Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Republika
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2017 11:27 pm

Imaš dva rješenja tu. Nijedno ovi debili neće skontati da naprave. Ukineš OPL za juniore i formiraš lugu U-23, to bi bili b timovi gdje igraju juniori ali i igrači koji su u prvom timu, a nisu ni tu ni tamo.treba im utakmica ili neki rekonvalescenti koji su imali povredu pa igraju tu da im se vrati osjećaj.

Druga stvar je da se treba prmijeniti pravilo zapisnika da moraju biti u-21 tri igrača i to je to.

Stavi da ih mora biti šest od toga četiri na terenu, makismalno da u zapisniku mogu biti tri stranca i istrpi dvije godine vidjet ćeš treću sezonu kako se kvalitet diže, kako U.19 i U.21 počinju ličiti n aselekcije, ako nema Nestora naravno da ih 'posloži' ;D, a prosjek timova generalno 22, 23 godine

Ali da ti pomognem ovo će se desiti nikad.

@ipe Hrvanović je bljesnuo jesenas i dobro ide i izgleda pa ćemo vidjeti

Ajzea
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:28 pm

Zeba i Lendric - kakav ce ovo tandem da bude.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:29 pm

slika

Memija juce napunio 21. godinu. 75 utakmica u plavom dresu, 4 gola.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

igla
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:29 pm

Jest, ali treba i omladince motivisati da napreduju tako sto cemo pruziti sansu nekom umjesto dovodjenja polovnog igraca. Od ovog moze biti nesto, od polovnog nista.
Tuzno se hvatati samo omladinskog pogona kad se nema para.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2017 11:48 pm

Ipe je napisao/la:
Republika je napisao/la:Od svih njih najbliži tome da bude igrač je Šabanadžović iz više razloga, a najveći je gen koji ima to sam siguran. Druga stvar koju mora riješiti je da igra seniorski fudbal što prije ili da ide odavde. Poslije njega Velić i Džindo imaju kvalitete da postanu igrači. Tek onda po meni na red dolazi Amar. On je interesantan, ljevak i sigurno da ima materijala i treba da nastavi raditi.

Pritom mislim da Mujaga isto tako mora raditi na tome da igra seniorski fudbal ili ga neće biti nigdje

Moje mišljenje naravno, ali mislim da imam pravo komentarisati jer ovu generaciju znam još dok su igračli kod Mekića kao mladji kadeti, a neke znam i kao pionire
Vidi se da pratiš imamo dosta slično viđenje. Ja bih dodao i Hrvanovića koji je opasan u juniorima, ali opet ništa ne mora značiti nezgodan je prelazak u seniore jer je naša omladinska liga baš tanka
Jadna im majka , sad se mogu počet baviti slikanjem. Što su igrali , igrali su...

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Jaozinho22

sub jan 07, 2017 11:48 pm

Brkoo je napisao/la:Problem je sto mi mislimo da je svaki igrac iz op talenat i da moze biti kvalitetan igrac. To je slucaj kod svih klubova kod nas, cim je igrac mlad odmah je veliki talenat. Mislimo da se samo kod nas radjaju talenti. Pa tako godinama trpis npr. prosjecnog Dadu Sadikovica. Talenti su Armin Hodzic, Amer Gojak, Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic, igraci tog kalibra dok su bili u nasem op. Kad bi izbacivali bar jednog slicnog kao sto su nabrojani svake godine bilo bi odlicno, umjesto prosjecnih Mujagica i Osmankovica koje dizemo do neba samo zato sto su mladi i zato sto su nasa djeca.

Prica da se ne pruza sansa mladim igracima zbog rezultata je glupa. Zasto? Zato sto mladi igraci nemaju kvalitet za prvi tim. Amar Osim je davao sansu Hodzicu kad smo se za titulu borili, kad je svaki bod bio znacajan, pa taj Hodzic pokaza da je talentovan i da ga se isplati forsirati. Odovic dade sansu Hadziahmetovicu pa on odgovori na najbolji moguci nacin. Zato sto ima kvalitet. Mozes ti do sudnjeg dana davati nekim mladim igracima sansu oni to nece iskoristiti..
Potpuno se slažem s tvojim postom druže samo bih dodao još jednu stvar. U redu je negurat ''prosječne'' omladince,ima Gošk,Visočka Bosna,Čelik,Olimpic nek igraju al mi je još gluplja stvar dovest 10 puta skupljeg igrača a imaš istu korist od njega kao i od tog prosječnog omladinca...
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Pinkii
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:51 pm

E bas sad da vidim hoce li ovi Slobode jesti ..... kad Piric predje u Sarajevo ili Zrinjski kao sto su kad je Bobic dosao kod nas.
Zadnja izmjena: Pinkii, dana/u sub jan 07, 2017 11:51 pm, ukupno mijenjano 1 put.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

salle86
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:59 pm

Republika je napisao/la:Od svih njih najbliži tome da bude igrač je Šabanadžović iz više razloga, a najveći je gen koji ima to sam siguran. Druga stvar koju mora riješiti je da igra seniorski fudbal što prije ili da ide odavde. Poslije njega Velić i Džindo imaju kvalitete da postanu igrači. Tek onda po meni na red dolazi Amar. On je interesantan, ljevak i sigurno da ima materijala i treba da nastavi raditi.

Pritom mislim da Mujaga isto tako mora raditi na tome da igra seniorski fudbal ili ga neće biti nigdje

Moje mišljenje naravno, ali mislim da imam pravo komentarisati jer ovu generaciju znam još dok su igračli kod Mekića kao mladji kadeti, a neke znam i kao pionire
nismo mi neka aman zaman talentovana zemlja
bar ne onoliko koliko mislimo da jesmo
ali jesmo neka zlatna sredina
problem je što mi i ono talenta što imamo ne "tešemo" već ga sputavamo
ne radi se gotovo nikako na maldim igračima
dok vani opet, neke manje talentovane nacije, rade više od nas
mnogo više
i na kraju se produkt jasno vidi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:00 am

Zeljo pravi racun bez krcmara, nije se udostojio kontaktirati Pirica i ponuditi mu angazman. Kako bi bilo da ja ne kontaktiram Lendrica ili Stevanovica!?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Republika
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:00 am

Pinkii je napisao/la:E bas sad da vidim hoce li ovi Slobode jesti ..... kad Piric predje u Sarajevo ili Zrinjski kao sto kad je Bobic dosao kod nas.
Ma bespotrebno pravdanje svoje nesposobnosti. Pustio si ga i to je to ne znam šta se buniš. Kakve veze ima gdje će potpisati kad ode od tebe, a ti nisi bio zainteresovan za njega.

igla
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:02 am

Ma nismo mi netalentovani ni sekunde, ali imamo užasan mentalitet. Brzo se kod nas umisli neko da je zvijezda, nakon 2-3 dobre tekme već mu je u glavi da je kalibar za Chelsea.

Republika
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:03 am

salle86 je napisao/la:

mnogo više
Ma ne bih se složio da nismo talentovani, nego više cijenimo tuđe nego svoje. Ne samo u sportu nego u svim sferama. Znam recimo kada se priča oko cijene streama i grafike. Kad se pojavi Slovenac sa tim on može dobiti četiri puta veću cijenu od lokalca jer je Slovenac, a oni su kao boli i pametniji, a cijeli život im te stvari rješavala ekipa iz Zoija koja je počela da radi tokom Olimpijade.

rodrigo87
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:04 am

Ima li šta novo na Istoku, radi li se :) ?

salle86
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:08 am

Republika je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

mnogo više
Ma ne bih se složio da nismo talentovani, nego više cijenimo tuđe nego svoje. Ne samo u sportu nego u svim sferama. Znam recimo kada se priča oko cijene streama i grafike. Kad se pojavi Slovenac sa tim on može dobiti četiri puta veću cijenu od lokalca jer je Slovenac, a oni su kao boli i pametniji, a cijeli život im te stvari rješavala ekipa iz Zoija koja je počela da radi tokom Olimpijade.
nisam rekao da nismo talentovani
već samo neka zlatna sredina
realno
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:16 am

