Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2022 5:04 pm

milanribar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:11 pm
Bespotrebno a hoće svi transparentnost. Kad se ne objavi onda se priča kako su igrači gladni, kako niko plate ne dobija.
Sad kad se objavi da ipak imaju neke plate onda se to ne treba objavljivat jer je to normalno.
Pozitivno je u odnosu na isti period prošle godine kad je gubitak bio 1.5 milion.
Neko se izborio da se ti reprogrami dogovore tako da je i to pozitivno, jer da nema reprograma ne bi imali ni ovo što sad imamo a vjerovatno ne bi ni igrali prvenstvo.
Kada si ozbiljan klub zabranis treneru da o tome prica na pres konferencijama,i uz to sve ga kaznis oduzimanjem dijela plate,jer je time.prekrsio ugovor koji potpisao sa klubom.
Mozemo i o reprogramima...nije problem.
Reprogramom svaki povjerenik ima sansu da dobije te pare.Ne potpisivanjem reprograma te pare nikada dobit nece jer klub ne dobija licencu itd itd....
Tako da...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto jul 19, 2022 6:08 pm

Svega mi koliko o jebenom Leotaru, rekli bi mi jaki ko Nato a ne roster od 6igraca, 5 upotrebljivih i ostalo sve mozes na terminu nafatati. Evo sa 30.godina i dvije kutije dnevno crvenog makija cu biti bolji igrac od Hajdara samo da kondiciju vratim. De ljudi malo budite realniji. Svakako da Edis treba ici ali toliko pisati oko jebenog remija, kao da je smak svijeta. Fino vam je zvaka rekao ohanite malo.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto jul 19, 2022 6:20 pm

Nas treba guziti dok na oci i na nos ne prokrvarimo... Strasno, ko ima jednu pozitivnu rijec za ovog trenerskog maga na klupi... Ja ne znam
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 6:21 pm

amar92 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 4:22 pm
Leon_Professional je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:57 pm

Pa ok, ali ne vidim nijedan argument sa vase strane osim mozda subjektivnog osjecaja kako je “trava kod komsije uvijek zelenija”.

Po vrijednosti ekipe u ligi smo mi 6., Leotar 12. Igraci nam placeniji, trener nam placeniji, imas bolje uslove za treniranje/igranje, imas vise navijaca cak i kd se igra u Trebinju a ne na Grbavici, imas jedno 4-5 igraca koji su mozda najbolji u ligi na svojim pozicijama ili bar u top 3 (Bender, Coca, Hodzic, Santos, Stilic). Doslovno je svaki segment na nasoj strani, i onda dodje trener i pocne kukati na igrace, na sudjenje, na izlezavanje, zapravo na sve osim na sebe. Smijesno je i raspravljati u tome jer nema 1% istine, i to ne kazem subjektivno.
Kako subjektivan, mozda je vise tvoj subjektivan cim kazes da je Stila najbolji igrac na svojoj poziciji.

Mi smo i nadigrali protivnika, u polju bili bolji, ali nismo zabili taj drugi gol.
E kad ne ide i kad je protivnicki golman raspolozen, tad slabo mozemo dobiti. A zasto? Pa jer nismo tako dobri.
Da imas najbolje igrace u ligi, rijesili bi individualno Leotara.
A primio si glup gol, imao jos 4-5 izradjenih prilika i to finih, ali nesto je zafalilo. Po meni kvaliteta. Jer da smo imali kvaliteta, Beca bi ono zabio, Santos bi asistirao Haracicu, Stila bi jedan od 4 suta zabio.

Ne zelim da ga branim i da mu sve opravdavam, jer nije uredu, kritikujem ga i ja. Ali nije on sam kriv i samo on.

Mozes li mi protumaciti ono, jesu li platili svih 6 plata il tih 6 ukljucuje i one od prije. Da vidimo jel Edis slago i to.
Stila je dokazao da je najbolji kad hoce, po meni je i protiv Leotara to pokazao, igrao je dobro. Sto se tice toga da lopta nije htjela u gol, ok tu se djelimicno slazem da smo imali par finih sansi ili polusansi, ali premalo protiv onakve ekipe. Valjda je trener taj koji treba uigrati neke akcije a ne da se ocekuje na infividualni kvalitet da se rijesi utakmica. Mi nemamo nikakvog plana na terenu, nego bas igramo na tu individualnu kvalitetu na koju smo i stvorili pofino sansi. Mozda smo trebali zabiti 2-3 gola, ali bgm je i Leotar mogao. Imali su manje sansi od nas, ali boljih. 3 puta 1na1 situacije, mi nijednu takvu. Gol smo primili glup, zahvaljujuci kapitenu kojeg upravo Edis forsira. Isto tako smo i zabili pomalo sretan gol jer je Dzenis ondje sve samo ne asistirao. Dosta se ta nasa ekipa podcjenjuje kvalitetom, a osim kona i eto Zrinjskog zbog uigranosti niko nema puno bolji ekipu. Nama Jakirovic da je trener godinu dana, sa ovom istom ekipom bi se borio za titulu hladno. On sam rece da je njihov budzet kod dovodjenja igraca 5000 i da ne mogu vise od toga dati, sta vi mislite da nasi igraju stvarno za 800 kao sto Edis prica? Edis sam ima oko 4.000, da ne idemo dalje.

Sto se tice plata, ne znam iskreno, malo je glupo formulisano ali ja sam skontao da je isplaceno 6 placa za ovu god. + neki zaostatci od prosle godine.
:palacgore:

santakuruz
Kontakt:

uto jul 19, 2022 6:23 pm

Dzezvar je napisao/la:
Bespotrebno a hoće svi transparentnost. Kad se ne objavi onda se priča kako su igrači gladni, kako niko plate ne dobija.
Sad kad se objavi da ipak imaju neke plate onda se to ne treba objavljivat jer je to normalno.
Pozitivno je u odnosu na isti period prošle godine kad je gubitak bio 1.5 milion.
Neko se izborio da se ti reprogrami dogovore tako da je i to pozitivno, jer da nema reprograma ne bi imali ni ovo što sad imamo a vjerovatno ne bi ni igrali prvenstvo.
Kada si ozbiljan klub zabranis treneru da o tome prica na pres konferencijama,i uz to sve ga kaznis oduzimanjem dijela plate,jer je time.prekrsio ugovor koji potpisao sa klubom.
Reprogramom svaki povjerenik ima sansu da dobije te pare.Ne potpisivanjem reprograma te pare nikada dobit nece jer klub ne dobija licencu itd itd....
Tako da...
Nepotpisivanjem reprograma ide tuzba, tuzbu klub 100% gubi i mora isplatiti novac inace nema licence. Ako ne isplati ide prinudna naplata iz imovine.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

santakuruz
Kontakt:

uto jul 19, 2022 6:48 pm

amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:42 pm
@Leon i @blueboy

Jel vi stvarno mislite, koliko god nam ekipa bila potanka, da je u rangu ekipa kao sto je Leotar? Ne znam da li slabije pratite ligu ili ste pali na Edisovu kuknjavu. Edis se zali na nedostatak napadaca, a na njegovu inicijativu doveden najbolji igrac Slobode prosle sezone, doveden Santos kojeg su htjele najbolje ekipe lige dovesti, jos jedan solidan lijevi bek i napadac, a kostur ekipe ostao. Nije to ekipa za titule, mozda ni Evrope ali itekako ekipa koja treba do poluvremena na Grbavici uvaliti tricu Leotaru i poslati ih nazad za Trebinje. Mi da dovedemo jednog od igraca iz Leotara bilo bi samo tako pljuvanje. Nemojte padati na te Edisove floskule. Imamo sasvim solidnu ekipu, realno za borbu od 4. do 6. mjesta. Doci ce vjerovatno jos koji igrac i to je to. Nema izgovora za ovakve rezultate.

Edisa kad covjek slusa, rekao bi nama Drina Beca i Hamza glavni igraci i svi igraju za 800 km, a i trener 800 jer kako rece nije ni gledao ugovor. Istina ni blizu toga, cifre 5 puta vece ali necemo to ovdje iznositi.
Druže imali smo već ovu raspravu nekidan. Ti smatraš da je ekipa blizu borbe za Evropu, mi smatramo da nije ni blizu i to je to, niti ti možeš ubijediti nas niti mi tebe. O svom praćenju lige zadnjih 24-25 godina ti mogu pričati nadugo i naširoko, tako da mene ne treba jedan Edis kuknjavom ubjeđivati gdje je naše mjesto trenutno.
Pa ok, ali ne vidim nijedan argument sa vase strane osim mozda subjektivnog osjecaja kako je “trava kod komsije uvijek zelenija”.

Po vrijednosti ekipe u ligi smo mi 6., Leotar 12. Igraci nam placeniji, trener nam placeniji, imas bolje uslove za treniranje/igranje, imas vise navijaca cak i kd se igra u Trebinju a ne na Grbavici, imas jedno 4-5 igraca koji su mozda najbolji u ligi na svojim pozicijama ili bar u top 3 (Bender, Coca, Hodzic, Santos, Stilic). Doslovno je svaki segment na nasoj strani, i onda dodje trener i pocne kukati na igrace, na sudjenje, na izlezavanje, zapravo na sve osim na sebe. Smijesno je i raspravljati u tome jer nema 1% istine, i to ne kazem subjektivno.
Realno nema nijedne ekipe u ligi protiv koje mi mozemo reci da je svaki segment na nasoj strani. Zaboravljas da je ovo jedva sklepana ekipa, uzasno limitirana i ono sto je najvaznije ova ekipa nikad ne moze dati 100% svojih mogucnosti osim mozda u nekom derbiju. Ogromna neizvjesnost oko kluba, losa finansijska situacija utice na ekipu. Ne moze me niko ubijediti da je atmosfera u ekipi odlicna. Ekipa u ovakvoj situaciji nema jasan cilj. Bez jasnog cilja ekipa ne moze biti na 100%. Zato smo imali problem sa Leotarom, imacemo problem i sa ostalim ekipama koje se budu borile za opstanak. Njih ne mozemo dobiti na trku i agresivnost a kvalitet nemamo.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:04 pm

Ja se moram malo vratiti na ovaj izvjestaj - saopstenje :

U prvih šest mjeseci Klub je ostvario prihode u iznosu od 2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM. Iz navedenog je vidljivo da Klub uspješno posluje i da je zaustavio dugogodišnji negativni trend finansijskog poslovanja.

Jednostavno, nije mi jasno... Mozda ni matematika, ni logika, ni ekonomija nisu vise kao
sto su nekada bile, jer kako je inace moguce da neko uspjesno posluje, ako su mu rashodi
veci od prihoda...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:07 pm

Ja bi malo o spremnosti naših igrača. Da li neko misli (kao i ja) da naši momci djeluju umorno na terenu, da im fali svježine i eksplozivnosti? Imam osjećaj da su prefosirani, odnosno da im fali svježine nakon priprema. Meni je Mekić djelovao umorno u 10-oj minuti, i griješio čiste pasove.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:08 pm

Ujko je napisao/la:
uto jul 19, 2022 7:04 pm
Ja se moram malo vratiti na ovaj izvjestaj - saopstenje :

U prvih šest mjeseci Klub je ostvario prihode u iznosu od 2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM. Iz navedenog je vidljivo da Klub uspješno posluje i da je zaustavio dugogodišnji negativni trend finansijskog poslovanja.

Jednostavno, nije mi jasno... Mozda ni matematika, ni logika, ni ekonomija nisu vise kao
sto su nekada bile, jer kako je inace moguce da neko uspjesno posluje, ako su mu rashodi
veci od prihoda...
Razlike su minimalne, 17 hiljada na dva miliona, manje od 1%, pa su možda to uzeli kao reper.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

djoxxx1921
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:08 pm

Kakav vi kvalitet spominjete? O kakvim kvalitetima pricamo? Neki najbolji igraci lige? Ma cuj. Ekipa je skrpljena, koliko para toliko muzike.. A realnost je da imamo ku.rac ekipu. Jedan veliki debeli kur.ac. Cast izuzetcima koji su tu, iz nekih drugih razloga...

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:09 pm

santakuruz je napisao/la:
uto jul 19, 2022 6:23 pm
Dzezvar je napisao/la:
Tako da...
Nepotpisivanjem reprograma ide tuzba, tuzbu klub 100% gubi i mora isplatiti novac inace nema licence. Ako ne isplati ide prinudna naplata iz imovine.

Znam ja jako dobro ta pravila.
Ja sam govorio iz nase perspektive koja nije blistava.
A ona izgleda ovako:
Nema reprograma
Nema licence
Klub seli u nizi rang i polako tone sve dublje i dublje
U takvoj situaciji povjerioc i nema neke sanse da naplati svoja potrazivanja.
Potpisivanjem reprograma je sigurno u puno boljoj poziciji jer ima sansu da te pare naplati kad tad.
Tako da je i samom povjeriocu u interesu da potpise isiti.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 19, 2022 7:21 pm

teatrale36 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:26 pm
NEZALAGANJE je napisao/la:
pon jul 18, 2022 11:23 pm
Samo je.bii i ne vadi Amareeee!!!

Ocekujem i neko priznanje, plaketu, zahvalnicu i gromoglasan aplauz kad budes gostovao s Velezom. :zeljeznicar1:

Kad vidim ovakve stvari, samo ucvrstim svoju odluku zasto me par godina nema na Grbavici( izuzev tekme za pokojnog Ivicu) i zasto ovoj, slobodno mozemo reci, kriminalnoj organizaciji ne dajem vise ni marke, niti cu (opet izuzev zadnje 2 akcije, koje ce i ostati zadnje).
Najpametniji potez što te nema, nema nerviranja zbog igre, grešaka Ace i Muftića, Edisove postavke igre, gužve na tribinama gdje ćeš naći mjesto da stub ne smeta u pogledu na teren.
Blago tebi kad možeš kad nisi ko mi bolesnici.
Jbg druze, uslo se u godine, a masa nekih boljki.Ako ne pripazim na sebe, odoh. Srce me boli sta nam rade, svi napreduju kako godine idu, a nama bolje bilo 98'.Nisam vise pametan nikako.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Grbavica
Kontakt:

uto jul 19, 2022 9:09 pm

Ukoliko Edis nekad ode, a otici ce :D moje zelje sto se tice trenerske pozicije su Nermin Basic a ako ikad dodjemo do kakvih para i sistema onda Mersad Selimbegovic.
Masta moze svasta, a realnost je Simeone slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

svraka
Kontakt:

uto jul 19, 2022 9:32 pm

slika
Forza 1921!

Oda majstore!

Amar927
Kontakt:

uto jul 19, 2022 9:38 pm

Moze li neko od upucenih da mi odgovori ili posalje u pp imali istine da je sa Eldinom opet nesto problem da cak i on sad nije siguran da ce potpisati ugovor te se dvoumi ,te postoji mogućnost da sve propadne..tako sam nacuo sad na utakmici

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:02 pm

Amar927 je napisao/la:
Moze li neko od upucenih da mi odgovori ili posalje u pp imali istine da je sa Eldinom opet nesto problem da cak i on sad nije siguran da ce potpisati ugovor te se dvoumi ,te postoji mogućnost da sve propadne..tako sam nacuo sad na utakmici
Ma strpit se još sedmicu i po, pa sve vidjet.

Ne znam samo što se čeka zadnja sedmica. Isto s uplatnicom kad smo zakasnili.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Amar927 je napisao/la:
Dobro jutro

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:07 pm

amar92 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 4:22 pm
Leon_Professional je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:57 pm

Kako subjektivan, mozda je vise tvoj subjektivan cim kazes da je Stila najbolji igrac na svojoj poziciji.

Mi smo i nadigrali protivnika, u polju bili bolji, ali nismo zabili taj drugi gol.
E kad ne ide i kad je protivnicki golman raspolozen, tad slabo mozemo dobiti. A zasto? Pa jer nismo tako dobri.
Da imas najbolje igrace u ligi, rijesili bi individualno Leotara.
A primio si glup gol, imao jos 4-5 izradjenih prilika i to finih, ali nesto je zafalilo. Po meni kvaliteta. Jer da smo imali kvaliteta, Beca bi ono zabio, Santos bi asistirao Haracicu, Stila bi jedan od 4 suta zabio.

Ne zelim da ga branim i da mu sve opravdavam, jer nije uredu, kritikujem ga i ja. Ali nije on sam kriv i samo on.

Mozes li mi protumaciti ono, jesu li platili svih 6 plata il tih 6 ukljucuje i one od prije. Da vidimo jel Edis slago i to.
Stila je dokazao da je najbolji kad hoce, po meni je i protiv Leotara to pokazao, igrao je dobro. Sto se tice toga da lopta nije htjela u gol, ok tu se djelimicno slazem da smo imali par finih sansi ili polusansi, ali premalo protiv onakve ekipe. Valjda je trener taj koji treba uigrati neke akcije a ne da se ocekuje na infividualni kvalitet da se rijesi utakmica. Mi nemamo nikakvog plana na terenu, nego bas igramo na tu individualnu kvalitetu na koju smo i stvorili pofino sansi. Mozda smo trebali zabiti 2-3 gola, ali bgm je i Leotar mogao. Imali su manje sansi od nas, ali boljih. 3 puta 1na1 situacije, mi nijednu takvu. Gol smo primili glup, zahvaljujuci kapitenu kojeg upravo Edis forsira. Isto tako smo i zabili pomalo sretan gol jer je Dzenis ondje sve samo ne asistirao. Dosta se ta nasa ekipa podcjenjuje kvalitetom, a osim kona i eto Zrinjskog zbog uigranosti niko nema puno bolji ekipu. Nama Jakirovic da je trener godinu dana, sa ovom istom ekipom bi se borio za titulu hladno. On sam rece da je njihov budzet kod dovodjenja igraca 5000 i da ne mogu vise od toga dati, sta vi mislite da nasi igraju stvarno za 800 kao sto Edis prica? Edis sam ima oko 4.000, da ne idemo dalje.

Sto se tice plata, ne znam iskreno, malo je glupo formulisano ali ja sam skontao da je isplaceno 6 placa za ovu god. + neki zaostatci od prosle godine.
Jakirović kad bi se prihvatio posla kod nas sa ovakvim rosterom, možda bi tri igrača ostala u timu, Hodžić, Bender i eventualno Santos.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:11 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
Amar927 je napisao/la:
Dobro jutro
Brate sta se naslusam stvari na tekmi i treningu sjebem se ziv...po nekim pojedincima mi cemo biti u rangu Real Madrida, po drugim mi smo sve rasprodali, ugaseno, bez plata. Onda dodje treci i popisa sve sa nekom pricom gdje tvrdi da je sve ovo namjesteno.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:02 pm

Grbavica je napisao/la:
uto jul 19, 2022 9:09 pm
moje zelje sto se tice trenerske pozicije su Nermin Basic a ako ikad dodjemo do kakvih para i sistema onda Mersad Selimbegovic.
Bašić je puno realniji, ali ako nastavi raditi dobar posao u Sloveniji kao do sada, brzo bi on mogao preuzeti Maribor ili Olimpiju. U subotu je razbio Maribor 0:3 u gostima a skoro su više od pola ekipe promijenili. Što se tiče Selimbegovića ne vjerujem da bi njega ijedan sistem privukao da radi u BiH kao trener, bez obzira koliko mu para ponudili, ima odlične uslove za rad, sa jednim od najmanjih budžeta osigura opstanak u ligi, čak je skoro bio kandidat za trenera Schalkea što pokazuje da radi dobar posao.

Ja bih do sutra mogao nabrajati trenere koje bih volio vidjeti na našoj klupi - Petar Šegrt, Savo Milošević, Zlatan Bajramović, Meho Kodro, Goce Sedloski, Toni Karačić, Darije Kalezić, Nermin Bašić, Jasminko Velić a dodao bih još i Antu Mišea.
Fear of the Maniacs!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 31 gost.

Prijava