Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri sep 17, 2025 3:14 pm

Meni nije jasno zasto se uvijek pitari uzimaju kao primjer kada se prica o investitoru. Hiljade klubova po svijetu ima investitore i funkcionise sasvim dobro, pravi rezultate. Zasto se hvatati njih? Oni su debili danas kao sto su bili i prije 20 godina. Da ih Bin Salman kupi opet bi isto bilo jer su jednostavno takvi.

Sada nam dobro ide pa kao ne treba investitor. Nakon par poraza, a bice ih, onda ce se pricati da nam treba. Ne gubis ti identitet kad imas redovan izvor finansiranja, kad ne vode ljudi klub volonterski nakon posla, kad ne moraju roditelji kupovati opremu i placati clanarine, kad se boris za trofeje i proizvodis igrace, igras grupne faze...

Nije nikakav gubitak identiteta kad neko ulozi novac umjesto da ga posudjujes, vrtis brojeve, trazis pomoc privatnih kompanija i razlicitih nivoa vlasti.
Sky1: "Priču o investitoru je pustio neko iz Skupštine namjerno, mislim da gop Mirvić nije uopšte želio investirati, pitanje je da li je iznao uopšte da se spominje kao potencijalni investitor."

Sky1
Kontakt:

sri sep 17, 2025 5:26 pm

kb80 je napisao/la:
sri sep 17, 2025 2:05 pm
kvalitet je napisao/la:
sri sep 17, 2025 1:57 pm
ublehas je napisao/la:
sri sep 17, 2025 1:49 pm
Evo, da ponovimo, ja licno nisam za investitora, ali sam svjestan da nam je isti neophodan. Ne zbog eventualnih uspjeha, nego zbog navijaca. Mi pričamo kako niko nema ovakve navijacke, a na 0:2 su uveliko zviždalo i jebalo od do. Da jezgro nije smirilo situaciju i insistiramo na podršci, to bi samo postajalo jos gore. Da sada uvezemo 2-3 losa rezultata, sve bi se raspali. Tjerao bi se trener, tjerali bi se igraci, tjerala bi se Uprava. Poslije nekog vremena bi otišli ovi ljudi koji su sada u Zelji, a mozda dosli novi sa novim idejama, pa bi poslije nekoliko slabih rezultata otjerali i njih, i trazli nove....tako bi isli u krug dok nebo uspjeli otjerati sve koji hoce da rade za Zeljino dobro, ili dok se ne bi pojavio neko ko bi iskoristio svu ovu situaciju i dobro se okoristio, a Zeljo dozivio sudbinu Celika. Mi imamo sve manje i manje ljudi koji hoce da se bave klubom, a svakom samo nalazimo mane.
Da imamo vise strpljenja i bezrezervne podrske, svim srcem bi bio protiv investitora. Ovako sam svjestan da nam je to jedini spas, jer kad neko da svoje pare, nece ga puno zanimati sta simpatizeri misle.
To je to. Nekoliko loših rezultata i opet ide hebavanje od do ljudima koji praktično volonterski rade. To nije rješenje.

Dalje, mi bismo sigurno mogli bez investitora da imamo privredu koja to može izgurati, ali nemamo. Prvi bih u toj situaciji bio protiv investitora.
Apsolutno da, isto razmišljam. Da imamo TV prava, dobre jake sponzore i jak fan shop...
Ovdje se zaboravi jedan jako bitan stub u polsovanju kluba, a to su izlazni transferi, desio se Al Jaber ali godinama unazad do Amira nismo ostavirili nijedan bitan izlazni transfer, kada bi se to popravilo, prihodi kuba bi znato porasli i ima tu jos mnogo mnogo prostora da klub ostvaruje znacajnije prihode iz vlastite aktivnosti.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri sep 17, 2025 5:50 pm

OldBlue je napisao/la:
sri sep 17, 2025 11:40 am
Pozdrav svima, evo malo se smirilo u glavi i stomaku nakon ove bundesliga utakmice od preksinoć i čitam ove postove a ima ih podosta i ima svakakvih analiza pa da se i ja malo pridružim sa dva zapažanja:
prvo, Ado je rekao da je u pripremi svlačionice rekao da imamo na klupi igrače za preokrenuti što mi na prvu i nije nešto bilo ali kada malo bolje razmislim to je super za ekipu a pogotovo što se pokazalo tačnim
drugo, obratite pažnju kod sva tri naša gola kretanje Jaganjca, koliko drži loptu i kada je daje(bez carinjenja) i kako prati ostale igrače i pokriva prostor, dok naprimjer uz dužno poštovanje ovako nešto u kompletu nisam vidio od Krpića nikada i mislim da bi trebali poraditi na vračanju Hamze nazad pod ugovor

inače ovaj Borac i Vinko su sasvim dobra ekipa i ova pobjeda itekako vrijedi....

sve u svemu Ado je pokazao da je na dobrom putu da od ovih igrača napravi tim za respekt, puna podrška
Gdje ces to napisati, skenderija ima traume od ovog posta :rofl1:
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], kemo i 69 gostiju.

Prijava