Nije do trenera. Nema kvalitete. Mi smo jedna od najboljih ekipa izvan trojca Borac, Zrinjski i Sarajevo, koji su nam miljama daleko. Mala bodovna razlika samo zavarava.
Zato odeš za vikend i dobiješ Zrinjskog koji igra katastrofalno i nećeš zadugo imati bolju šansu da ga dobiješ. Pa onda odeš na lavor i uzmeš bodove ekipi koja kući ne može nijednu jaču utakmicu dobiti jer kući mora napasti, a kad mora napasti nema veze s vezom, zato Borca i Zrinjskog uzima u gostima na kontre, a kući im šanse ne može stvoriti. I kad uradiš ove dvije stvari, onda te boli đon ko osvaja kup jer si treći na tabeli.Dzezvar je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 7:38 pmSve bi lakse bilo da pitari nisu prosli.I ovaj neprolaz bi lakse pao.
Morate shvatiti da ova ekipa ne moze bolje od 4. Mjesta...tako je kako je.Moliti Boga da pitari ne prodaju kup Sirokom samo da nas zayebu da ne izadjemo u europu. A kao sa gledam da je siroki osvajac kupa.
Koliko će on vremena dobiti? 3 mjeseca? Ili cemo ovaj put "istrpiti" trenera pa ce dobiti cak 6 mjeseci?staaarinavijac je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 8:40 pmNema razloga da se forumaši ovoliko upale , jer je trenutno ovo naš maksimum što se tiče ekipe.Denis da dobije možda još jednu šansu na ljeto ali AKO mu dovedu bolje igrače ! Ako ostane stara postava , nema se šta očekivati u novoj sezoni ... eventualno pokušati dovesti nekog mladog , perspektivnog trenera ...
Veći budžet ti neće garantovati ništa, samo veći uticaj u savezu. Sarajevo ima budžet, a tituli nije ni blizu. Influenser vlasnik im je u odličnim vezama s Vicom, pa će s vremena na vrijeme imati priliku uzeti neki kup, kao onda kad su Borca dobili na penale u Zenici a za ove juniori pucali penale, ili kad su dobili korona titulu samo jer smo mi bili drugi na tabeli, da je bio Zrinjski ili Borac ta bi se sezona završila na terenu. Jučer su prošli u finale ne sigurno jer su bolja ekipa od Borca, za vikend će fasovati lagana tri komada. Velik budžet bez jakog lobija kod Vice ti ne znači i ne garantuje apsolutno ništa.kvalitet je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 9:05 pmNije do trenera. Nema kvalitete. Mi smo jedna od najboljih ekipa izvan trojca Borac, Zrinjski i Sarajevo, koji su nam miljama daleko. Mala bodovna razlika samo zavarava.
Da bismo im se približili, treba nam budžet jači bar za tri miliona, pod uvjetom da nemamo velikih fula pri dovođenju igrača. Znači vjerovatno i više. Te pare, ako nastavimo kao klub funkcionirati na ovaj način, nećemo naći.
Zato - privatizacija. Ne izmišljati toplu vodu, nikakvi strateški partneri, samo vlasnik sa svojim interesima koji se poklapaju u značajnoj mjeri sa Željinim. Komplet fudbalska Evropa na tom principu funkcionira, s izuzetkom nekoliko njemačkih klubova koji se i dalje opiru i političkih projekata.
Sve do tad bit će reprize ovakvih sezona.
Sarajevo je sve, samo ne primjer kako treba to raditi. A pri tome opet imaju puno jaču ekipu od nas, a prije privatizacije su im igrači bili na viršlama.svabo je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 9:23 pmVeći budžet ti neće garantovati ništa, samo veći uticaj u savezu. Sarajevo ima budžet, a tituli nije ni blizu. Influenser vlasnik im je u odličnim vezama s Vicom, pa će s vremena na vrijeme imati priliku uzeti neki kup, kao onda kad su Borca dobili na penale u Zenici a za ove juniori pucali penale, ili kad su dobili korona titulu samo jer smo mi bili drugi na tabeli, da je bio Zrinjski ili Borac ta bi se sezona završila na terenu. Jučer su prošli u finale ne sigurno jer su bolja ekipa od Borca, za vikend će fasovati lagana tri komada. Velik budžet bez jakog lobija kod Vice ti ne znači i ne garantuje apsolutno ništa.kvalitet je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 9:05 pmNije do trenera. Nema kvalitete. Mi smo jedna od najboljih ekipa izvan trojca Borac, Zrinjski i Sarajevo, koji su nam miljama daleko. Mala bodovna razlika samo zavarava.
Da bismo im se približili, treba nam budžet jači bar za tri miliona, pod uvjetom da nemamo velikih fula pri dovođenju igrača. Znači vjerovatno i više. Te pare, ako nastavimo kao klub funkcionirati na ovaj način, nećemo naći.
Zato - privatizacija. Ne izmišljati toplu vodu, nikakvi strateški partneri, samo vlasnik sa svojim interesima koji se poklapaju u značajnoj mjeri sa Željinim. Komplet fudbalska Evropa na tom principu funkcionira, s izuzetkom nekoliko njemačkih klubova koji se i dalje opiru i političkih projekata.
Sve do tad bit će reprize ovakvih sezona.
Druže, jesam i ja syebanSamoNapad je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 8:00 pmOdron od igraca do trenera!
Nicim nismo zasluzili prolaz 90 minuta bez sanse , niko odgovarnost da preuzme
Klasicna ona ekipa za sredine tabele , kad nije prpa (zona komfora) igraju, je li bitnost neka gace pune. Ako niste u stanju biti 3 na tabeli i otici u evropu nemojte ni da nam drugi donose evropu.
Vas gledati drugu polusezonu je skupo i dzaba , pare nisu skupe za kartu ali vi kostate ljude puno vise. Ne znam kako nemaju stida da igraju onako da ti radnim danom u pola 6 dodje ovoliko raje i da nemas ni jednog igraca da kazes ds je odigrao dobro.A trener posebna prica sa ovim Cavnicem u napadu i slicno , meni se cini da su se svi precijenili ovdje od mahaca Boljevica do vrle nam struke.
Borite se za publiku da je vratite , pobjedite nekog iole ozbilljnog!
Hvala na opservaciji za Cavnića!salle86 je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 9:48 pmDruže, jesam i ja syebanSamoNapad je napisao/la: ↑sri apr 16, 2025 8:00 pmOdron od igraca do trenera!
Nicim nismo zasluzili prolaz 90 minuta bez sanse , niko odgovarnost da preuzme
Klasicna ona ekipa za sredine tabele , kad nije prpa (zona komfora) igraju, je li bitnost neka gace pune. Ako niste u stanju biti 3 na tabeli i otici u evropu nemojte ni da nam drugi donose evropu.
Vas gledati drugu polusezonu je skupo i dzaba , pare nisu skupe za kartu ali vi kostate ljude puno vise. Ne znam kako nemaju stida da igraju onako da ti radnim danom u pola 6 dodje ovoliko raje i da nemas ni jednog igraca da kazes ds je odigrao dobro.A trener posebna prica sa ovim Cavnicem u napadu i slicno , meni se cini da su se svi precijenili ovdje od mahaca Boljevica do vrle nam struke.
Borite se za publiku da je vratite , pobjedite nekog iole ozbilljnog!
Ali ne kontam kako se ne konta da je Cavnić "morao" ovako u napad. Krampa Šukilović je problem, ja imam osjećaj da on čim je loš odglumi povredu pa ga se zamjeni a kao loš je bio zbog povrede te.
E kad on izađe onda je mora u igri Šabić kao U21, a na mjesto Šukolovića ušao Cavnić. Kako više nije bilo izmjena on je silom prilika gurnut u napad kao visok igrač, pokušalo se nešto jer nije moglo drugačije. Dovedeno pred svršen čin. Veći je problem što mi nemamo U21 igrača a da nije najslabija karika u timu
A i ova priča ako ne možemo biti u top-3 ne zaslužujemo europu. U europu iz BiH idu 4 ekipe i mi jesmo među 4 najbolje