rodrigo87 je napisao/la:Ima li šta novo na Istoku, radi li se :) ?
Radi se itekako, samo kako je ovo stislo slabo ima novih slika. Kako li je radnicima tek na ovim minusima, svaka im cast stvarno.
Nadam se da ce popustit ove temperature, da bude lakse radnicima. Ceka se da se izdigne tribina, pa ce ici to brze. Sta je s onim dijelom prema jugoistoku, u to nisam upucen, neko rece da su ispod neke plinske instalacije pa da zbog toga se tu ne radi sada...mozda grijesim. Ako neko ima friskih informacija, neka kaze. Toliko smo se radovali izgradnji i kada ona dodje - niko nista.

Praise the sun \[T]/

Vrag

ned jan 08, 2017 12:18 am

Treba ovog malog iz Drine dovesti sto je Radnik zagrijan. Lijevi bek

rodrigo87
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:19 am

Omar500 je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:Ima li šta novo na Istoku, radi li se :) ?
Radi se itekako, samo kako je ovo stislo slabo ima novih slika. Kako li je radnicima tek na ovim minusima, svaka im cast stvarno.
Nadam se da ce popustit ove temperature, da bude lakse radnicima. Ceka se da se izdigne tribina, pa ce ici to brze. Sta je s onim dijelom prema jugoistoku, u to nisam upucen, neko rece da su ispod neke plinske instalacije pa da zbog toga se tu ne radi sada...mozda grijesim. Ako neko ima friskih informacija, neka kaze. Toliko smo se radovali izgradnji i kada ona dodje - niko nista.
:palacgore:
Hvala na info, bitno mi je samo da se radi. Sto kazes, da hoce malo popustiti ovo vrijeme da bar ljudima bude malo lakše.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:21 am

Vrag je napisao/la:Treba ovog malog iz Drine dovesti sto je Radnik zagrijan. Lijevi bek
Jeko taj?

Praise the sun \[T]/

Republika
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:24 am

Vrag je napisao/la:Treba ovog malog iz Drine dovesti sto je Radnik zagrijan. Lijevi bek
Sad gledam 1995 godište, mjesto rođenja Ilidža :D

Brkoo
Kontakt:

ned jan 08, 2017 12:29 am

Jaozinho22 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Problem je sto mi mislimo da je svaki igrac iz op talenat i da moze biti kvalitetan igrac. To je slucaj kod svih klubova kod nas, cim je igrac mlad odmah je veliki talenat. Mislimo da se samo kod nas radjaju talenti. Pa tako godinama trpis npr. prosjecnog Dadu Sadikovica. Talenti su Armin Hodzic, Amer Gojak, Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic, igraci tog kalibra dok su bili u nasem op. Kad bi izbacivali bar jednog slicnog kao sto su nabrojani svake godine bilo bi odlicno, umjesto prosjecnih Mujagica i Osmankovica koje dizemo do neba samo zato sto su mladi i zato sto su nasa djeca.

Prica da se ne pruza sansa mladim igracima zbog rezultata je glupa. Zasto? Zato sto mladi igraci nemaju kvalitet za prvi tim. Amar Osim je davao sansu Hodzicu kad smo se za titulu borili, kad je svaki bod bio znacajan, pa taj Hodzic pokaza da je talentovan i da ga se isplati forsirati. Odovic dade sansu Hadziahmetovicu pa on odgovori na najbolji moguci nacin. Zato sto ima kvalitet. Mozes ti do sudnjeg dana davati nekim mladim igracima sansu oni to nece iskoristiti..
Potpuno se slažem s tvojim postom druže samo bih dodao još jednu stvar. U redu je negurat ''prosječne'' omladince,ima Gošk,Visočka Bosna,Čelik,Olimpic nek igraju al mi je još gluplja stvar dovest 10 puta skupljeg igrača a imaš istu korist od njega kao i od tog prosječnog omladinca...
Ma apsolutno si u pravu sto se tice toga. Moje misljenje je da ce takve greske u blizoj buducnosti biti rijetke jer sad strucna osoba poput Slavke vodi citav taj segment i zbog toga sam apsolutno miran ovaj transfer rok..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.

Prijava