Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 06, 2022 12:43 pm

[twitter][/twitter]
ubaceni element je napisao/la:
sub avg 06, 2022 10:11 am
Jebiga, mi sebe po forumima ubjedili da Amar nema pojma jer ga ne gotovimo. Ipak su stvari malo drugacije u praksi, pogotovo u duelu njega i Edisa.

Velez je igracki ipak dosta losiji nego ranije i sa ovom igrom nece se dobro ni oni provesti, al to je njihov problem.

Kod nas Muftic vise nikad ne smije stati na gol, pa taj sutra da dobije slobodne papire niko ga ne bi pogledao ni iz Federalne lige. Jos je sekunda falila da udje ona frljoka iz mrtvog ugla sto zavrsi na stativi. Kosoric takodje vozdra, nema potrebe vise da se dokazuje ni njegova ljubav prema Zelji, odigro si 200tinjak utakmica, dosta brate. Ova dva parmaka su kumovali svim golovima koje smo primili ove sezone.
Velež lošiji nego ranije, veze ti nemaš. Velež nikad jači nije bio igrački.

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

sub avg 06, 2022 12:45 pm

"Ako sam ja problem ja cu otići."

Edise problem si

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 06, 2022 12:53 pm

cvrle_jedanesterac je napisao/la:

Edise problem si
Njegova seljacka prica...EDISE ODLAZI UBLEHO!!!
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

MiroslavKruzik

sub avg 06, 2022 12:57 pm

phpBB [video]

Kada mu novinar reče istinu u oči da smo "pročitani" igrom na Santosa, sugerišući mu da je morao mijenjati taktiku, naš trener se toliko unervozio. Imao sam osjecaj
dok ponavlja u svim odgovorima desetinama puta riječ "pročitani", da je u svojoj glavi zamisljao "joj da mi te glavom roknut da te patosiram, ti ćeš meni govorit pročitani smo".

Imao sam utisak da se po njemu utakmica igra prvih 20 min a ne svih 90 minuta, ili je mislio da smo toliko spremni, ne znam, zbunjen sam ...

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:01 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:57 pm
phpBB [video]

Kada mu novinar reče istinu u oči da smo "pročitani" igrom na Santosa, sugerišući mu da je morao mijenjati taktiku, naš trener se toliko unervozio. Imao sam osjecaj
dok ponavlja u svim odgovorima desetinama puta riječ "pročitani", da je u svojoj glavi zamisljao "joj da mi te glavom roknut da te patosiram, ti ćeš meni govorit pročitani smo".

Imao sam utisak da se po njemu utakmica igra prvih 20 min a ne svih 90 minuta, ili je mislio da smo toliko spremni, ne znam, zbunjen sam ...
Ma Trebali si ga pitati kako je zrinju pobjedio. To je potenciro i na presici poslije sirokog. Ccccc i ovih novinara

blueboy
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:06 pm

storm_raider je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:20 pm
blueboy je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:18 pm
sub avg 06, 2022 10:06 am

Upravo, stavio Zeljkovica na Santosa, za vratom mu isti bio citavu utakmicu i jos duplirao svaki njegov napad. Cim je to uradio mi smo izgubili svaku ostrinu.
Ma sve ok, ali mi do 20. minute trebali voditi dva razlike, da vidiš kako bi ga onda neko zatvorio kad moraš napasti i ostaviti mu prostor. To što mi ne znamo dati gol i u nacrtanim situacijama, to je drugi problem.
Eh trebali... To sto nismo je isto tako samo shodno nekom kvalitetu. Hamza je u onoj situaciji morao sutirati recimo, mislim da ne zna ni on zasto je dodao. Gleda se konacan rezultata, to sto smo mi u prvih 20 minuta njih rasuli nekom igrom ce se zaboraviti za par dana.

Mada, opet ponavljam, nama je fudbal najmanji problem. I da budemo prvi na zimu, osim neke satisfakcije, nece nam to mnogo znaciti ako se ozbiljan novac ne upumpa u Zelju sa nekim normalnim modelom poslovanja. Sve i da osvojimo duplu nekim cudom.
Tako je, shodno kvalitetu o kojem ja danima pričam, da ga nemamo previše. Ali ti hoću reći, da smo mi zabili što smo trebali i oni bi se morali ekstremno otvoriti, što znači da bi za Santosa bilo dosta prostora, bez obzira da li ga čuva Zeljković ili neko drugi. Njihov trener je uvijek volio neku laganu pozicionu igru bez nekog presinga, gdje čekaš grešku protivnika i kazniš ga, a kako kažeš, kod nas je nije teško dočekati ako imaš Kosorića u ekipi.

Za ovo drugo znamo svi kakva je borba, ali i kako sam rekao već ranije, da danas pare dođu, one neće biti uložene ni u ekipu ni u trenera neko vrijeme, barem su takve bile najave. Navijači su nestrpljivi, i u situaciji kad imaš para još više očekuju rezultate na terenu i tu je izazov za investitora, ako se pojavi uopće, kako da to izbalansira.

fanaticZeljin
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:18 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:53 pm
cvrle_jedanesterac je napisao/la:

Edise problem si
Njegova seljacka prica...EDISE ODLAZI UBLEHO!!!
Da imas obraza, koliko nemas, sam bi vec otisao..
Srcu draga, boja PLAVA !

Leon_Professional
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:22 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:37 pm
Hamza je dodao jer mu je lopta bila namjestena na desnu nogu, a on je izraziti ljevak.
Trebao je on tu osutati desnom pa sta bude, ali jbg
Mogao se on namjestiti na lijevu, imao je dovoljno prostora i vremena.
Kao Nadal na svoj forhend :D

phpBB [video]

Kakav lik. Preslikana priča. (mislim na Amara)

ponosannavas
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:40 pm

bogi je napisao/la:
pet avg 05, 2022 11:27 am
ponosannavas je napisao/la:
pet avg 05, 2022 11:23 am
Edin Ćurić koliko znam počeo je raditi sa 01.08. zvanično. Slažem se da je mogao i ranije početi pričati i da su dva dana bila dovoljna da riješi problem oko ovog malog ako je uspio saznati za problem. Vjerujem da saznao nije ili da je to već bila gotova stvar. Koliko znam mali nije igrao za nas ni na turniru u Hrasnici. I da je igrao u Hrasnici mogao je dogovoriti sve ranije i otići. Dogovara se u tajnosti obično. Kad dogovoriš onda je teško.

Mi nemamo sistem koji će otežati tim igračima da odu. To tek Ćurić treba uvesti ali i tada ne možeš nekoga spriječiti da ode. Pogotovo ako se radi o igračima koji ti nisu u prvom planu. Koliko se sjećam sa nama su potpisali Tarik Karić i Ali Pašić od igrača 2005 godište i to prije 20tak dana. Znači ili mallom nismo ponudili ugovor jer ne smatramo ga prospektom ili nas jemali već tad odbio. Ako ga ne smatramo prospektom a pokaže se da jeste onda je i do nas. U svakom drugom slučaju nek mu je sreteno. Pogotovo ako je pitar. AKo je bio kapiten onda je do loše procjene trenera. Ako su ga djeca izabrala za kapitena onda dečko ima neke kvalitete psihičke.

Iskreno gledao sam ovu genraciju prošle godine i sem golmana Karića nisam vidio nikog vrhunskog koji mogu daleko. Ima ih nekoliko koji mogu dobaciti do boljih liga i to treba gurati ali konkretno za ovog malog sam skeptik da će moći nešto. Više mi je žao što nam je Serdarević otišao u Radnik iz Hadžića. TO mi je mnogo gore. Ovo je više medijski. Na kraju krajeva i mi smo doveli dva igrača iz Torpeda u juniore pa nigjde ne piše. Opušteno vjerujte mi.
Ti da napišeš da u Omladinskom pogonu ima novi Džeko ja bi povjerovao, bez šale i sarkazma
Hvala drug

cikazubo
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:40 pm

Grbavica je napisao/la:
sub avg 06, 2022 11:33 am
I jos nesto, koliko mrznje na tribinama prema Zelji od strane "normalnih" navijaca pa to je nevjerovatno. Imam osjecaj da Zrinjskom ne psuju onako. I jos izudarase nekog covjeka jer je skocio kad smo dali go.
Ovamo na lijevoj strani tribine dodje momak u macron majici nasoj, odma prilaze, psuju, tjeraju, prijete.
Primitivci.

Leon_Professional
Kontakt:

sub avg 06, 2022 1:48 pm

Dzezvar je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:05 pm
sub avg 06, 2022 12:00 pm
Leon_Professional je napisao/la:
sub avg 06, 2022 11:25 am

Ma šta je Velež imao više šansi od nas?
Pa opet smo zabili gol po toj strani. Kombinacija Santosa i Malića.

Meni riječ "nadigrao" ima neko drugo značenje.
Ja nigdje nisam napisao da je imao Velez vise sansi. Zabili smo gol na toj strani i od jedno 15tak Santosovih pokusaja da se prodje, prosao je jedan na pocetku utakmice i to je to. Pa to sto nas je tu totalno otupio na mjestu gdje smo najbolji i nadigrao nas je. Onda je morao da se brine uglavnom kako da nam naprijed nesto uradi, a pored onakvog Kosorica prilika ce biti. Mi druge prijetnje po njihov gol nismo imali evidentno. Ja od Mulalica jos nisam vidio da onako zatvori nekog igraca, nego djeluje sve - evo vam lopta pa se igrajte.
I uz to sve kada je vidio da je Santos blokiran trener se nije sjetio da bi mogao malo stranu da promjeni...
Cisto da odgovori na to stavljanje u dzep jedinog igraca koji je mogao nesto napraviti.
Pa nemamo mi na drugoj strani isti kvalitet pa da tako lako rotiramo i da budemo opasni.
Na ovom izvještaju 3,4 šuta su došla s desne strane. Znači igralo se i tamo, samo nije se ništa napravilo.
Vjerovatno da Edis nije tu Gasal bi bio dobar 9 od 10 tekmi, a sad je 9 od 10 loš. A Galić bi u ljevici imao top pa bi zabio ona 2 pokušaja.

neroazzuro
Kontakt:

sub avg 06, 2022 2:03 pm

Ja vam kažem, dok nam je rumeno !@#$% u ekipi mi selameta vidjeti nećemo.
Zbog karme, ne zbog nekvaliteta.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 06, 2022 2:08 pm

neroazzuro je napisao/la:
sub avg 06, 2022 2:03 pm
Ja vam kažem, dok nam je rumeno !@#$% u ekipi mi selameta vidjeti nećemo.
Zbog karme, ne zbog nekvaliteta.
Dok je Aco Kosoric u ekipi nema tu hajra...pa vidi ba jucer uzme izadje na centar fol, pa se ne vraca.
Najgore od svega on ti kapiten.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

proha
Kontakt:

sub avg 06, 2022 2:21 pm

To je nevjerovatno da je Kosoric kapiten, pored Cocalica ili Stilica. Van svake pameti.

Sky1
Kontakt:

sub avg 06, 2022 2:24 pm

Samo da ukratko pojasnim u kakvoj smo situaciju. Porezna, Sud, Tužilaštvo sve je pod njihovom kontrolom, više od 20 godina iskustva u uništavanju BIH privrednih giganata, eh, sa njima se uvezala brkata ubleha, to su mu ahbabi, pa sami procijenite kakve su nam i kolike šanse da sačuvamo imovinu i klub. Manite se Edise, igrača, futbola ukratko. Edis treba i mora otići ja nemam dvojbe ali problem je ovo gore.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 06, 2022 2:25 pm

Protiv Tuzle ce opet isti sastav, mozda jedino da Malic ispadne jer jbg njemu se smije prigovoriti. Gdje ces sta Aci reci, Mekicu itd.

Nadam se da ce sedmice sto ide donijeti smjenu "onaj".

MiroslavKruzik

sub avg 06, 2022 2:37 pm

4 pobjede, 10 neriješenih i 4 poraza. Ukupno 22 boda od mogućih 54.

blueboy
Kontakt:

sub avg 06, 2022 3:06 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sub avg 06, 2022 1:48 pm
Dzezvar je napisao/la:
sub avg 06, 2022 12:05 pm
sub avg 06, 2022 12:00 pm

Ja nigdje nisam napisao da je imao Velez vise sansi. Zabili smo gol na toj strani i od jedno 15tak Santosovih pokusaja da se prodje, prosao je jedan na pocetku utakmice i to je to. Pa to sto nas je tu totalno otupio na mjestu gdje smo najbolji i nadigrao nas je. Onda je morao da se brine uglavnom kako da nam naprijed nesto uradi, a pored onakvog Kosorica prilika ce biti. Mi druge prijetnje po njihov gol nismo imali evidentno. Ja od Mulalica jos nisam vidio da onako zatvori nekog igraca, nego djeluje sve - evo vam lopta pa se igrajte.
I uz to sve kada je vidio da je Santos blokiran trener se nije sjetio da bi mogao malo stranu da promjeni...
Cisto da odgovori na to stavljanje u dzep jedinog igraca koji je mogao nesto napraviti.
Pa nemamo mi na drugoj strani isti kvalitet pa da tako lako rotiramo i da budemo opasni.
Na ovom izvještaju 3,4 šuta su došla s desne strane. Znači igralo se i tamo, samo nije se ništa napravilo.
Vjerovatno da Edis nije tu Gasal bi bio dobar 9 od 10 tekmi, a sad je 9 od 10 loš. A Galić bi u ljevici imao top pa bi zabio ona 2 pokušaja.
Možda je @Dzezvar misli da Santos promijeni stranu. Ja bih lično to uradio ako vidim da ne ide, Glasala prebacio lijevo, a Santosa desno, Hodžića možda primakao bliže golu... Ne moraju krila uvijek ulaziti u sredini i namještati se na udarac, može se malo ići na centaršut jačom nogom. Generalno, nema Edis nikakvog šlifa za rokade tog tipa kad ne ide.

igla
Kontakt:

sub avg 06, 2022 3:13 pm

Jel to Papan neće Zukanovića?

Što, zato što mora igrati Aco drug el kapitano, žrtva naša, ili ne može Zuki ko pjetliću objasnjavati cime da je primi u toku meča?

Ili bi mu to povećalo pritisak da ne može pričati o piti, tepsiji i 3 ipo marke kad odigra iks sa Slogom?

Ili sve zajedno x2?

Honaj, odlazi!

blueboy
Kontakt:

sub avg 06, 2022 3:14 pm

Sky1 je napisao/la:
sub avg 06, 2022 2:24 pm
Samo da ukratko pojasnim u kakvoj smo situaciju. Porezna, Sud, Tužilaštvo sve je pod njihovom kontrolom, više od 20 godina iskustva u uništavanju BIH privrednih giganata, eh, sa njima se uvezala brkata ubleha, to su mu ahbabi, pa sami procijenite kakve su nam i kolike šanse da sačuvamo imovinu i klub. Manite se Edise, igrača, futbola ukratko. Edis treba i mora otići ja nemam dvojbe ali problem je ovo gore.
Znamo svi sve evo već nekoliko godina, i zbog koga smo u takvoj situaciji.

Trener i ekipa bi navijačima trebali biti bitniji nego Uprave, administracija, stanje duga, zar ne? Sad su sve informacije dostupnije, pa se svi bavimo svim.

Evo hipotetički, da dođe investitor i poplaća sve dugove odmah, a ne uloži ništa u ekipu i stručni štab, i ispadnemo iz lige, misliš da mu ne bi "skinuli glavu"?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 37 gostiju.

Prijava