Ova ekipa se u nekim utakmicama skroz raspadne i izgubi 50 razlike, a u drugim na račun požrtvovane igre u odbrani uspije limitirati i protivnika na mali broj poena tokom većeg dijela utakmice ali jednostavno nema dovoljno kvaliteta da ga matira pa i takve utakmice izgubi. Kao da opisujem našu rukometnu reprezentaciju, ah sve nekvalitetne ekipe podsjećaju jedna na drugu.
Muče se za svaki poen i nikad ni jedan nije lagan, da im se desi jednom po utakmici da sastave po 5 i više minuta bez koša pričali bi o crnoj rupi ali njima se zapravo rijetko dešavaju komadi od po 5 minuta u kojima jesu postigli koš. Nikakvih mi akcija u napadu nemamo, svaki igrač funkcioniše kao Svijet za sebe.
Nama je problem prebaciti 40 poena, obično tu uspijemo tek u 4. četvrtini(večeras izgleda ni tad), neki maksimalni domet je približiti se 60 postignutih poena.
Mi bi mogli dobiti samo neku ekipu čiji će se igrači sami sklanjati da mi postižemo poene, a Latvija uopće nije loša. Ako i tu izgubimo onda smo već jednom nogom u diviziji B jer bi imali dvije utakmice do kraja koje bi morali obje dobiti za opstanak, a ova ekipa teško da može dobiti dvije uzastopne i kad bi protivnik bili kadeti Slobode.
U Srbiji već danas oštre rekacije i žestoko kritikovanje Saveza jer su kadeti ispali u osmini finala, znači ne ispali u diviziju B već samo eleminisani u osmini finala i taj isti dan krenulo prozivanje
http://sport.blic.rs/kosarka/domaca-kos ... ca/s7g6lqf" target="_blank
A Savez Srbije je omogućio svojim kadetima nastup na onom najačem U16 pripremnom turniru u Turskoj početkom godine, zatim igrali su i na jakom U16 pripremnom turniru u Francuskoj.
Kod nas se niko neće ni počešati ako ispadnemo. Već je za U20 selekciju i Muminovića koji je vodio 4 playa a od tog mu 3 presjedila na klupi trebalo dići glas medija, a ono muk i tišina.
Na stranu objektivan nedostatak kvalitete u 2000. godištu, na stranu neigranje omladinskog prvenstva na državnom nivou, na stranu Mičić koji je takav kakav je(opet nisam ga ja postavio za selektora),
osnovni razlog našeg potopa je samo jedno okupljanje U16 selekcije, ono posljednje pred EP i Savez za to treba da odgovara. Omogućili su djeci za cijelu godinu 4 pripremne utakmice, od tog 3 protiv najeftinije opcije Crne Gore s kojom nije trebalo igrati nikako kad smo već u istoj grupi.
Nikad se u historiji nije desilo da reprezentacija koja je osvojila U16 EP naredne godine ispadne iz divizije A. Mi se još uvijek teoretski možemo iščupati, ali to sad može biti samo više sretno nego spretno, tako da čak i da se spasimo sve ovo što sam napisao apsolutno stoji.
Moj san je bio generacija 2001. koja će na U16 EP 2017. godine izboriti plasman na U17 SP 2018. Nažalost, a upozoravao sam pola godine, kako stvari stoje ona će se na U16 EP 2017. boriti u diviziji B za plasman u veći rang, možda baš kod nas, jer volimo mi organizirati ta prvenstva B divizije(dok o A niko i ne pomišlja). Sa ovakvim odnosom prema selekciji neće ni u tome uspjeti.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.
#DurmoReprezentacija