Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueheart
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 16, 2025 8:20 pm

jednostavno manjak kvalitete, snage i hrabrosti...
DRZAVA ZELJO

ISB87
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:31 pm

jednostavno nam treba trener koji se zna prilagodit situaciji. Naravno i par bekova.
MIRZA RASCIC

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

Dvije zaista lose utakmice, ako je prva u Sirokom bila losa, vjerovali smo svih nas 7000-8000 navijaca danas na stadionu da mozemo proci, ali ovo je bila katastrofa.

Cudno mi je bilo da je Denis nakon 10 minuta izasao iz svlacionice na poluvremenu mnogo prije nego igraci, pa majka mu stara do cega je.

Pali smo sa igramo u drugom dijelu sezone to je za duboku analizj
Alea iacta est!

exbabilon
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:35 pm

Ne rastemo, ne ispravljamo greske, ne igramo bolje nego jesenas, naprotiv. Najgori smo kad je najpotrebnije.

staaarinavijac
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:40 pm

Nema razloga da se forumaši ovoliko upale , jer je trenutno ovo naš maksimum što se tiče ekipe.Denis da dobije možda još jednu šansu na ljeto ali AKO mu dovedu bolje igrače ! Ako ostane stara postava , nema se šta očekivati u novoj sezoni ... eventualno pokušati dovesti nekog mladog , perspektivnog trenera ...

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:50 pm

Kako nema razloga? Sto onda idemo ako vec znamo da nemamo se cemu nadati, zasto gubiti vrijeme?

Danas niko od igraca nema prolaznu ocjenu...u dvije utakmice nismo dvije sanse napravili.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:00 pm

ja ne znam sta se vi vidjeli... meni se svidio danasnji zeljo... osim aljabera, mislim da je svaku loptu zayebao. ostali svi mogu prolaznu dobiti. drago mi je sto smo pobjedili siroki, jer s njima imamo najgori medjusobni skor od svih timova iz premijer lige trenutno. to sto nismo prosli, je "zasluga" nasih igraca prije dvije sedmice a ne danas. veceras su bili ok, potrudili su se, a nije islo... posteno... zasluzeno smo ispali, mada mislim da ce sarajevo lakse nego sto mislimo pobjediti siroki u finalu.
100/94/37/34 - i to je to!

Jacksparrow
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:01 pm

Al polahko sa tjeranjem, kritike neka tu... al hajde bar jednom nekoga da istrpimo. Citajuci sve covjek bi pomislio da imamo 27 bodova i da se borimo za opstanak. A Bgm 3 boda od treceg mjesta, to moramo do kraja izganjat nekako i osigurat se. A cak i da se nista ne poklopi jbg nije da nismo navikli
FCŽ

kvalitet
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:05 pm

ISB87 je napisao/la:
jednostavno nam treba trener koji se zna prilagodit situaciji. Naravno i par bekova.
Nije do trenera. Nema kvalitete. Mi smo jedna od najboljih ekipa izvan trojca Borac, Zrinjski i Sarajevo, koji su nam miljama daleko. Mala bodovna razlika samo zavarava.

Da bismo im se približili, treba nam budžet jači bar za tri miliona, pod uvjetom da nemamo velikih fula pri dovođenju igrača. Znači vjerovatno i više. Te pare, ako nastavimo kao klub funkcionirati na ovaj način, nećemo naći.

Zato - privatizacija. Ne izmišljati toplu vodu, nikakvi strateški partneri, samo vlasnik sa svojim interesima koji se poklapaju u značajnoj mjeri sa Željinim. Komplet fudbalska Evropa na tom principu funkcionira, s izuzetkom nekoliko njemačkih klubova koji se i dalje opiru i političkih projekata.

Sve do tad bit će reprize ovakvih sezona.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

svabo
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:13 pm

Dzezvar je napisao/la:
sri apr 16, 2025 7:38 pm
Sve bi lakse bilo da pitari nisu prosli.I ovaj neprolaz bi lakse pao.
Morate shvatiti da ova ekipa ne moze bolje od 4. Mjesta...tako je kako je.Moliti Boga da pitari ne prodaju kup Sirokom samo da nas zayebu da ne izadjemo u europu. A kao sa gledam da je siroki osvajac kupa.
Zato odeš za vikend i dobiješ Zrinjskog koji igra katastrofalno i nećeš zadugo imati bolju šansu da ga dobiješ. Pa onda odeš na lavor i uzmeš bodove ekipi koja kući ne može nijednu jaču utakmicu dobiti jer kući mora napasti, a kad mora napasti nema veze s vezom, zato Borca i Zrinjskog uzima u gostima na kontre, a kući im šanse ne može stvoriti. I kad uradiš ove dvije stvari, onda te boli đon ko osvaja kup jer si treći na tabeli.

EasyRiise
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:21 pm

staaarinavijac je napisao/la:
sri apr 16, 2025 8:40 pm
Nema razloga da se forumaši ovoliko upale , jer je trenutno ovo naš maksimum što se tiče ekipe.Denis da dobije možda još jednu šansu na ljeto ali AKO mu dovedu bolje igrače ! Ako ostane stara postava , nema se šta očekivati u novoj sezoni ... eventualno pokušati dovesti nekog mladog , perspektivnog trenera ...
Koliko će on vremena dobiti? 3 mjeseca? Ili cemo ovaj put "istrpiti" trenera pa ce dobiti cak 6 mjeseci?

svabo
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:23 pm

kvalitet je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Nije do trenera. Nema kvalitete. Mi smo jedna od najboljih ekipa izvan trojca Borac, Zrinjski i Sarajevo, koji su nam miljama daleko. Mala bodovna razlika samo zavarava.

Da bismo im se približili, treba nam budžet jači bar za tri miliona, pod uvjetom da nemamo velikih fula pri dovođenju igrača. Znači vjerovatno i više. Te pare, ako nastavimo kao klub funkcionirati na ovaj način, nećemo naći.

Zato - privatizacija. Ne izmišljati toplu vodu, nikakvi strateški partneri, samo vlasnik sa svojim interesima koji se poklapaju u značajnoj mjeri sa Željinim. Komplet fudbalska Evropa na tom principu funkcionira, s izuzetkom nekoliko njemačkih klubova koji se i dalje opiru i političkih projekata.

Veći budžet ti neće garantovati ništa, samo veći uticaj u savezu. Sarajevo ima budžet, a tituli nije ni blizu. Influenser vlasnik im je u odličnim vezama s Vicom, pa će s vremena na vrijeme imati priliku uzeti neki kup, kao onda kad su Borca dobili na penale u Zenici a za ove juniori pucali penale, ili kad su dobili korona titulu samo jer smo mi bili drugi na tabeli, da je bio Zrinjski ili Borac ta bi se sezona završila na terenu. Jučer su prošli u finale ne sigurno jer su bolja ekipa od Borca, za vikend će fasovati lagana tri komada. Velik budžet bez jakog lobija kod Vice ti ne znači i ne garantuje apsolutno ništa.

kvalitet
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:32 pm

svabo je napisao/la:
sri apr 16, 2025 9:23 pm
kvalitet je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

Veći budžet ti neće garantovati ništa, samo veći uticaj u savezu. Sarajevo ima budžet, a tituli nije ni blizu. Influenser vlasnik im je u odličnim vezama s Vicom, pa će s vremena na vrijeme imati priliku uzeti neki kup, kao onda kad su Borca dobili na penale u Zenici a za ove juniori pucali penale, ili kad su dobili korona titulu samo jer smo mi bili drugi na tabeli, da je bio Zrinjski ili Borac ta bi se sezona završila na terenu. Jučer su prošli u finale ne sigurno jer su bolja ekipa od Borca, za vikend će fasovati lagana tri komada. Velik budžet bez jakog lobija kod Vice ti ne znači i ne garantuje apsolutno ništa.
Sarajevo je sve, samo ne primjer kako treba to raditi. A pri tome opet imaju puno jaču ekipu od nas, a prije privatizacije su im igrači bili na viršlama.

A veći budžet ti je preduvjet, ali ne i garant, boljih rezultata. Primjera na svakom ćošku. Vidi koliko je United uložio i vidi gdje su. Ali perspektiva Uniteda je nemjerljivo veća od perspektive jednog Foresta recimo, upravo zbog para, navijačke baze…

Na kraju krajeva, veći budžet -> bolji igrači. Čak i da ti ne daju da osvojiš ligu, bar se možeš potući za grupnu fazu u Evropi. Ili ćemo se vječno zadovoljavati s dva pretkola?

Nema drugog rješenja. Samo privatizacija. I napisat ću to argumentovano milion puta ako treba. Gledajte širu sliku, bit će ove lige i Saveza i poslije Vice.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

BHDragons
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:33 pm

Ćorićev poraz. Katastrofalna igra u Širokom, ovdje promašena prva postava sa Radovcem koji u ovoj polusezoni igra na nivou lika sa termina kojeg zovneš kad fali raje. Izmjene još gore. Nek se uozbilji i prekonta ili put Posušja ili GOŠK-a.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

igla
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:40 pm

Privatizacija je jedino rješenje. Sve dok mi razmišljamo hoće li plata leći igračima ili neće jebeš to.

Druga stvar, imamo manjak kvaliteta i to se vidi. Bekovske pozicije su nam loše. Npr na desnom beku smo otjerali Ovčinu, a ostavili Galića i doveli Odinaku. Nikakve to meni ni tad logike nije imalo, pogotovo jer je Ovčina i ofanzivno dobar. Evo igra odlično u Slogi.

Mi na kvalitet nismo mogli iznijeti ovo danas, samo na neku ludost, a to zamjeram Denisu. Vjerovatno im je na poluvremenu rekao da ne srljaju, a oni su to shvatili ko da ne napadaju.

salle86
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:48 pm

SamoNapad je napisao/la:
sri apr 16, 2025 8:00 pm
Odron od igraca do trenera!
Nicim nismo zasluzili prolaz 90 minuta bez sanse , niko odgovarnost da preuzme
Klasicna ona ekipa za sredine tabele , kad nije prpa (zona komfora) igraju, je li bitnost neka gace pune. Ako niste u stanju biti 3 na tabeli i otici u evropu nemojte ni da nam drugi donose evropu.
Vas gledati drugu polusezonu je skupo i dzaba , pare nisu skupe za kartu ali vi kostate ljude puno vise. Ne znam kako nemaju stida da igraju onako da ti radnim danom u pola 6 dodje ovoliko raje i da nemas ni jednog igraca da kazes ds je odigrao dobro.A trener posebna prica sa ovim Cavnicem u napadu i slicno , meni se cini da su se svi precijenili ovdje od mahaca Boljevica do vrle nam struke.
Borite se za publiku da je vratite , pobjedite nekog iole ozbilljnog!
Druže, jesam i ja syeban
Ali ne kontam kako se ne konta da je Cavnić "morao" ovako u napad. Krampa Šukilović je problem, ja imam osjećaj da on čim je loš odglumi povredu pa ga se zamjeni a kao loš je bio zbog povrede te.
E kad on izađe onda je mora u igri Šabić kao U21, a na mjesto Šukolovića ušao Cavnić. Kako više nije bilo izmjena on je silom prilika gurnut u napad kao visok igrač, pokušalo se nešto jer nije moglo drugačije. Dovedeno pred svršen čin. Veći je problem što mi nemamo U21 igrača a da nije najslabija karika u timu

A i ova priča ako ne možemo biti u top-3 ne zaslužujemo europu. U europu iz BiH idu 4 ekipe i mi jesmo među 4 najbolje
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:52 pm

Meni je više živaca izvadio Krpić. Ko god mu je rekao da ovako danas igra, zayebo ga je.
Sam sebe je izudarao zabijajući se u igrače širokog pokušavajući navući sudiju da šta svirne. Niđe veze što je najgore. Imam osjećaj da ne može, ne znam zbog čega. A kad je tako nije ni sramota reći "ne mogu, vadi me". Što je najgore, nema onda ko ako njega izvadiš.
Zayebano
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Refa1921
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:57 pm

Finale je izgubljeno u prvoj utakmici. Da je bilo 1:0,2:1,2:0,3:1,3:2 vjerojatno bi se dobro ganjali večeras ali 3:0 je previše za nas.

ubaceni element
Kontakt:

sri apr 16, 2025 10:08 pm

Mjenjanjem Corica ne bi postigli nista, vrtimo se u krug samo. Iako su ponajbolji igraci, ali meni se cini da se Bolja i Suljo previse pitaju, mozda i vise od trenera, i da je tu uzrok mnogih problem u nastavku sezone.

Occasionally
Kontakt:

sri apr 16, 2025 10:09 pm

salle86 je napisao/la:
sri apr 16, 2025 9:48 pm
SamoNapad je napisao/la:
sri apr 16, 2025 8:00 pm
Odron od igraca do trenera!
Nicim nismo zasluzili prolaz 90 minuta bez sanse , niko odgovarnost da preuzme
Klasicna ona ekipa za sredine tabele , kad nije prpa (zona komfora) igraju, je li bitnost neka gace pune. Ako niste u stanju biti 3 na tabeli i otici u evropu nemojte ni da nam drugi donose evropu.
Vas gledati drugu polusezonu je skupo i dzaba , pare nisu skupe za kartu ali vi kostate ljude puno vise. Ne znam kako nemaju stida da igraju onako da ti radnim danom u pola 6 dodje ovoliko raje i da nemas ni jednog igraca da kazes ds je odigrao dobro.A trener posebna prica sa ovim Cavnicem u napadu i slicno , meni se cini da su se svi precijenili ovdje od mahaca Boljevica do vrle nam struke.
Borite se za publiku da je vratite , pobjedite nekog iole ozbilljnog!
Druže, jesam i ja syeban
Ali ne kontam kako se ne konta da je Cavnić "morao" ovako u napad. Krampa Šukilović je problem, ja imam osjećaj da on čim je loš odglumi povredu pa ga se zamjeni a kao loš je bio zbog povrede te.
E kad on izađe onda je mora u igri Šabić kao U21, a na mjesto Šukolovića ušao Cavnić. Kako više nije bilo izmjena on je silom prilika gurnut u napad kao visok igrač, pokušalo se nešto jer nije moglo drugačije. Dovedeno pred svršen čin. Veći je problem što mi nemamo U21 igrača a da nije najslabija karika u timu

A i ova priča ako ne možemo biti u top-3 ne zaslužujemo europu. U europu iz BiH idu 4 ekipe i mi jesmo među 4 najbolje
Hvala na opservaciji za Cavnića!

Gledam ne vjerujem. Karamarko uzima loptu na sredini, probija desno i centrira u peterac kad tamo Cavnić.
Haj rekoh ponijelo ga.
Kad ono opet malo Cavnić u petercu
Pitam sinove ko nosi 4. Kažu Cavnić
Denis propulupao nema šta...
Hvala kolega moje povjerenje u Denisa je opet na gornjoj skali ljestvice.

I još nešto. Uzivajmo u fudbalu na Grbavici još ovo malo od od sezone 24-25
Jadna ti majka kad sljedeće godine bude 10 klubova. Hoće li iko imati straha od dolaska na Grbavicu?

Trenutno korisnika/ca: Diverzant, ghamaz, Google [Bot] i 33 gosta.

Prijava