EP 2013. kad ga je Aco javno prozvao zbog toga. No šta ćeš, moraš biti presretan da ti je igrač na ugovoru od 30 miliona dolara uopće došao igrati kvalifikacije.
Zahiragić mi izaziva mrenu, čim ga vidim u dresu reprezentacije zaboli me glava i zamagle mi oči. Ne postoji racionalno objašnjenje od kud on uopće i na širem spisku, a kamoli na parketu.
Halilović dva atraktivna zakucavanja, to jedino i zna, nedajmo se zavarati, postoji razlog zašto on životari po hrvatskim klubovima, i to onima koji ne nastupaju u regionalnoj ligi. Nit ima visinu centra nit ima šut da bude nisko krilo pa je kao četvorka, iako i za tu poziciju treba nekog šuta i tehnike koje on ne posjeduje.
Buza i u napadu i u odbrani izgubljen, on ne zna svoje mjesto na parketu, uvijek se izgubi u kretnjama, košarka se igra nogama i glavom, on je spor u oba faktora.
Musa djeluje na parketu kao najbolji igrač u ovoj ekipi, računajući i Nurkića i Teletovića. Žao mi što selektor galami na njega za svaku greškicu dok Teletoviću aplaudira i kad kardinalno pogriješi
Slobodna bacanja

Hajde Jusuf, centar je, od njeg i Stipanovića se i nije nadati. Ali Vrabac, od četiri slobodna dvije su bile cigle, jedan airball i jedno je pogodio. Trebao sam uzeti nik "Vrabac_sa_slobodnih". Još ako Gegić dobije priliku da pokaže svoje sposobnosti u šutiranju bacanja, pa kad im se i Atić pridruži, a sve ko neki bekovi. Čuvena Sparsova škola slobodnih bacanja.
Prije ovog turnira ova Belgija je odigrala dvije utakmice sa Švedskom u Belgiji. Jednu je pobjedila 1 razlike, drugu je izgubila. Pa ti vidi.
Zaključak prvog poluvremena: Musa jedina svjetla tačka.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.
#DurmoReprezentacija