pon jun 12, 2017 6:34 pm
Jedan sam od tih sto misle da ne znamo dje gonimo u vezi dovodjenja i otpustanja/prodaje igraca..
Sto se tice diskusje koja se povela, moje razmisljanje je najblize sergejevicu..
Moji prijedlozi za ozdravljenje igrackog kadra su:
1. Kao prvo moram napomenut da sam skeptican sa Slavkom, ako se pogleda analiza mojih postova, prestao sam intenzivno pisati nekad kad je Memija prodat.
2. Nakon sto je Memija prodat, Slavko izjavljuje da ce nase najvece pojacanje biti Sinisa na desnom beku.
Odgovorno tvrdim da je to nas najlosiji igrac u sezoni bio. Musa nije dobio prilike. Slavko velika greska.
3.Vedranu odmah produziti ugovor (bilo bi pozeljno da svi forumasi koji su govorili da je klosar da se izvinu).
Slavko na pocetku je smatrao da Vedran nije dovoljno kvalitetan golman i prava je istina da je zato doveden Bobic, jer ponude za Vedrana nije bilo.. Vedran medju 3 najbolja igraca sezone.. Slavko i mladi igraci hmmm
4. Dovoditi 3 igraca sto kvalitetnija po prelaznom roku i vezati ih dugim ugovorima, sta to znaci: Analizirati koje su nam pozicije najslabije ( naravno posto nam je puno igraca otislo, ovo ce biti veoma tesko ).. po meni najvaznija pozicija je desni bek.. imamo malog Aldina Sehica u omladinskom pogonu, koliko vidim nisu mu nasi ponudili ugovor, a navodno mu je Redzepagic nasao nesto u Ceskoj kad nece nasi.. SINISA JE SMJESAN IGRAC, TO MORAM NAGLASITI..
5. Stoper, treba nam kvalitetan i relativno mlad, Graovac to ispunjava, al ne ispunjava da ga mozes dugorocno vezati, nadam se da nam za godinu nece trebati opet neko novo rjesenje..
Treba se dublja analiza napraviti i vidjeti jos jednu poziciju koja najvise skripi, vjerovatno krilni igrac, i da bude cilj 3 kvalitetna igraca dovesti, a ne 5,6,8 ili vise onako igraca... znaci sad 3, pa opet na sljedecem prelaznom 3 i tako sklapati ekipu..
Ako Lendrica prodamo, dovesti nekog dobrog napadaca (iznimka posto je igrac prodat )..
6. Sadikovic i Beganovic itekako imaju prostora u trenutnom Zelji, jesu nazadovali zahvaljujuci iskljucivo Kosticu, ali svakako da je Beganovic trenutno korisniji od Nikolica, a Sadikovic od vecine veznog reda, to je moje misljenje..
A ovo sto pile govori kakvi Sadikovic i Beganovic, mi od njih nemamo boljih, a moramo napraviti prioritete gdje cemo dovoditi igrace, jer ne mozemo dovesti 7 kvalitetnih igraca, jer nemamo toliko ni novca ni izbora na kraju krajeva..
Ako nema ponude za Lendrica, zahtjevati produzenje ugovora na jos jednu godinu po istim uslovima, zbog gresaka koje je napravio.. Napravio je greske i red ih je priznati, ali i oprostiti..