Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 32

Djemba-Djemba
Kontakt:
Status: Offline

Re: Seniorska Reprezentacija

pon avg 29, 2016 4:12 pm

Moramo prestati da gledamo Srbiju, pa oni su nasljednici Jugoslovenske kosarke sta vam je ljudi? Njihova mladje generacije su uvijek imale igrace na kojima su se mogli ugledati i ciljati da budu kao ti isti. Spominjes Mirzu i Nihada pa oni su anonimusi sto se tice ovih igraca kod susjeda pa spominjes Litvaniju kao da smo tu nesto uradili? a u principu nismo nista.
Imamo mi malih i velikih milion problema ali jedini do sad uspjeh nam je bio od kadeta tako da manje poredjenja sa Srbijom,Litvanijom itd a mozda malo vise sa Belgijom itd.
Imamo mi jos pure da se najedemo i nasi igraci dosta toga da urade da bi nasa djeca gledala sa postovanjem na nasu reprezentaciju.
U nekom idealnom svijetu dovoljan bi bio i grb na dresu da se gine za taj dres ali nije tako.
Nisi jedini ogorcen al treba imati strpljenja uzdat se u novu generaciju to jest najvise ovu Musinu pa cemo vidjeti sta ce biti, i ovaj savez je nasljedio milion problema od prosleg ajde da vidimo kako ce sve to izgledati kad im se zavrsi mandat.
Et najavili su iduce sezone ligu mladih to nam je preko potrebno a odlucio sam da vjerujem i da im je ova godina u u16 itd dobra lekcija za buducnost. Previse smo skloni neosnovanom optimizmu a i pesimizmu...

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 29, 2016 6:27 pm

Djemba-Djemba je napisao/la:Svi su bili pozvani, zamisli Musa odbije? Jbg ne mozes takve stvari raditi u ekipi da se jedini ti pravis profesionalac jos najmladji ko ce ti sutra dodati loptu?
Kazu da Mirza nije bio tu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 29, 2016 7:00 pm

Nije to meni pozitivno od Mirze, sto se tice njega mislim da sam vec pisao imam osjecaj da je njemu ovo da odradi i mozda Eurobasket i pa pa reprezentacija dok bi kapiten trebao ove momke da usmjerava itd ovaj nista tako mi se cini.
Mirza opet moze odbiti ima taj autoritet al ne mozes stvarno ocekivati od malog Muse da kaze"necu ja momci hocu da ustanem sutra da treniram slavite vi" pa vec od iduceg treninga bio bi iskljucen od ostalih reprezentativaca a i ne vidim nista lose sto je prisustvovao, karijera mu sigurno nece propasti zbog ovoga.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 29, 2016 7:07 pm

Moze itekako, on ima karakter za to. Ili jesi ili nisi, a znam da ovdje pricamo o jos uvijek neformiranom covjeku.

Ovo je uzasno, sta god ko mislio.

cikazubo
Kontakt:

pon avg 29, 2016 7:25 pm

Mirza sve ove dane trenira individualno u Skenderiji, čovjek nije normalan, gledao sam razne treninge i sportiste, al ono nisam vidio, yeben beast mode, i onda vidiš Zahiragića, Gegića i kompaniju i jednostavno shvatiš zbog čega od njih nikad ništa neće biti, a zbog čega je momak iz Jablanice dogurao u NBA. Mirzi nikad neću halalit upoznavanje grada i saigrača, al treninzi koje odrađuje ovih dana su brutalni kapa za njim cijeli teren mokar, baš zvijer.

cikazubo
Kontakt:

pon avg 29, 2016 7:39 pm

Djemba-Djemba je napisao/la:Moramo prestati da gledamo Srbiju, pa oni su nasljednici Jugoslovenske kosarke sta vam je ljudi? Njihova mladje generacije su uvijek imale igrace na kojima su se mogli ugledati i ciljati da budu kao ti isti. Spominjes Mirzu i Nihada pa oni su anonimusi sto se tice ovih igraca kod susjeda pa spominjes Litvaniju kao da smo tu nesto uradili? a u principu nismo nista.
Imamo mi malih i velikih milion problema ali jedini do sad uspjeh nam je bio od kadeta tako da manje poredjenja sa Srbijom,Litvanijom itd a mozda malo vise sa Belgijom itd.
Imamo mi jos pure da se najedemo i nasi igraci dosta toga da urade da bi nasa djeca gledala sa postovanjem na nasu reprezentaciju.
U nekom idealnom svijetu dovoljan bi bio i grb na dresu da se gine za taj dres ali nije tako.
Nisi jedini ogorcen al treba imati strpljenja uzdat se u novu generaciju to jest najvise ovu Musinu pa cemo vidjeti sta ce biti, i ovaj savez je nasljedio milion problema od prosleg ajde da vidimo kako ce sve to izgledati kad im se zavrsi mandat.
Et najavili su iduce sezone ligu mladih to nam je preko potrebno a odlucio sam da vjerujem i da im je ova godina u u16 itd dobra lekcija za buducnost. Previse smo skloni neosnovanom optimizmu a i pesimizmu...
To baš spominjem iz razloga što nismo ništa postigli a i dan danas se priča o toj partiji, fazon je u tim podvizima protiv jačih, poznatijih, bogatijih, gdje dižeš naciju na noge i tjeraš djecu da zbog tebe počnu igrat taj sport. I ne bih se složio da se Nihad, Mirza i Juka ne mogu porediti sa igračima kod susjeda, sva trojica bi ako gledamo igračke kvalitete bili među vrlo bitnim u Srbiji i Hrvatskoj, Srbija ima samo jednog NBA igrača, a mi imamo dvojicu, jednog koji je bio u svoje doba skoro najbolji igrač u Evropi i koji sada ima finu rolu i statistiku u NBA, a drugi pred kojim su brojne sezone u najboljoj ligi svijeta, a Nihad bi sigurno bio u 12 u Srbiji, a u Hrvatskoj čak jedan od nosioca igre. Ne smijemo potcjenjivat talenat i kvalitet koji ova zemlja ima, ima ga 100% možda ne kao u Hrvatskoj i Srbiji, ali smo sigurno blizu, Nurkić i Musa su najbolji primjeri dječaka koji se razvijaju u vrhunske igrače, a imali su samo sreće u životu iako su radili i trenirali za ovo što postižu u karijeru, šta smo takvih propustili u zadnjih 10 godina Bog sami zna, sistem u zemlji ne postoji, meni je i dalje misterija kako se Džanan razvio u ovakvog igrača s obzirom da dolazi iz Krajine gdje ne postoji košarka, kada i ko ga je naučio fundamente, kako se za dvije godine u Košu razvio u igrača za Cedevite, nije mi jasno, i onda će neko reć nismo Srbija ili Hrvatska, suhi talenat je po mom mišnjenju isti, samo je sistem u qrcu tj nema ga, zato i ne proizvodimo igrače. Dotaću se KK Bosne iz najboljih dana, kakvih je juniora tih godina propalo to je za nepovjerovati, niko im nije dao šansu, a strahovito talentovanih igrača je bilo te 3 specifične juniorske generacije, a tada je i postojala omladinska košarka u BiH, i opet se nisu gurali mladi talenti, dok neko ne preuzme kormilo u savezu nema od nas ništa, savez je bio u dobrim rukama samo u ratnim godinama.

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

pon avg 29, 2016 7:51 pm

Pa OP KK Bosna je bio klasičan primjer 'korupcije' u BiH.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 29, 2016 8:26 pm

3 puta na dan Mirza trenira trenutno. Svaka mu cast, Juka moze mnogo da nauci, ali nema mozga.

Inace, Duskaja je davno trebalo nabiti iz reprezentacije. Dezurno smetalo.

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 29, 2016 9:21 pm

Razlika je Nurkic je dosao na okupljanje spreman za takmicarske utakmice Mirza nije.

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 29, 2016 10:36 pm

Nurkic je igrao u 32 utakmice prosle sezone, dok je Mirza igrao u 79. Jeste se i oporavljao od povrede, ali jedno ne amnestira drugo. Nista Nurkic nije dosao spremniji od Mirze, bas suprotno.

Djemba-Djemba
Kontakt:

pon avg 29, 2016 10:45 pm

Mirza dosao spremniji nego Nurkic? nije mi tako izgledalo na prijateljskim znam da mi je Nurkic izgledao kao momak u treninga i koji je proveo ljeto sa loptom dok je Mirza izgledao kao penzioner. Sad ce prave utakmice ocekujem od obojice da budu na pravom nivou.
I da se ne lazemo nije ni Mirza igrao ogromnu minutazu za NBA igraca vec prosjek neki.
I valjda sto je Mirza imao zdravu sezonu iza sebe trebalo bi da znaci da ce doci u boljoj formi a ne da bude razlog da dodje u losijoj od igraca koji je imao povredu.....

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto avg 30, 2016 12:02 am

Nista od toga ne amnestira Juku i ove provode. Nije imao ogromnu minutazu za NBA standardne, ali za Juku jeste. Ne brinem se ja za Mirzu, uostalom napravio je karijeru, za Juku se brinem. Ne zbog toga sto ne moze - jer moze, vec zbog toga sto on u ovim godinama ne smije iz sale da izlazi, a to nije slucaj. Nista Nurkic nije spremniji dosao od Mirze, to kako nama izgleda mozemo do sutra..

Takodjer, nadam se da ce obojica biti na pravom nivou i da ce Nurkic odigrati cijelu sezonu bez povrede.

Djemba-Djemba
Kontakt:

uto avg 30, 2016 12:07 am

Pa ja sad nisam ni pricao o provodima vec kakav je ko dosao na pripreme, meni licno je Juka izgledao dosta spremniji al ajd nevazno sad.
Ma u principu slazem se ja sa tobom Juka i ostali momci bi trebali da zive u dvorani ali opet lako je nama reci to sad kad si mlad I milioner onda je malo teze okrenuti ledja provodu, nemaju svi mentalitet Bryanta jbg tako je.

Brkoo
Kontakt:

uto avg 30, 2016 5:03 pm

Pogledajte prvo ko je selektor reprezentacije, kako jedan od najvecih izdajnika u historiji nase kosarke moze prigovoriti nesto izdajniku Djedovicu ili bilo kome drugom. To je isto da jedna kurva prigovara ovoj drugoj nesto, a obje kurve.

Pogledajte roster reprezentacije pa to je za plakati. Zahiragic, najlosiji igrac u historiji kosarke, igrac kakvog pozelis da ima tvoj protivnik, igrac koji nema ni brzinu, ni sut, ama bas nista nema, jedan kosarkaski element, jedino to sto je kosarkaski glup, to je jedina stvar koja ga veze uz kosarku.
Amar Gegic, ovaj ko i ima talenat, ima fenomenalan prodor, al kad suta, suta ko Zahiragic, cigla leti prema kosu, malo je taj segment popravio ali vrlo malo.
Nemanja Gordic- ovaj ne moze igrati vise ni u prosjecnoj ekipi ABA lige.
Adin Vrabac, jedino sto ga razlikuje od Zahiragica je brzina.
Nedim Buza- katastrofalan rad nogu, kad igra odbranu i nana od 80 godina ga moze proci, solidan sut i to je to.
Milan Milosevic- sta reci o ovome, prosjecan u odbrani, zna nekad pokupiti par skokova, ofanzivno jako limitiran.
Elmedin Kikanovic- ofanzivno jak, defanzivno truba, nikad nisam volio centre sa 1-2 skoka po utakmici.

Pogledas onda neke rezerve Pasalic, Persic, Halilovic, sve as do asa :oops1:

Trenutno u rosteru reprezentacije imamo 3 igraca koji imaju kvalitet(Nurkic, Teletovic i Musa), fali borbeni Stipe, Amerikanac, Herr Djedovic, ocekivanja su mi na minimumu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

uto avg 30, 2016 5:43 pm

Đedović se nakon pregledanog klipa pokajao što je uzeo njemačko državljanstvo! Nema onakvog derneka u Minhenu :mrgreen:

cikazubo
Kontakt:

uto avg 30, 2016 11:18 pm

Anarky je napisao/la:Đedović se nakon pregledanog klipa pokajao što je uzeo njemačko državljanstvo! Nema onakvog derneka u Minhenu :mrgreen:
Ma i dole je veselo, balkansko društvo, dinastija Pešić na čelu, eto i Đorđevića dole, Mutapčić u SŠ, tu su već pored Nihada, naš Refko, Lučić, Kovačević. :mrgreen:

storm_raider
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri avg 31, 2016 1:03 am

@Djemba, pa vrtimo se u krug. Naravno da nije Bryant, ali neka uci od Mirze o radnim navikama. Prisustvovao sam milion treninga u zivotu, sto dok sam trenirao, sto kasnije.. ovo sto je Mirza trenirao zadnjih 10 dana i ovaj tempo, uzivo nisam vidio.

Djemba-Djemba
Kontakt:

sri avg 31, 2016 10:28 am

Dobro vjerovat cu ti na rijec.
Meni nista nije izgledao spremni nego Juka cak suprotno ne mogu sad ono sto sam vidio svojim ocima u pripremnim da mijenjam jel tako?
Sigurno da postoje stvari koje JUka moze pokupiti od Mirze, mozda bi i Mirza nesto mogao od Juka kao npr igrati odbranu :D
Kako god nasi su i nije mi ni jedan drazi od te dvojice jedino se Musa izdvaja i sretno im svima da nas danas obraduju!

Djemba-Djemba
Kontakt:

sri avg 31, 2016 3:40 pm

Larson hoce li biti kakav stream utakmice?

LARSSON
Kontakt:

sri avg 31, 2016 3:41 pm

Djemba-Djemba je napisao/la:Larson hoce li biti kakav stream utakmice?
https://www.youtube.com/watch?v=oM_ARyh85uQ" target="_blank
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 32

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava