storm_raider je napisao/la: ↑sub avg 06, 2022 12:20 pm
blueboy je napisao/la: ↑sub avg 06, 2022 12:18 pm
storm_raider je napisao/la: ↑sub avg 06, 2022 10:06 am
Upravo, stavio Zeljkovica na Santosa, za vratom mu isti bio citavu utakmicu i jos duplirao svaki njegov napad. Cim je to uradio mi smo izgubili svaku ostrinu.
Ma sve ok, ali mi do 20. minute trebali voditi dva razlike, da vidiš kako bi ga onda neko zatvorio kad moraš napasti i ostaviti mu prostor. To što mi ne znamo dati gol i u nacrtanim situacijama, to je drugi problem.
Eh trebali... To sto nismo je isto tako samo shodno nekom kvalitetu. Hamza je u onoj situaciji morao sutirati recimo, mislim da ne zna ni on zasto je dodao. Gleda se konacan rezultata, to sto smo mi u prvih 20 minuta njih rasuli nekom igrom ce se zaboraviti za par dana.
Mada, opet ponavljam, nama je fudbal najmanji problem. I da budemo prvi na zimu, osim neke satisfakcije, nece nam to mnogo znaciti ako se ozbiljan novac ne upumpa u Zelju sa nekim normalnim modelom poslovanja. Sve i da osvojimo duplu nekim cudom.
Tako je, shodno kvalitetu o kojem ja danima pričam, da ga nemamo previše. Ali ti hoću reći, da smo mi zabili što smo trebali i oni bi se morali ekstremno otvoriti, što znači da bi za Santosa bilo dosta prostora, bez obzira da li ga čuva Zeljković ili neko drugi. Njihov trener je uvijek volio neku laganu pozicionu igru bez nekog presinga, gdje čekaš grešku protivnika i kazniš ga, a kako kažeš, kod nas je nije teško dočekati ako imaš Kosorića u ekipi.
Za ovo drugo znamo svi kakva je borba, ali i kako sam rekao već ranije, da danas pare dođu, one neće biti uložene ni u ekipu ni u trenera neko vrijeme, barem su takve bile najave. Navijači su nestrpljivi, i u situaciji kad imaš para još više očekuju rezultate na terenu i tu je izazov za investitora, ako se pojavi uopće, kako da to izbalansira.