Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: Seniorska Reprezentacija

pet avg 05, 2016 7:55 pm

Pozivanje Zahiragića najveći kiks. Spletom okolnosti dobi status našeg drugog - trećeg playa momak koji teško da se može nazvati profesionalnim košarkašom ili potencijalom da izraste u jednoga. Morao je biti neko drugi tu, on zasigurno nije među najbljim playmakerima ni u našoj ligi, gdje su oni?
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sub avg 06, 2016 9:58 pm

Kad vidim Nurkića i Musu pomislim budućnost je naša, kad vidim Zahiragića, Halilovića i Gajića pomislim nikad mi nećemo biti ozbiljna reprezentacija.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

Djemba-Djemba
Kontakt:

sub avg 06, 2016 10:19 pm

Vrabac_Za_Tri je napisao/la:Kad vidim Nurkića i Musu pomislim budućnost je naša, kad vidim Zahiragića, Halilovića i Gajića pomislim nikad mi nećemo biti ozbiljna reprezentacija.
Isto se osjecam! Tacno vidim njih dvojicu sta rade i puno mi srce i onda ovi drugi me sjebu koncepciju :/ nama treba barem jos 2-3 slicnog kalibra kao Nurk i Musa da mozemo da budemo top 3 Europska ekipa sa vremena na vrijeme, mozda pretjerujem al tu je to.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 11:19 am

Svi Nurkicevi poeni od sinoc.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=1dI08TSmnE4[/video]
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:51 pm

Otpali Atić i Delalić. Večeras stiže Mirza.

14 igrača je još u igri, koja li će dvojica otpasti?

1 - Gordić, Zahiragić, Gegić
2 - Musa, Buza, Gajić
3 - Milošević, Vrabac
4- Teletović, Sulejmanović, Halilović
5- Nurkić, Stipanović, Kikanović

Zahiragić bruka što je uopće bio i na širem spisku, sve i da nam Nurkić bude morao igrati playa on se ne smije naći u sastavu.

Gajić i Halilović su igrači koji nemaju kvalitet ni za ABA ligu, to bi trebao biti neki minimalni standarda za igrača da bude reprezentativac BiH.

Buza, kako je odigrao ove dvije pripremne prvi je trebao letiti sa spiska. Pa daj trgni se čovječe.

S pozitivne strane, veza Muse i Nurkića izgleda jako dobra, kliknili su na parketu na prvu. Genijalci se lahko razumiju.

#DurmoReprezentacija

irfo

pon avg 08, 2016 12:45 pm

Imali ikakve sanse za nekog amerikanca, moze li se stici sredit neki? onaj wannamaker sto se spominjo? ubit ce nas rusi bez djedovica i amerikanca, nemamo sansi rekao bih

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 08, 2016 4:39 pm

Nema novih igraca to je to sto imamo. Otpast ce jos dvojica i ostaje ekipica za kvalifikacije...

Djemba-Djemba
Kontakt:

uto avg 09, 2016 3:42 pm

Karahodzic u Partizanu?! Svidja mi se....

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:00 pm

Zna li neko upućeniji što je Stipanović napustio pripreme? Ovo s privatnim razlozima mi ne zvuči uvjerljivo...

apdejt:

Obaveze prema klubu :roll:

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:29 pm

Vjerovatno novi klub želi da prođe cjelokupne pripreme, možda i nije 100% najzdraviji, svakako bi bio treći centar reprezentacije(iako je meni bolji od anemičnog Kikanovića) i tako u dogovoru sa Mulaomerovićem, ne bih rekao da je tu bilo ikakvog sukoba. Ne bi rekli da je ostavljen prostor da se vrati u slučaju potrebe, ako se neko povrijedi.
Ali treba to otvoreno reći, uvijek neke nespretne izjave i skrivanje kod nas.
Identičan slučaj je bio i sa Pašalićem kad su se tek trebali okupiti, samo što je to prošlo nezapaženo.

Ja sam do ovih priprema znao da ovakve probleme znaju praviti klubovi NBA i top Euroligaškim igračima, ali igrači prosječnih rumunskih i turskih ekipa, smiješno.

