Leon_Professional je napisao/la: ↑pet feb 10, 2023 8:00 pm
milanribar je napisao/la: ↑pet feb 10, 2023 7:54 pm
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pet feb 10, 2023 7:04 pm
Zasto ne bi imao? Opcija je da produzi, a i ne mora.
Klauzula je takva da klub nakon pola godine može produžiti na još pola ili ne, u zavisnosti kako odluči. Dakle na klubu je da izabere, tako je ugovoreno. Prije svega jer ne znamo u kakvom je stanju igrač a može se ispostaviti i da bude dobar. Lijepo gest od njega kako god, za primjer.
Još pola?
Zar Tuce nije rekao dugogodišnji...
Hajde da pojednostavimo.
Ara je doveden da se vrati u formu. Drugim riječima, da ga pokušamo oživjeti, jer dugo nije igrao i nije interesantan toliko inostranom tržištu. On ako bude zdrav i ako bude igrao kako zna, nema te sile da ćemo ga zadržati. Procjena je da se on za godinu maksimalno može vratiti u top formu, ako ga povrede zaobiđu, gdje bismo ga mi čak mogli prodati za nekih 100-injak hiljada eura.
Ovih pola godine-godinu, ako on bude pravi, puno će nam pomoći. Zato je win-win situacija, pogotovo jer haman ništa ne trošimo na njega. On pomogne nama, mi njemu. Pa čak i ako ode džaba, a nama pomogne, nemamo se šta ljutiti. Igrač njegovih kvaliteta realno treba igrati na puno većem nivou, ali negdje mu se zvijezde ne poklopiše.
Na kraju krajeva, uvijek sam za to da našoj djeci u ovakvoj situaciji pokušamo pomoći. To smo jednom uradili s Mirom Stevanovićem koji nije naše dijete, pa smo vidjeli koliko je to bilo dobro na kraju. Sutra to moźe biti Gojak, Bajić, Hajradinović… svejedno, ako ih ne daj bože povrede presijeku. Pogotovo jer ne dolazi u 33. godini, nego u najboljim godinama za igranje, gdje ima još bar 6-7 godina fudbala u nogama.