kvalitet je napisao/la: ↑pon avg 29, 2022 6:19 pm
Diverzant je napisao/la: ↑pon avg 29, 2022 5:48 pm
Dzezvar je napisao/la: ↑pon avg 29, 2022 5:25 pm
Manite se te price ovdje.....
Eto ja nisam Bosnjak,i sta cemo sad.....
Koji vam je qrac vise...
"Parola nije hehe prirode i Sarajevo je zbog njenog isticanja kažnjeno sa 1.000 KM. Sve parole koje nisu sportskog sadržaja kažnjavaju se sa tim iznosom", istakao je prvi čovjek Disciplinske komisije
Eto ti ćeš mi šoljice reći čega ću se ja manuti
Svim nesportskim parolama nije mjesto na tribinama. Utakmice su se prekidale i kada npr. lešinari uzvikuju ratko *****, kažnjavani su zbog toga... Dalje kažeš "ovo je pitanje nas kao naroda, da pokažemo da imamo identitet, da smo prije svega Bošnjaci". Ne znam gdje živiš, ali evo ja prvi nisam Bošnjak, znaš li koliko ljudi koji nisu Bošnjaci i/ili muslimani navija za Želju? Možemo mi o politici, nikakav problem, ali na Želju gledam, između ostalog, i kao na nadnacionalnu ideju, pokret. Moje mišljenje je da tribine Grbavice ne trebaju biti mjesto gdje će se braniti bošnjaštvo ili bilo koje drugo nacionalno pitanje. Navijajmo i podržavajmo ŽELJU!
Haj bolje nemojte oko ovoga, otići će tema u qurac krasni bezveze. Očigledno je da pojedini ne znaju razliku između nacije i etnije, prestanite izjednačavati religiju sa etničkom ili čak nacionalnom pripadnošću. Nisu Bošnjaci samo muslimani, zaboravljate da smo do jučer svi bili Bošnjaci (muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji), dok se u cilju podjele države druge dvije religijske zajednice od strane susjednih nam zemalja nisu počele vrbovati i ubjeđivati da su druge etno-nacionalne pripadnosti zbog svoje religije. Ako se neki ravnaju po dejtonu, i svoju etničku pripadnost baziraju po dokumentu koji je trebao biti privremenog karaktera (samo da prestane agresija i sukob), nečemu što nikad nije potvrđeno u državnom parlamentu, samim tim i formalno-pravno ništavno, Bože moj, neka eto, nek su i Kinezi što se mene tiče.