Neandertalac je napisao/la:Roberto Baggio je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Ja sam rekao na pocetku. Podrska apsolutna, pet kola znat cemo ko je Kostic i koliko zna.
Rezultat 7 od mogicih 15 bodova i katastrofalna atmosfera u svlacionici pa cak i u klubu.
Tjerati neki inat pa ici dalje ovako, sankcijama na silu nametati disciplinu samo ce dodatno pogorsati stvari.
Nemamo igru ljudi, pa budite realni, pet utakmica iza nas, svi to vidimo.
Spominjemo svi Siroki kao nasu najbolju utakmicu a dobre smo srece i tada imali. U Tuzli pogledali na go nismo. Veceras bas kao razbijena vojska.
Jedini logican potez kojeg mozes napraviti je smjena trenera kako bi razdrmao ekipu. Nista novo i nista strasno. Desava se.
Je li ili nije bojkot ne mozemo znati, ja licno ne vjerujem u to uprkos tome sto znam koliko se `vole`.
Nisam za otkaz, čak i ako zijanimo protiv Zrinjskog, a zreli smo za to, nažalost. Nije se imalo strpljenja za Odovićevu krizu na početku prošle sezone, zato što, bez razloga, postajemo poput pitara od prije par sezona, hoćemo na silu pehar, pa kako god, po koju god cijenu. I ne dobismo na kraju ni Evropu. Samo se bezveze obrukasmo u odnosu prema Čapljiću, ni Mulalić, dugoročno rješenje, ne ostade nakon neuspjeha. I sad Kostića otjerati poslije 5-6 kola... To bi bilo samo srljanje iz greške u grešku.
To je vec druga prica. Cjelokupna situacija je produkt onoga sto sam pricao prije. Nekompetentni ljudi odlučuju o sportskom segmentu.
Plodove njihovog `znanja` mi jedemo.
A gorki pravo.
Pa neka onda svi natoče tog vina i popričaju, što kaže Kostić.
Nema ništa ni od toga da se sad na silu nameće. Ali valjda se može nešto riješiti ovdje a da nije na silu.
Ne slažem se da nema igre. Naravno, ovo je večeras blamaža, ali u ovih pet kola se moglo štošta vidjeti šta Kostić hoće, da to jeste pokušaj nekakvog sistema, za koji nema razloga da već sad govorimo da ne može uspjeti. Ne znam jeste li gledali Guardiolin City jučer. Jedan od najboljih trenera na svijetu, sa odličnim igračima, a na terenu u mnogim trenucima tim izgleda totalna šega. Niko nikog ne konta. Sagna i Clichy, kao bekovi, stoje u sredini i ne znaju običan pas dodati, jer nisu nikad tako u životu igrali. Treba malo vremena da se to kako treba uhoda, i sa puno boljim igračima od ovih koje mi imamo. Protiv Olimpika, u drugom poluvremenu, kada je pao pritisak zbog gola na kraju prvog, odigrali smo odlično, i tačno se vidjelo da to nije bilo stihijski - očepilo, pa hajmo trpati levate - nego su to bile različite uigrane kombinacije. I protiv Širokog je to djelovalo solidno, sa izuzetkom onih 15-ak minuta. Čak i večeras, prvo poluvrijeme nije bilo toliko loše. Jeste, falilo je tu puno više žara i muda, ali se i tu odigralo ponešto, planski, i to prije svega po lijevoj strani, na kojoj je tad bio Miroslav.
Problem je, međutim, što je ovo sve sad-zasad vrlo krhko. Da nismo dali Olimpiku gol onda na kraju prvog poluvremena, možda bi i tu na kraju odigrali ovako loše drugo poluvrijeme kao večeras. Isto tako, da je ušla neka lopta večeras na vrijeme, možda bi i ovdje... Mora se raditi na tome da ekipa ne potone čim krene naopako. A ako je jedan od razloga tome problemi u svlačionici, rješavati što prije. Mada, ja se bojim da nam se to već sad vraća olako najavljena titula, imperativ, moramo osvojiti. Ne moramo, brate.