Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: Mlade reprezentacije, i potencijalni superstarovi :)

ned jul 03, 2016 2:41 pm

U18 je tako nebitno ovog ljeta. Da smo u punom sastavu pa da napadnemo plasman na U19 SP bila bi druga priča, a ovako bez Muse, Sikiraša a možda i Čampare to je bah...A U18 EP naredne godine nije kvalifikaciono za SP tako da će i ono biti bah, u kakvom god sastavu nastupali. Samo nek se ne ispada u diviziju B. Jedino na šta vrijedi obratiti pažnju ovog ljeta u U18 ekipi je hoće li Gegić eksplodirati i odigrati neko baš sjajno EP, nakon odličnog ANGT turnira i završnice sezone u seniorima Sparsa očekivanja su velika.

U20 je postala privlačnija za pratiti dolaskom Karahodžića. A tu je i Atić. Čini se kao ekipa koja bi mogla izboriti povratak u diviziju A. Ali svakako da FIBA neće raditi prenos utakmica divizije B tako da ćemo moći pratiti samo statistiku.

I U16 nije baš toliko zanimljiva ovog ljeta, samo nek se ne ispadne, a i nije kvalifikaciono za U17 SP...Ali zato dogodine sa 2001. godištem(Kusturica, Biberović, D. Hodžić, Mehić...) napadamo plasman na U17 SP :titula: Mada će svakako neki od njih već i ove godine biti u U16 timu.

Sve u svemu, ovog i narednog ljeta od svih omladinskih takmičenja za nas je najvažnije U16 EP 2017. i da tu izborimo plasman na U17 SP.

Nije uopće nerealno, imamo visoku kvalitetu u 2001. godištu, treba im Liga Mladih u punom obimu, više okupljanja tokom godine, pripremni turnir u Turskoj početkom 2017. godine, dobar trener na klupi i ne vidim razloga zašto ne bi uradili velike stvari.

A vrijeme je i da i mi organizujemo neko prvenstvo u diviziji A(neko U16 ili U18 EP u godini kad je kvalifikaciono za SP), mi smo kad ispadnemo u diviziju B se prijavljujemo za domaćinstvo, vjerovatno smo rekorderi po broju organizovanih U16, U18 i U20 EP divizije B :lol:
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

ned jul 03, 2016 4:37 pm

Ima na SS portalu video intervju sa Enesom Numanovićem od skoro 10 minuta. Kome se neda gledati, evo ukratko:

- Marko Trbić je iz zdrastvenih razloga napustio mjesto selektora U18 selekcije, a Numanović je vanredno "uletio". Trbić je već bio napravio spisak igrača i Numanović je samo preuzeo njegov spisak, neće biti nikakvih promjena.

- 14 igrača pozvanih igrača 1998. godište se već okupilo prije dan - dva i rade sa pomoćnim trenerom Borisom Jovanovićem.

- Numanović preuzima ekipu 6. jula, nakon povratka iz Španije(gdje je pomoćnik Pandži u U17 selekciji).

- Od igrača iz U17 tima računa na dvojicu: Čampara i Čerkezović. Oni će dobiti odmor do odprilike 14. jula kada bi se trebali priključiti U18 selekciji. S obzirom da su njih dvojica već dosta potrošeni nakon priprema i nastupa za U17 selekciju, tek će se vidjeti jesu li oni u stanju nastupati i za U18 selekciju. Niko ih neće siliti na to.

- Od Gegića očekuje da bude lider ekipe.

- 10. jula se ide u Crnu Goru gdje će odigrati dvije utakmice sa domaćinom :r 17. jula idu u Sloveniju gdje će odigrati dvije utakmice sa domaćinom. 21. jula se putuje u Tursku gdje će učestovati na pripremnom turniru gdje će pored domaćina i naše selekcije nastupati i Italija i Španija. U Turskoj 30. jula i počinje U18 EP.

