Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: Seniorska Reprezentacija

sub sep 03, 2016 10:06 pm

Joj luzera majko draga
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:11 pm

ne smijemo primit trojku !

Okolele
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:13 pm

Hvala Musi jbt,jedini vrijedan spomena jbt..Nakon bezbroj bezveznih tajm autova onaj Mulaomerović im kaze sta trebaju igrati i levati nisu u stanju ispostovati jbt...Frajer im kaze da igraju na Nurkića jer su svedi u bonusu levati sutaju neke trice,bacaju lopte negdje u aut..

A sta tek reci za publiku i ono pozoriste jbt..Pa utakmica egal cijelo vrijeme,gori nam pod nogama nigdje podrske,navijanja..Jbt sjecam se prije Skenderija uvijek gorila kad bi igrali kosarkasi ili rukometasi a sad nista..Sta bi od one publike nekad jbt..Orilo se prije Bosnom bear probeharao,za Bosnom tugujem itd..Ali po meni za sve su to krivi ovi fanatikosi i izmisljanje nekih pjesmica koje nemaju nikakvog smisla sa drzavom..Sad cak kad igra fudbalska repka u Zenici vlada pozorisna atmosfera..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:55 pm

Tanko, al' baš tanko. Protiv Rusije sa ovom igrom nemamo šta očekivati bez obzira na domaću publiku.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:21 pm

Jedan plus kvalifikacija je sigurno Dzanan Musa .
Željezničar ante portas !

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:26 pm

To sigurno. Momak igra sa nevjerovatnom lakoćom i definitivno je u glavi mnogo zreliji i stariji nego što je to po godinama. Međutim, ne može se sav teret prebaciti na njega, moraju dosta posla tu uraditi Nurkić i Teletović, a Mirza na ovoj tekmi realno nije uradio ništa specijalno.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Djemba-Djemba
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:40 pm

Izadji Mirza pojacaj ekipu et do cega je doslo.....
Sto se tice Muse ovo je bogatstvo ovo iskustvo sto kupi ce mu tako dobro doci u buducnosti cak i da ne odemo na Eurobasket treba Muli cestitati na ovom slucaju. Stvarno velika,velika stvar za nas.
Nurkic solidan ne ocekujem nista vise od njega to je to taman.

cikazubo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:46 pm

Ne smijemo previše kriviti Mirzu iako nije bio njegov dan, ali čovjek je bukvalno dobio dva otvorena šuta danas, navikli smo mi na Mirzine trojke preko ruke s parkinga stalno vrteći klipove ali nije svaki dan Bajram, selektor je ubjedljivo najslabija karika ove ekipe, imas dva fizički moćna igrača u Mirzi i Juki a broj pikova s njima možeš ja mislim izbrojat na prste jedne ruke, imaš etabliranog nba šutera u ekipi ti ne postaviš niti jednu jedinu akciju za njegov šut, pa niti jedan yebeni pickn'pop, jednom mu Musa otvorio svojim driblingom šut, a jednom mu slučajno lopta došla, onda niski post je posebna priča, nakon što Nurkiću poruči da se premjesti na drugu stranu Jusuf nije dobio niti jednu loptu na niski post, Mirze nije ni bilo u reketu da napadne obruč ili proba neki svoj fade away a mnogo je snažniji od ovih šveđana, Adin nakon dobra dva prodora i jedne blokade u drugom periodu za nagradu dobije izmjenu, znači izvadio Minju da odmori i ubaci Adina koji ti donese duplo al ti ga čisto sistemski izbaciš jer si htio samo Minju odmorit, odbrana je posebna priča Rusija i Švedska su nam šutnuli nekih 50 trojki u dvije utakmice a od toga je ja mislim 3/4 šuteva bilo otvoreno u smislu da igrač ima i pola sekunde da razmišlja o šutu, katastrofa ljudi dragi ko nam vodi reprezentaciju. Mogao bih do ujutro pisati ali u depresiju me baciše.

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:21 am

Nista nemam ni dodati ni oduzeti na ovo što je napisao cikazubo. S tribina je ovo sve izgledalo očajno. Jedina pozitivna stvar je Musa. Momak će za dvije godine biti glavni igrač reprezentacije.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:27 am

Ja Mirzu strasno volim, ali ovo veceras je bilo lose. Nije problem ni taj sut, to ce krenuti, ali odbrana je bila losa, kao i voljni momenat. Razocarao me je, a posebno bih izdvojio situaciju kada do birdovski dodaje iza glave loptu Svedjaninu u ruke pod nasim kosem, nakon defanzivnog skoka. Odron i onako se za ovu zemlju ne moze igrati. Pisao sam ranije da ne ocekujem mnogo, ali eto nadam se Mirzinih 30 poena u Svedskoj, pa onda sta bude protiv Rusije. Veceras je ovo bilo veoma lose, pravi rastimani orkestar. Jedini kome skidam kapu je Musa. Ma svaka cast momcino, malo prgavosti nije na odmet i to bih volio vise od njega vidjeti. Nesto kao Markovic njegovih godina, koji nikome pardona nije dao. Ono zakucavanje nakon Jukine fule (iako je sviran faul) je samo potvrda njegovog nevjerovatnog potencijala. Nadam se da ce ispraviti ledja, ima tu zabrinjavajucu grbu koju mora rijesiti cim prije.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ž'21
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:30 am

Kakvi smo mi amateri. Gasi sport u BiH

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:31 am

DŽANAN MUSA! :klanjase2:

