Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: Mlade reprezentacije, i potencijalni superstarovi :)

čet avg 04, 2016 4:54 pm

Kako se bliži U16 EP, da napišem neki kratki uvod, mada i nisam toliko pratio druge selekcije:

Grupa A

- Španija

Bit će oni standardno jaki, Parra koji je imao odlične brojke i na U17 SP je u sastavu, čini se da će voditi i Garubu koji je 2002. godište, no svakako ima fizikalije U18 igrača.

- Italija

Kao i posljednih godina, ne vjerujem da će se uključiti u borbu za medalju, ali ne vjerujem i da će im opstanak u diviziji A doći u pitanje.

- Latvija

Prošle godine na U16 EP poslali su dosta igrača 2000. godište i na jedvite jade ostvarili opstanak u diviziji A, sada bi sa tim istim igračima trebali biti puno opasniji.

- Švedska

Pih.

Grupa B

- Poljska

Čini se da im najbolji igrač Balcerowski neće nastupiti zbog povrede. Da se igra negdje drugdje vjerovatno bi se grčevito borili za puki opstanak u diviziji A, ali s obzirom da su domaćini prvenstva a to je velika prednost moglo bi biti sasvim drugačije.

- Hrvatska

Nakon skromnijih generacija 98' i 99' čini se da Hrvatska ponovno ima jednu talentovanu grupu igrača. Njima je samo problem što im sva trojica najboljih igrača(Šamanić, Janković, Planinić) pokrivaju iste pozicije, sva trojica su nešto između pozicija 3 i 4, biti će gužve. Slučajno ili ne, skoro ni u jednoj pripremnoj utakmici nisu sva trojica bila u sastavu, uvjek bi jedan falio. Ako ih trener uspije uklopiti, ne bi bilo iznenađenje da odu do kraja.

- Njemačka

Nakon nekoliko jakih generacija, čini se da je ova njemačka generacija 2000. ipak skromnijeg talenta.

- Turska

Najuspješnija nacija na ovim omladinskim europskim prvenstvima posljednih godina, ali čini se da im je ova generacija tek prosječna.

Grupa C

- Litvanija

Definitivno jedan od favorita, uostalom svaka ekipa koja kao oni osvoje onaj U16 pripremni turnir u Turskoj automatski je favorit na U16 EP u toj godini. Sada je u sastavu i najbolji litvanski igrač u ovom uzrastu Balčiunas, koji nije ni nastupio u Turskoj. Ako u sastavu bude i Vilys, MVP turnira u Turskoj, a nema razloga da ne bude, biti će to izuzetno snažna ekipa.

- Francuska

Prema posljednjim informacijama najbolji igrač Europe u ovom uzrastu Doumbouya neće moći nastupiti za Francusku na ovom prvenstvu jer još uvijek ne mogu da mu srede državljanstvo. S obzirom da je na ovom nivou dovoljan samo jedan dominantan igrač da odvede ekipu do medalje sa njim bi mogli svašta, a u slučaju da ostanu bez njega to je ekipa više iz donjeg nego iz gornjeg ranga po kvaliteti na ovom turniru.

- Crna Gora

Ako je suditi po pripremnim mečevima protiv nas, oni su stvarno dobri, razbili su nas svaki put. I to svaki put je iskočio drugi igrač što će reći da imaju i širinu, nekad je to Kljajić, nekad Žižić, nekad Brnović, nekad Drobnjak. Još da im je tu i Titić iz Barcelone gdje bi im bio kraj.

Ali iskreno mislim da ove utakmice protiv nas ovako raspadnutih uopće nisu relevantne, vidjet ćemo ih u zvaničnim utakmicama protiv ozbiljnih protivnika kad se bude igralo krvavih koljena. Uvjeren sam da im ni sa nama neće biti baš tako lahko u zvaničnoj utakmici :kafa:

- BiH

Rijetko viđeni raspad sistema. Izbor selektora, neigranje Lige Mladih, samo jedno okupljanje, smiješne 4 pripremne utakmice od kojih 3 protiv Crnogoraca, čudan popis igrača bez puno igrača koje se očekivalo a svakako zvaničan spisak nikad nije ni objavljen u javnosti i igrači su u hodu dolazil i i odlazili sa priprema, treninzi gdje nam se već na početku priprema povrijedilo pola ekipe :r Rezultat svega toga je da smo izgubili sve pripremne utakmice, i to sve redom dvocifrenom razlikom. I to redovno smo bili ograničeni na 55 - 65 postignutih poena, znači da smo se mučili za svaki koš, još u pripremnim kad se odbrane i ne igraju 100% :roll:
Toliko nejasnoća koje se niko iz Saveza ili stručnog štaba nije potrudio pojasniti, a opet nije da ih je iko išta i pitao.

Jedino što daje nadu da bi se ipak mogli popraviti je povratak Biberovića, koji zbog povrede nije nastupio u niti jednoj pripremnoj ali bi trebao biti spreman za prvenstvo. Iako, ne treba očekivati čuda jer:

- Pitanje je u kakvom će biti stanju kad u najvećem dijelu priprema nije uopće ni trenirao
- On je 2001. godište
- Nije igrač koji će prije svega redovno trpati 20 + poena, više dobar timski igrač sistema

Opet definitivno je ponajbolji igrač u ovoj ekipi i svakako će predstavljati osjetno pojačanje.

Ne znam, upetljali su se i sad nek se vade kako znaju i umiju, ispadanje U16 selekcije u diviziju B bi bio potop epskih razmjera i to neka je jasno. U svakom slučaju kako god završili ove godine očito je da se više ne može ovako, možemo se jednom nafakaški izvući ali nerad će nas kad - tad odvesti u diviziju B.

Grupa D

- Srbija

Sa Pecarskim i Petruševim imaju ponajbolju unutrašnju liniju na prvenstvu, ispod koša će zatrpati većinu ekipa. Još da je tu i Koprivica koji je i bolji od ove dvojice...Vanjska linija je puno slabija i to je problem Srbije, ako žele otići do kraja morati će se neko i iz vanjske linije pridružiti u poenterskom učinku.

- Grčka

Poslije slabih generacija 98' i 99' čini se da je ova ipak nešto bolja.

- Finska

Finska je ovog ljeta imala i U20, i U18 i U16 selekciju u A diviziji, što je možda i prvi put ikad. U17 nastupila na SP. Međutim čini se da se bajka približava kraju, U20 je već ispala iz divizije A iako su bili domaćini, a lahko bi i U18 i U16 selekciju mogla zadesiti ista sudbina. Finci jednostavno nemaju takvu bazu da im svaka generacija bude dobra ili barem solidna.

- Estonija

Pih.

Sve u svemu očekujem da će se Litvanci, Hrvati, Španci i Srbijanci boriti za zlato, da će Turci, Italijani, Crnogorci, Francuzi, Nijemci, Latvijci i možda Poljaci biti zlatna sredina, dok bi se naša selekcija trebala boriti za opstanak zajedno sa Švedskom, Finskom i Estonijom, a ne zaboravite da 3 ekipe ispadaju.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

pravedan
Kontakt:

čet avg 04, 2016 10:45 pm

ponosannavas je napisao/la:Ko kaže da je CG među top tri ekipe? Kako to možeš u opšte skontati. MOžeš znati da imaju dobru generaciju, ali imamo i mi svoje dobre igrače. Problem je što ih ovaj nije zvao ili ni ne igraju. Sramota je gubiti 30 razlike i od najbolje ekipe ako si A divizija i imaš par vrhunskih prospekata.

Ma ne svidja mi se taj Vas komentar bez konkretnih imena. Koga to nije zvao i koji su to vrhunski prospekti. Najlakse je kritikovati,dajte konkretnije. Micic ce izvuci maximum iz ove ekipe.

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 05, 2016 9:30 am

pravedan je napisao/la:
ponosannavas je napisao/la:Ko kaže da je CG među top tri ekipe? Kako to možeš u opšte skontati. MOžeš znati da imaju dobru generaciju, ali imamo i mi svoje dobre igrače. Problem je što ih ovaj nije zvao ili ni ne igraju. Sramota je gubiti 30 razlike i od najbolje ekipe ako si A divizija i imaš par vrhunskih prospekata.

Ma ne svidja mi se taj Vas komentar bez konkretnih imena. Koga to nije zvao i koji su to vrhunski prospekti. Najlakse je kritikovati,dajte konkretnije. Micic ce izvuci maximum iz ove ekipe.
Pa nema NIkole Đakovića jedinog igrača iz ovog godišta koji je osvojio zlato. Zatim nema malog Kusturice i Hrstića. Amar jako malo igra. Frajer top prospekt a sjedi mu na klupi. Mali Mavrić isto nije pozvan. ALi i ovo što je tu nebi trebalo gubiti toliko. Npr ovi iz SParasa su sa dvije godine starijima u Euroligi igrali dobro, a da ne mogu igrati bar ispod 20 razlike sa CG. I to četiri tekme smo mi zijanili. Samo jednu ispod 20 i to vjerovatno i Crnogorcima više dojadilo.
EDIT: ima i mali Mehdić iz CEdevite i ovaj Milanović što je bio kod Pandže na pripremama sa Musom i ekipom sada i otpao kao 13 ti igrač. Ne možeš mi reći da je Pandži valjao, a da ovdje nije među 20 igrača.

pravedan
Kontakt:

pet avg 05, 2016 9:36 am

ponosannavas je napisao/la:
pravedan je napisao/la:

Pa nema NIkole Đakovića jedinog igrača iz ovog godišta koji je osvojio zlato. Zatim nema malog Kusturice i Hrstića. Amar jako malo igra. Frajer top prospekt a sjedi mu na klupi. Mali Mavrić isto nije pozvan. ALi i ovo što je tu nebi trebalo gubiti toliko. Npr ovi iz SParasa su sa dvije godine starijima u Euroligi igrali dobro, a da ne mogu igrati bar ispod 20 razlike sa CG. I to četiri tekme smo mi zijanili. Samo jednu ispod 20 i to vjerovatno i Crnogorcima više dojadilo.
Pa zasto nema Djakovica?Mali Kusturica je 2001 i ne bi bio pojacanje za ovu ekipu. Amar ce igrati tacno koliko treba,
Pa tolike uvrede i optuzbe na racun trenera a argumenti tanki. Pa zasto ga Pandja nije zvao kada je toliki prospekt.

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 05, 2016 9:42 am

Što su tanki. Hajd ti daj svoje. Registrovao si sa zbog ovoga i očigledno si ili neko iz selekcije ili nečiji rođak. Daj hajde argumente. Evo ja ti naborjao pet imena koji su bolji od ovih što su tu. Pa ipak dvije godine mlađi da ga Pandža zove je previše ali ovdje nije.

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet avg 05, 2016 12:17 pm

U vezi Mičića, na stranu sve, ali i vođenje ekipe je kod njega do bola upitno.

U zadnjoj pripremnoj njemu je Tiganj igrao 34 minute(6 poena, 4 napravljena faula 0 izborena). Sad na stranu što bi bilo čudo da u pripremnim toliku minutažu imaju i najbolji igrači, to niko ne radi već sve igrače ograniči na 20 - 25 minuta, ali naš selektor jednog Tignja koji da je pravde ne bi ni bio pozvan u reprezentaciju ne vadi iz igre. U pripremnoj.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 05, 2016 12:25 pm

Mislim ovaj TIganj i Karić teško da će biti igrači uopšte, ali eto. Naravno treba nam i koji takav da iskustvom nekim donese nešto ali što kažeš da igra u pripremama 34 minute je smiješno.
Znaš li @vrabac hoće li biti j oš neka pripremna ovdje? Ili možda zna ovaj @pravedni :) Očigledno je blizak ovima iz repke.

pravedan
Kontakt:

pet avg 05, 2016 10:46 pm

Ne mogu da vjerujem da pominjete nekog DJakovica koji je odbio da igra za BIH kojeg ni Pandza nije pozvao iz dobro poznatog razloga a ponizavate momke koji svaki dan prolivaju znoj i bore se da nesto naprave.

Djemba-Djemba
Kontakt:

pet avg 05, 2016 10:49 pm

Izgleda ti prosipas suplje, kakva je to sad prica da nece da igra za BiH? Doduse mozda kad je vidio selektora u16 odlucio je da ipak preskoci ovo prvenstvo?

pravedan
Kontakt:

pet avg 05, 2016 10:55 pm

Pa kada nekoga pozoves a on je zdrav i ne dodje nzm kako se to drugacije kaze?

ponosannavas
Kontakt:

sub avg 06, 2016 3:31 pm

Evo da uzmemo i da je to tačno. Ja ti nabrojao šest igrača a ti samo na njega. Ima tu i onaj mali Frganja ili tako nekako koji se nije pojavio a na spisku je. Zato ga nisam spominjao .Zar nije tako trebao i Pandža uraditi. I ovaj kadetski trener isto. Staviš ga na spisak i kažeš da se nije odazvao. A šta mi radimo? Štitimo i Đakovića. Nije mi logično da ne želi jer je igrao za kadete i prošle godine, a po pravilu do 21 godine ne može prećiu Srbiju sem ako mu mi ne damo dozvolu jel tako? Ove godine bi opet igrao za kadete i opet nebi ugozio mogućnost igranja za Srbiju, ali je sebi onemogućio da igra jake tekme. Nema logike. Jedino ako mu naši nisu dali papire. E tad je logično što ga i štite i ne govore da se nije odazvao. MOžda smo zato dobili Kenu ranije. A šta to znači? Znači da je ovaj savez počeo ponovo puštati igrače tj omogućava ono što je Harun donekle zaustavio. Razlog? Jedini koji ja vidim je lova.

Djemba-Djemba
Kontakt:

sub avg 06, 2016 4:27 pm

Ako kome sta znaci neki dan je bila prepirka na fejsbuk stranici onog portala BHBasket nesto tako i umijesala se i Cojiceva zena i jedan od komentara je glasio "Marica,Njegos,Nikola itd itd nabraja ona imena ce uvijek igrati za BiH"

pravedan
Kontakt:

sub avg 06, 2016 6:04 pm

Frganja bio na sirem spisku Srbije i ne misli da igra za Bosnu. Pa zasto Pandja nije zvao tog Djakovica za U17 kada vam toliko nedostaje. Zasto njega ne pljujete nego samo vam Micic smeta, Jednostavno je ovo najbolje sto je imao. Covjek cuti i radi,napravio je dosta igraca koji su igrali i za razne reprezentacije i po Evropi. Ali najlakse je Kritikovati i pominjati neka imena od kojih je taj isti Karic i Taganj bolji duplo.

Djemba-Djemba
Kontakt:

sub avg 06, 2016 6:14 pm

Dobro vidjet cemo sta ce napraviti sad na prvenstvu...jedino sto treba da ispuni je da ne ispadnemo et.
Sto se tice utakmice veceras ljudi bit ce prenos na Musinoj fan stranici podjelite da sto vise ljubitelje nase repke vidi https://www.facebook.com/MusaDzanan/?fref=ts" target="_blank

ponosannavas
Kontakt:

pon avg 08, 2016 5:29 pm

pravedan je napisao/la:Frganja bio na sirem spisku Srbije i ne misli da igra za Bosnu. Pa zasto Pandja nije zvao tog Djakovica za U17 kada vam toliko nedostaje. Zasto njega ne pljujete nego samo vam Micic smeta, Jednostavno je ovo najbolje sto je imao. Covjek cuti i radi,napravio je dosta igraca koji su igrali i za razne reprezentacije i po Evropi. Ali najlakse je Kritikovati i pominjati neka imena od kojih je taj isti Karic i Taganj bolji duplo.
Vidjet ćemo. Ja fakat i treneru i igarčima želim sve naj ali nisam optimista. Opet ti samo o DJakoviću. Nabrojao sam ti pet šest igrača a rekao sam da Fraganju nisam spominjao jer znam da je otkazao. Napisao sam i da nam TIganj i Karić trebaju jer su iskusni ali da ne vjerujem da će biti igrači od njih. Oni su mi ko Durak nekad. Nikad se nisam protivio njegovom zvanju. A rekao sam ti i da je Pandža zvao onog Milanoivća a ovaj nije, a razlika je 2000 sa 99-im godištima. Tako da ako nije zvao nekog ko je 00 Pandža u 99 to ne mora značiti da nije među boljima u 00.

pravedan
Kontakt:

pon avg 08, 2016 7:13 pm

Volio bi samo akoa znas da mi kazes neke reference za te igrace za koje smatras da su zasluzili da budu u reprezentaciji a nisu.
Po kojim kriterijima su oni ispred,dobre igre u sezoni,finalni turniri,zavrsnica lige mladih,ekstra potencijali ili super dobre dimenzije itd......
Hrstic,Mavric,Kusturica itd.

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pon avg 08, 2016 7:30 pm

Pravedan, šta očekuješ u prvom kolu od Litvanije? U slučaju nekog 30 + poraza što ja predviđam da će se desiti, da li misliš da bi i Mičić bio krivac za to?

#DurmoReprezentacija

pravedan
Kontakt:

pon avg 08, 2016 10:22 pm

Vrabac, ocekujem fa momci pruze svoj maximum a to ce sa ovim selektorom sigurno biti slucaj. Mozda nije imao srece kao neki da mu se potrefe tri dominantna igraca i da ga sreca pogleda a li ce mu ekipa igrati sigurno na maximumu.
Ako su oni toliko kvalitetniji i pobjedice trideset. A sta bi ti Vrabac uradio da si selektor,osim da bi trpio kritike na forumima od strucnjaka koji pljuju prije nego sto je prvenstvo i pocelo ali bez ikakvih normalnih argumenata. Nabrajaju neke igrace koji mozda i ne postoje?

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 08, 2016 10:58 pm

Dobra logika, znaci unaprijed da znamo ako sve izgubimo selektor je sigurno izvukao maksimum od igraca a to sto oni nisu bili dovoljno dobri to je druga stvar....e pa ne ide to bas tako. Prvi test su mu bile prijateljske i tu je pao, pa spisak igraca i tu je pao e sad ce jos biti prventsvo gdje ce vjerovatno i tu pasti i to je to.

pravedan
Kontakt:

pon avg 08, 2016 11:22 pm

Djemba-Djemba je napisao/la:Dobra logika, znaci unaprijed da znamo ako sve izgubimo selektor je sigurno izvukao maksimum od igraca a to sto oni nisu bili dovoljno dobri to je druga stvar....e pa ne ide to bas tako. Prvi test su mu bile prijateljske i tu je pao, pa spisak igraca i tu je pao e sad ce jos biti prventsvo gdje ce vjerovatno i tu pasti i to je to.
Imamo li mi bolje,nikako da cujem ko su ti bolji i po cemu su bolji?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava