NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sub okt 08, 2022 11:42 pm
Vidim mnogo raje govori o gresci Bece kod gola Zrinjskog....Istina, lose je odreagovao, ljudi uzese loptu i zabise.Konfuzna situacija, pritisak i to je to.
Medjutim, meni je prethodno gresku napravio Malic koji neobjasnjivo dopusta da lopta odskoci, ne ide na nju "prvom", iako je bio sam, i onda je uzese igraci Zrinjskog.Nedopustivo.Amaterski.
Druga stvar, ako cemo pricati o malom Beci treba se dobro zapitati koji je to strucnjak vidio talenat u njemu?Osim sto ga je lijepo vidjeti na terenu, evo nek mi neko kaze sta to taj decko ima u svojoj igri? Jedan element igre da kazes da od njega nesto moze biti i da se moze razviti i ja ga evo necu nikad vise kritikovati, a ionako sam milion puta rekao da ne volim lose pisati o mladom igracu i da im treba dati vremena? Danas sam mu posebnu paznju posvetio i ono sto sam vidio je da je spor, da se slabo krece, da promjene ritma nema, da je tehnika upitna cak i na ovakvom terenu, da se krije od lopte (5 dodira kao VEZNJAK nije imao u 1.poluvremenu sto je sokantno) i da loptu ne oduzima. Dakle, nula.Bukvalno nula i tako je tekmu za tekmom. Jedino sto stalno vidis je kako Hodzic daje lopte, kako je Hodzic u duelu, kako Hodzic klizi, faulira i oduzima lopte.
E onda dolazimo do Stile.Ako cemo realno, taj covjek, da imamo iole jos jednog ozbiljnog igraca, treba u ulogu rumenog.Dakle, nekih 15tak min igre.On ne moze visi da trci ni u ovoj nasoj ligi, a sporost ne treba ni pominjati.Ceka se taj neki njegov pas, ali izgleda da je poceo i razmisljati sporo.Od pocetka sezone je promasio sigurno 5-6 cistih zicera.Veceras je ovo samo slag na tortu sta je promasio.Ova dvojica neznalica na bekovima bi ga zabila u onoj situaciji. Toliko je lose odreagovao.Rapidno mu forma opada.
Sve u svemu, od njihovog gola smo ih totalno nadigrali, pogotovo u 2.poluvremenu gdje je i bilo ocekivano da oni padnu.Do njihovog gola, oni su imali 2 opasne situacije, gdje je ona sansa glavom, po meni, morala biti gol.Lik je lose udario loptu i imali smo srece.
Ovo je lijepa tekma za nadograditi i dobiti na samopouzdanju ekipe, ali bojim se da smo izgubili prevaznog igraca u sredini (Hodzic) da bi dobili u Sirokom.Vidicemo sta ce biti, ali jako, jako bitna utakmica.