#DurmoReprezentacija

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:49 pm

Fakat je debilno kad izjave ovo oko 'privatnih razloga' i onda ja, kao Bošnjo jelte :mrgreen:, u glavi imam milion nekih scenarija.

I meni je ovo poprilično cirkus, da neki košarkaški Hagjadjhsadjaspor ima posebne zahtjeve, al' hajde, sve će to Zahiragić pozlatiti. :mrgreen:

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 15, 2016 4:09 pm

Ma ovo je meni ok, svakako se ocekuje da Juka igra veliku vecina vremena i da ga Kikanovic odmori a eto i Sulejamovic ce tako sa Mirzom i to je to. Sad jel bolje da Stipanovic otpadne sa spiska ili ovako da mu iskreno kazu da ne racunaju previse na njega i nek ide da radi pripreme za klub. A eto u slucaju kakve ozljede vratit ce se tako da sve posteno.

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri avg 17, 2016 3:04 pm

Da vidimo konačno Jusufa i Mirzu, hoće li oni biti naši Yorke i i Cole, Butch Cassidy i Sundance Kid, Ilija i Marko Begić...

[video]https://www.youtube.com/watch?v=PILPkAu ... e=youtu.be[/video]

#DurmoReprezentacija

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sri avg 17, 2016 3:29 pm

Uh, Yorke i Cole bude dobra sjećanja :karanje: :mrgreen:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:19 pm

opet se mučimo sa njima
Željezničar ante portas !

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:23 pm

Od Muse očekujem da za par godina trpa po 30 poena Warriorsima u dresu Lakersa :kafa:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:24 pm

btw vi ste profesionalci za ove kad je streamovanje u pitanju :shisha:
Željezničar ante portas !

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:25 pm

:oops:

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:51 pm

Mirza je odmor baš proveo kao odmor, totalno izvan fizičke spreme i forme, da se barem priključio pripremama od prvog dana kad je to bilo moguće za NBA igrače, već je i za Nurkićem sedmicu kasnio. Ovako zapušten je došao i na pripreme za EP 2013. kad ga je Aco javno prozvao zbog toga. No šta ćeš, moraš biti presretan da ti je igrač na ugovoru od 30 miliona dolara uopće došao igrati kvalifikacije.

Zahiragić mi izaziva mrenu, čim ga vidim u dresu reprezentacije zaboli me glava i zamagle mi oči. Ne postoji racionalno objašnjenje od kud on uopće i na širem spisku, a kamoli na parketu.

Halilović dva atraktivna zakucavanja, to jedino i zna, nedajmo se zavarati, postoji razlog zašto on životari po hrvatskim klubovima, i to onima koji ne nastupaju u regionalnoj ligi. Nit ima visinu centra nit ima šut da bude nisko krilo pa je kao četvorka, iako i za tu poziciju treba nekog šuta i tehnike koje on ne posjeduje.

Buza i u napadu i u odbrani izgubljen, on ne zna svoje mjesto na parketu, uvijek se izgubi u kretnjama, košarka se igra nogama i glavom, on je spor u oba faktora.

Musa djeluje na parketu kao najbolji igrač u ovoj ekipi, računajući i Nurkića i Teletovića. Žao mi što selektor galami na njega za svaku greškicu dok Teletoviću aplaudira i kad kardinalno pogriješi :rofl1:

Slobodna bacanja :klanjase2: Hajde Jusuf, centar je, od njeg i Stipanovića se i nije nadati. Ali Vrabac, od četiri slobodna dvije su bile cigle, jedan airball i jedno je pogodio. Trebao sam uzeti nik "Vrabac_sa_slobodnih". Još ako Gegić dobije priliku da pokaže svoje sposobnosti u šutiranju bacanja, pa kad im se i Atić pridruži, a sve ko neki bekovi. Čuvena Sparsova škola slobodnih bacanja.

Prije ovog turnira ova Belgija je odigrala dvije utakmice sa Švedskom u Belgiji. Jednu je pobjedila 1 razlike, drugu je izgubila. Pa ti vidi.

Zaključak prvog poluvremena: Musa jedina svjetla tačka.

#DurmoReprezentacija

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sri avg 17, 2016 5:55 pm

Mogao bi to biti zaključak kompletne utakmice. :kafa:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava