Ujko je napisao/la: ↑sub jul 23, 2022 10:50 pm
ANamelessGhoul je napisao/la: ↑sub jul 23, 2022 4:00 pm
Nemojte mi zamjeriti ljudi na mojim cinicnim postovima i pesimizmu, stvarno sam ogorcen vise ne znam sta cu
Iz nekog razloga ovakvi kratki i na prvi pogled jednostavni postovi mene najvise pogode, pa o njima razmisljam
danima, ponekad, cak i godinama, kao o onome " Jarane, Zeljo mi je jedina radost u zivotu ". Gore glavu, druze.
Nikada nije bilo lako navijati za Zelju, ali bas nikada...Valjda nam je tako sudjeno, sudbina, sta li je, pa i nakon najvecih
uspona i trenutaka slave koje smo imali kroz istoriju, dolazili bi padovi, muke i patnje...Pa onda opet uzdizanje, pa
novi padovi. I, tako to traje, evo vec vise od sto godina i uvijek mislimo da za nas, obicne navijace, nikada nije bilo
gore kao sto je sada. A, bilo je...Navijao sam za Zelju i kada smo igrali u drugoj ligi, zapad, pa odemo u Vinkovce i
tadasnji Dinamo nam hladno uvali tri komada, valjalo je nakon toga proci Maltom i otici na slijedecu utakmicu noseci
ponosno Zeljinu zastavu, dok ti krezubi pitari sa taxi standa bukvalno piju krv na slamku. A, ako se ne varam, prosjek
gledalaca na Grbavici te sezone je bio oko 9 hiljada. Znam, druga su vremena bila, mnogo je vode Miljackom od tada
proteklo, tesko je i mozda nepravicno praviti usporedbe...U to davno, naivno, ali, barem po meni postenije i iskrenije
vrijeme, mi nismo imali pojma ni ko nam je u upravi, ni koliki nam je budzet, da li se gasimo, sa kojim eventualnim
pojacanjima pregovaramo, ko je u Klubu kome sta rekao, ko se s kim zamjerio, ko je kome jaran, ko kome radi iza
ledja...Niti smo znali, niti nas je interesovalo, u glavi i u srcu bio je samo Zeljo, a sve informacije oko njega dobijali
smo samo sa hehe stranice " Oslobodjenja ", vazno je bilo samo procitati u koliko je sati utakmica i to je to. Niko
od nas se nije sekirao oko taktike, najavljenog sastava, a posebno nam nije padalo napamet da razbijamo glavu oko
toga ko i kako je organizovao nase misteriozno gostovanje u Zair, gdje smo u Kinsasi odigrali prijateljsku utakmicu
sa njihovom reprezentacijom koja se pripremala za SP u Njemackoj . Danas su druga vremena, tehnologija je
uznapredovala, bukvalno smo bombardovani informacijama i smisljenim dezinformacijama o svemu, pa tako i o Zelji.
To nas ubija i vodi na sasvim drugi kolosijek od onoga gdje bi mi, navijaci, trebalo da budemo. Sada imamo mogucnost
da sve svoje frustracije i zabrinutost oko sudbine naseg Kluba podijelimo brzinom svjetlosti, ukljucujuci i rekla-kazala
nagadjanja, pa onda, zbog razlicitih misljenja, skacemo jedni drugima za vrat, pocinjemo se svadjati, vrijedjati...A svi
smo mi drug do druga, brat do brata, po plavoj boji i ljubavi prema Zelji. Gore glavu, nepoznati druze. Gore glavu i
ti i svi drugi Zeljovci. Gore glavu, jer mi drugacije ne mozemo i ne znamo. Gore glavu i ponosno navijajmo i volimo
naseg dragog Zelju, svi zajedno i slozno kao braca, bez obzira kroz kakve turbulencije prolazimo, jer bice Zelje i kad
nas vise ne bude.