Sve uredu rečeno. Jedino je zabrljao kad je pričao da su naše ambicije da se prođe grupa i da je to naš cilj, iako je sistem takmičenja takav da sve ekipe prolaze grupnu fazu. Vi mislite da se ja šalim kad kažem da ni sami selektori nemaju pojma kakav je sistem takmičenja na kojima vode ekipe, ima da Mičić uleti u teren od radosti zbog prolaska grupe kad U16 selekcija dobije nekog :mrgreen:
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

Djemba-Djemba
Kontakt:

ned jul 03, 2016 5:16 pm

Pa odlicno je to, mislim kako je moglo biti opet imamo i neke pripremne ni igraci nisu losi a iskreno poslao bi ja Camparu na odmor nek Gegic to sam iznese koliko moze pa da vidimo od cega he.....
Inace jel nam se ovo Atic vraca u pravu formu? a i Karahodzic 5 asistencija fino fino.. slika

DZM13
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned jul 03, 2016 7:40 pm

Pripreme u18 vise nego odlicne, jaki protivnici za pripreme :)

U16 spisak uskoro nakon preliminarne faze, bice iznenadjenja i pozitivnih i negativnih
Nihad Đedović = izdajnik, SLAVKO PETROVIC == UBLEHAS
MT33 - Prvi Bosnjak u NBA
"...ko ne slusa pjesmu, slusat ce oluju..."
https://www.youtube.com/watch?v=asm17vZaAOg - ...lijepa Azro, lijepa Azro, svud po svijetu trazim te...

Djemba-Djemba
Kontakt:

uto jul 05, 2016 2:15 am

Eh kakva razlika izmedju ovog https://www.youtube.com/watch?v=Bjfc_Gb ... ture=share" target="_blank i nekakvih Mirkovica,Barukcija,Mutica itd...

Zivot dajem da bi igrali finale al dobro samo da se dobro oporavi bit ce jos borbi! :titula:

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

uto jul 05, 2016 4:10 pm

U - 16 selekcija okuplja se u hotelu Hollywood u Sarajevu 12. jula.

Pozivi su već odavno poslati, ali spiska nema na stranici Saveza. Nema!

Samo se mogu pratiti klubovi koji se svaki za sebe pohvale na svojim stranicama koji je njihov igrač pozvan u reprezentaciju.

Iz Sparsa Karić, Tiganj, Biberović, Ilić i Gutić.

Iz Slobode Omerović i Subašić.

Totalno nebitno, ali svojevremeno sam upoznao sestru od ovog Omerovića. Bila je tad odbojkašica, visoka preko 190 cm, nikad visočije cure nisam vidio. I nisu oni iz Tuzle, već iz Kalesije, samo on upisao srednju u Tuzli i usput zaigrao za Slobodu. I ovaj Subašić je pitanje odakle je.

Sloboda nema sistematski rad sa mladima, ali koristi što je i dalje kakav - takav privlačan brend te centar regije, djeca iz cijelog TK idu u srednje škole u Tuzli pa i ona od tog profitira.

#DurmoReprezentacija

Peace
Kontakt:

sri jul 06, 2016 3:27 pm

Deni Hodzic je dobio poziv kadetske selekcije Slovenije prije par dana ali se uljudno, i uz moj nagovor i insistiranje (ovo sam radio na svoju ruku bez ikakvog dogovora sa bilo kim jer sam se vec ranije par puta cuo sa hodzicima) te uz nagovor porodice, zahvalio na istom... ali momak zbog tog odbijanja drzave rodjenja očekuje da bude pozvan u nasu kadetsku selekciju jer nije to bas bila jednostavna odluka za njega, i zbog koje moze trpiti u buducnosti... da ima tretman kao i jusuf... sve ovo je proslijedjeno barbaricu i micicu... e sad da li su, i jesu li sta uradili povodom ovoga licno ne znam jer nisam u sarajevu vec nekoliko dana... vraćam se tek oko subote... skandalozno bi bilo da ne nazovu hodzice... tako isto je kericev otac obecao zadnji put kad smo se culi da mali nece igrati za sloveniju, iako je prije kategoricki odbijao BiH ali nisam odustajao jer je mali bio zainteresiran, ali protiv porodice nisam htio da idem, i nisu meni obecali kerici da ce elvin igrati za bih nego da ce odbiti sloveniju i vidjeti sa ksbih kako i sta... i eto također i u njegovom slučaju je javljeno dubravku pa ako je pokszao zelju i interes te razgovarao mogao ga je 99% privoliti da igra za bih jer bi to harun m. 1000000% ucinio... dakle bilo je 99,99% sigurno da ce mali igrati za sloveniju, ali prije 15tak dana se situacija promijenila iz korijena i moj susret sa kericima je urodio plodom...

DZM13
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri jul 06, 2016 6:04 pm

Peace je napisao/la:Deni Hodzic je dobio poziv kadetske selekcije Slovenije prije par dana ali se uljudno, i uz moj nagovor i insistiranje (ovo sam radio na svoju ruku bez ikakvog dogovora sa bilo kim jer sam se vec ranije par puta cuo sa hodzicima) te uz nagovor porodice, zahvalio na istom... ali momak zbog tog odbijanja drzave rodjenja očekuje da bude pozvan u nasu kadetsku selekciju jer nije to bas bila jednostavna odluka za njega, i zbog koje moze trpiti u buducnosti... da ima tretman kao i jusuf... sve ovo je proslijedjeno barbaricu i micicu... e sad da li su, i jesu li sta uradili povodom ovoga licno ne znam jer nisam u sarajevu vec nekoliko dana... vraćam se tek oko subote... skandalozno bi bilo da ne nazovu hodzice... tako isto je kericev otac obecao zadnji put kad smo se culi da mali nece igrati za sloveniju, iako je prije kategoricki odbijao BiH ali nisam odustajao jer je mali bio zainteresiran, ali protiv porodice nisam htio da idem, i nisu meni obecali kerici da ce elvin igrati za bih nego da ce odbiti sloveniju i vidjeti sa ksbih kako i sta... i eto također i u njegovom slučaju je javljeno dubravku pa ako je pokszao zelju i interes te razgovarao mogao ga je 99% privoliti da igra za bih jer bi to harun m. 1000000% ucinio... dakle bilo je 99,99% sigurno da ce mali igrati za sloveniju, ali prije 15tak dana se situacija promijenila iz korijena i moj susret sa kericima je urodio plodom...
svaka cast (Y)
Nihad Đedović = izdajnik, SLAVKO PETROVIC == UBLEHAS
MT33 - Prvi Bosnjak u NBA
"...ko ne slusa pjesmu, slusat ce oluju..."
https://www.youtube.com/watch?v=asm17vZaAOg - ...lijepa Azro, lijepa Azro, svud po svijetu trazim te...

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri jul 06, 2016 9:55 pm

Peace je napisao/la:Deni Hodzic je dobio poziv kadetske selekcije Slovenije prije par dana ali se uljudno, i uz moj nagovor i insistiranje (ovo sam radio na svoju ruku bez ikakvog dogovora sa bilo kim jer sam se vec ranije par puta cuo sa hodzicima) te uz nagovor porodice, zahvalio na istom... ali momak zbog tog odbijanja drzave rodjenja očekuje da bude pozvan u nasu kadetsku selekciju jer nije to bas bila jednostavna odluka za njega, i zbog koje moze trpiti u buducnosti... da ima tretman kao i jusuf... sve ovo je proslijedjeno barbaricu i micicu... e sad da li su, i jesu li sta uradili povodom ovoga licno ne znam jer nisam u sarajevu vec nekoliko dana... vraćam se tek oko subote... skandalozno bi bilo da ne nazovu hodzice... tako isto je kericev otac obecao zadnji put kad smo se culi da mali nece igrati za sloveniju, iako je prije kategoricki odbijao BiH ali nisam odustajao jer je mali bio zainteresiran, ali protiv porodice nisam htio da idem, i nisu meni obecali kerici da ce elvin igrati za bih nego da ce odbiti sloveniju i vidjeti sa ksbih kako i sta... i eto također i u njegovom slučaju je javljeno dubravku pa ako je pokszao zelju i interes te razgovarao mogao ga je 99% privoliti da igra za bih jer bi to harun m. 1000000% ucinio... dakle bilo je 99,99% sigurno da ce mali igrati za sloveniju, ali prije 15tak dana se situacija promijenila iz korijena i moj susret sa kericima je urodio plodom...
Dobio je poziv U - 15 selekcije Slovenije, a ne U - 16 , zar ne? Slovenci su ovih dana okupili i U - 14 selekciju, a mi počinjeo sa U - 16, nema mlađih selekcija od te.