Brkoo
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:51 am

Meni su veceras uprkos pobjedi uspjeli da zgade kosarku. Sta je ono i kakva je ono igra? Koliko samo divljanja u fazi napada nevjerovatno, odbrana katastrofalna, ljudi u skoro svakom napadu ostajali sami na sutu za tri, defanzivni skok katastrofa, ljudi 4 napada imali zaredom nakon skokova :klanjase2: Zao mi je sto je kosarkaska krovna kuca prosirila spisak ucesnika na ova velika takmicenja, saznanje da ce jedna Svedska ili BiH sa ovakvim pokusajem igre, vjerovatno igrati na njemu je razocaravajuce za svakog istinskog ljubitelja kosarke.
Sta tek reci za Damira Mulaomerovica izdajnik i neznalica, kako je on dobio trenersku diplomu da mi je znati, mislio sam da nema goreg trenera od Mensura Bajramovica ili Sabita i one njegove poznate recenice hajmo malo igrati u picku materinu ali ga je Damir uspio nadmasiti veceras, sreca da sam ostao kuci pa sam mogao cuti sta govori igracima :klanjase2: :rofl1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:53 am

Najjača scena večeras:

Pred kraj prvog poluvremena, desetak likova iza klupe pokušava povesti: "Damire, majstore" i niko ih ne jebe ni 5% :rofl1:

cikazubo
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:58 am

Anarky je napisao/la:Najjača scena večeras:

Pred kraj prvog poluvremena, desetak likova iza klupe pokušava povesti: "Damire, majstore" i niko ih ne jebe ni 5% :rofl1:
Žešći su bili oni Damire turčine, još Damir seljak kakav je morao je reagovati na te stvari, kakav klošar.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:32 am

Ja bih pohvalio jos i Vrabca. Stvarno me je pozitivno iznenadio veceras. Odlicna kontrola lopte... on ima fantasticne fizicke predispozicije, samo neka radi.

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:38 am

Džaba sve kad baca cigle... Pred kraj utakmice na 'otvorenom' nema hrabrosti da uzme šut. Odbrana solidna, nema šta, ali s obzirom na poziciju koju igra više želim da to ofanzivno bude bolje.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 2:07 am

Nema veze, on ako bude radio moze u najmanju ruku biti koristan kao igrac zadatka.

Djemba-Djemba
Kontakt:

ned sep 04, 2016 2:08 am

Da i Vrabac je imao dobru rolu veceras, nek radi momak prljav posao nek daje poene iz kontri i kad ima put prema kosu, dovede odbranu na vrhunski nivo i svaki trener ce ga pozeljeti i imat ce mjesta u vecini ekipa, naravno ako postane elitan u ovim segmentima.
Drago mi je sto Buzu nisam vidio taj mi se zgadio kao igrac....cak i toliko popljuvani Zahiragica meni ne izgleda toliko lose u ovim utakmicama pogotov veceras.
E ovo sto Mirza radi i da se razumijemo meni su oni svi nasi, srcu bi mi bilo drago i da Buza udje i zabije 30poena ali ovo sto Mirza radi od kako se pojavio ovaj put sa reprezentacijom je zalosno.
Uopste ne opravdava epitet NBA igraca i najboljeg pojedicna u nasoj reprezentaciji.
SAd vidim ljudi pisu nije bilo akcije za njega, pa kad su to poceli praviti akcije za njega u NBA? Skoro pa pri kraju prosle sezone ali care moj tamo se ubi koliko trci da se otarasi svog cuvara i da je opali ovde hoce li nece li. Ne izgleda mi ni kao 10posto onog igraca sa kraja sezone :(
U principu ova reprezentacija te u jednoj utakmici digne i razbije i digne i razbije i tako u krug, vidis Musu pa kontas bit cemo top repka onda i Nurkica koji ce tek kroz koju godinu kad sazrije pokazati koliko je dobar a ja mislim da trenutno nije 50posto igraca sto ce biti, i onda skontam da ti treba mnogo veca baza igraca da bi stvarno bili tako dobro kao sto zamisljam i bude mi tesko.....
Al dobro budimo pozitivni :D dolaze neki drugi mladi momci vjerujem da samo trebamo imati strpljenje ostalo ce doci na svoje.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 10:18 am

A Mirza je takav, vidi se da je prije 15 dana sisao sa janjetine u Jablanici. Trebace njemu jos 5 dana da je izbaci iz sistema, ali bice najbolji kada bude trebalo. Ne brinem se ja za njega. Nego, prvi out otkad pratim reprezentaciju, a pratim je jako dugo, ne vjerujem da cemo se kvalifikovati. Moramo pobjediti Rusiju i Svedsku, na kos razliku ne mozemo ici. A da bi pobjedili Rusiju ovdje, pa i Svedsku gore, treba nam 20-25 Mirzinih poena. Inace, nesto izmedju Juke i Mirze ne stima, barem koliko sam ja mogao upratiti, a i ako je istina - ocekivano!

Necu da trcim pred rudu, sacekat cu sa zakljuccima, ali ako je i istina, Mirza, kao kapiten i stariji kolega ce morait popricati sa njim.

Ja malom Musi skidam kapu. Nevjerovatan je i ponovo cu to da napomenem, jer mu zelim dobro, brine me ona grba na njegovim ledjima. Ono svaki prosjecan skaut primjeti, morace raditi na ispravljanju onoga, a to ce mu dodati cenat u visini.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Prijava