Svakako on mora biti pozvan na okupljanje naše U - 16 selekcije. Ustvari on već zasigurno zna je li pozvan ili nije, pozivnice su već otišle, okupljanje je 12. jula u Sarajevu. Teško da može upasti u 12 igrača za ovogodišnje EP, ali na okupljanju svakako treba biti. Ako i ne upadne u 12 za EP a teško da hoće kao godinu mlađi, nema razloga za nezadovoljstvo, ne bi ni u Sloveniji ove godine bio među 12 u U - 16 selekciji, a oni su još i u diviziji B.

A i Kerić bi nam vjerovatno valjao dogodine u U - 16 timu, ali ove godine pitanje je ima li mjesta i na pripremama kao godinu mlađi. Može dobiti poziv samo eto da bi ga se "kaparisalo".

#DurmoReprezentacija

Peace
Kontakt:

sri jul 06, 2016 11:20 pm

Za u16 su obojica dobili pozive... mimo njih ima jos 2001 godista u slovenskoj selekciji...
Nisam uopste ni u Sarajevu, a ni u BiH vec 7-8 dana pa i ne znam da li su kontaktirani. (općenito ne znam nista oko saveza jer sam na odmoru, pa pratim kroz portale koliko mogu, i pripreme su bile planirane za 10. jul, otkud sad 12. ne znam).. a ako jesu onda su i dobili pozive sigurno od naseg saveza i selektora, jer bi bilo bezobrazno kada ne bi dobili pozive za pripreme a odbili maticne drzave... da li ce upasti u 12 to ovisi od selektora, ali pozive za siru selekciju trebaju dobiti... jer ako dobije npr mehic, a dobio je koliko znam, trebaju i oni jer su bili bolji od amara u njihovoj kadetskoj ligi...

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

čet jul 07, 2016 6:17 am

Ništa onda, idemo da igramo sa petorkom Kusturica(PG) - Kerić(SG) - Biberović(SF) - Hodžić(PF) - Mehić(C), svi redom 2001. godište, dovoljno za goli opstanak :kafa:

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:17 pm

Je li istina da će novinari Sport1 12. jula posjetiti hotel Hollywood povodom prvog dana okupljanja U16 reprezentacije, objaviti ko se pojavio na njemu, pitati selektora Mičića u vezi eventualnog neprisustva nekih koji su trebali biti tu, ekskluzivne fotografije sa lica mjesta???

#DurmoReprezentacija

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:30 pm

Teško... Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima će nam uzeti 80% redakcije tih par dana. :mrgreen:

Šta treba pitati ako neko kojim slučajem ode? :mrgreen:

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:57 pm

Prvenstveno ima li neki igrač na kojeg je selektor računao ali ga nema na okupljanju i zašto :DD:

A s obzirom da 3 dana pred okupljanje nigdje nema spiska pozvanih igrača a vjerovatno neće ni biti, možda će biti potrebno da ih taj novinar prebroji ispred hotela i zapiše koga ima :rofl1:

#DurmoReprezentacija

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

ned jul 10, 2016 7:59 pm

Izgleda da nije u Hollywoodu okupljanje uopšte? :mrgreen:

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

ned jul 10, 2016 11:16 pm

Anarky je napisao/la:Izgleda da nije u Hollywoodu okupljanje uopšte? :mrgreen:
S obzirom na bezobrazno nizak nivo informacija koje o okupljanjima pruža Savez, ovo je jedino što sam našao

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 12. juli u hotelu Hollywood na Ilidži.

http://sloboda.ba/omerovic-i-subasic-ig ... -poljskoj/" target="_blank

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pon jul 11, 2016 8:47 pm

Evo sad sam se čuo sa Mehićem iz Mege. I on kaže da je okupljanje sutra u Hollywoodu, dobio je i on poziv i dolazi.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri jul 13, 2016 10:08 pm

Dokaz da selektor U16 Mičić uistinu postoji, da to nije samo mitsko biće :shisha:

slika

:ganja:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=gF6PkYILhoQ[/video]

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

čet jul 14, 2016 6:34 pm

Đe Nermin Mavrić, Milenko Frganja, Deni Hodžić, Elvin Kerić, Mirza Kusturica, Nikola Đaković...

slika

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 15, 2016 2:03 pm

Jedna dobra vijest: Savez Grčke će preko svoje youtube stranice prenositi sve utakmice U20 EP divizije B
https://www.youtube.com/user/HellenicBF" target="_blank

#DurmoReprezentacija

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava